Ajax - Feyenoord live bij FOX Sports

Ajax – Feyenoord

Zondag 27 oktober om 16.45 uur live bij FOX Sports

De wedstrijd waardoor iedereen spontaan in netnummers praat, staat zondag 27 oktober op het programma: 020 vs. 010. Of gewoon Ajax - Feyenoord. En FOX Sports Eredivisie is er live bij.

Ajax - Feyenoord kijk je met FOX Sports Eredivisie of online met FOX Sports GO. Geen abonnement? Lees hieronder hoe je de wedstrijd kijkt met een dagpas.

Update: 24 oktober 2019

Het puntenverschil onderling is weleens kleiner geweest, maar dat maakt de Klassieker niet minder spannend. Vorig seizoen waren de Amsterdammers heer en meester in de Johan Cruijff ArenA en won de ploeg van Ten Hag met 3-0 van de Rotterdammers. Ajax heeft wel een flinke Klassieker-tik opgelopen door de dramatische 6-2 in de Kuip. Of in de ogen van Feyenoord: één van de mooiste Klassieker-overwinningen ooit.

Lukt het de ploeg van Jaap Stam om de Johan Cruijff ArenA stil te krijgen, zondag 27 oktober? En spelen ze net zo fel als begin deze maand tegen Porto? Dat zie je vanaf 16.45 uur live op FOX Sports 1.

Klassieker-feitjes

 • Feyenoord en Ajax ontmoeten elkaar voor de 188e keer in de Klassieker (alle competities). Van de voorgaande 187 edities won Ajax 86 keer, Feyenoord 56 keer en het werd 45 keer gelijk.
 • Ajax is ongeslagen in 13 thuisduels tegen Feyenoord in de Eredivisie (W11-G2-V0) sinds de 1-2 nederlaag op 28 augustus 2005.
 • Sinds de start van het seizoen 2006/2007 wonnen 7 teams vaker van Ajax dan rivaal Feyenoord (3): PSV (11), Vitesse (9), AZ (8), FC Twente (7), FC Utrecht (7), Real Madrid (7) en SC Heerenveen (4).
 • De meest doelpuntrijke wedstrijd uit de geschiedenis van de Eredivisie (t/m oktober 2019) was een Klassieker: op 28 augustus 1960 won Feyenoord in eigen huis met 9-5 van Ajax.
 • In eigen huis scoorde Ajax in 47 van zijn laatste 48 wedstrijden tegen Feyenoord in alle competities (sinds 1978), met als uitzondering de 0-0 in 2015.

Bron: Gracenote.

Ajax - Feyenoord
Datum: zondag 27 oktober
Tijd: 16.45 uur
Zender: FOX Sports 1

Tip: op zondag 27 oktober staan ook PSV en AZ tegenover elkaar in Eindhoven. De wedstrijd begint om 14.30 uur.

Live kijken met een dagpas

 • Kijk voor € 7,95 de hele dag naar topwedstrijden.
 • Bestellen is eenvoudig maar werkt op iedere ontvanger net iets anders.
 • Gebruik het stappenplan hieronder om te zien hoe het in jouw situatie werkt.
 • Bestel op tijd om de drukte voor te zijn.

Tip: Wist je dat je al een week van tevoren een dagpas kunt bestellen? 

Veelgestelde vragen

Check of een van de volgende situaties van toepassing is op je situatie:

a) Is je mediabox geschikt voor een dagpas?
Als het goed is heb je tijdens het bestellen op deze pagina je eigen mediabox gekozen. Misschien heb je je in het type vergist. Is je mediabox niet geschikt en heb je online besteld? Annuleer de dagpas dan uiterlijk één uur voor deze begint. Dat doe je in Mijn Ziggo. Scroll naar beneden tot je de dagpas ziet en druk op Annuleer. Is de dagpas al van start gegaan, of heb je de dagpas direct op de mediabox besteld? Neem dan even contact met ons op.

b) Heb je een dagpas voor vandaag besteld na 8.00 uur ’s ochtends?
We activeren je dagpas meestal binnen een paar minuten. Bij grote drukte kan het 15 minuten duren. Houd je televisie en/of mediabox aan, met de smartcard of CI+ module erin. Als het druk is, duurt het soms een paar minuten voor je beeld ziet. Check dan of je op kanaal 8 Veronica of Disney HD ziet. Zie je geen beeld? Controleer dan of je smartcard wel goed in de mediabox zit.

c) Heb je een dagpas voor een andere dag besteld?
Laat de televisie en/of mediabox dan nog een half uur na de bestelling aan staan. Dan weet je zeker dat de dagpas is geactiveerd op de dag dat je wilt kijken. Als het druk is, duurt het soms een paar minuten voor je beeld ziet. Check dan of je op kanaal 8 Veronica of Disney HD ziet. Zie je geen beeld? Controleer dan of je smartcard wel goed in de mediabox zit.

Misschien kijk je op het verkeerde kanaalnummer. Op de kanalen 421 tot en met 426 kijk je als abonnementhouder van FOX Sports of als je online een dagpas hebt besteld.

Als je de dagpas rechtstreeks hebt besteld op je mediabox, dan zap je naar de kanalen 461 tot en met 466. Tijdens het bestellen van je dagpas zie je waar je kunt kijken.

Het kan soms een kwartiertje duren voordat je bestelling doorkomt op je mediabox.

Heb je daarna nog geen beeld op FOX Sports? Doorloop dan de volgende stappen:

 1. Ga naar Mijn Ziggo en log in met je Mijn Ziggo account.
 2. Ga naar producten.
 3. Ga naar Zenders en pincode herstellen.
 4. Ga naar Zenderaanbod ophalen.
 5. Klik op de knop ‘Opnieuw ophalen’.
 6. Het zenderpakket wordt opnieuw opgehaald. Dit kan tot 15 minuten duren.

Heb je misschien nog een andere smartcard die geactiveerd is op je account? Dan kan het zijn dat de dagpas actief is op het apparaat dat bij die smartcard hoort. Die kun je tot een uur vóór de start van de dagpas annuleren via Mijn Ziggo.

Op een Mediabox XL kun je een dagpas bestellen op kanaal 452 (FOX Sports Eredivisie) of 453 (FOX Sports International) Open het MENU, selecteer TV GIDS, ENKELE ZENDER en kies de gewenste dagpas. Je kijkt naar de uitzending van de dagpas op de kanalen 461 tot en met 466.

Je hebt keuze uit twee dagpassen: FOX Sports Eredivisie en FOX Sports International. Als je hierboven een dagpas bestelt, helpen we je in een paar stappen naar je dagpas. 

De nummers van de kanalen waarop je kunt kijken zijn afhankelijk van de mediabox die je hebt. Tijdens het bestellen zie je waar je ze vindt.

Meer voetbal: