Overslaan en ga naar inhoud

Per type modem gebruik je andere pods

SmartWifi met slimme wifi-versterkers

Altijd en overal in huis perfecte wifi

Je SmartWifi modem is de basis van je mesh-wifi-systeem

SmartWifi modem

We hebben van je modem een SmartWifi modem gemaakt, en dat is het basisstation voor een mesh-wifi-systeem. Met andere woorden: wifi 2.0. SmartWifi zorgt voor:

Beste frequentie

De beste frequentie

Het modem schakelt automatisch naar de beste frequentie voor het beste wifi-signaal.

Verdelen naar gebruik

Verdeling naar gebruik

Het modem verdeelt de wifi slim onder de apparaten. Elk apparaat in huis krijgt de snelheid die het nodig heeft.

Verdelen naar gebruik

Het snelste wifi-punt

Het modem kiest automatisch het beste wifi-punt voor de beste verbinding.

SmartWifi pods

SmartWifi pods zijn slimme wifi-versterkers die zorgen dat je overal en altijd in huis perfecte wifi hebt. Je kunt SmartWifi pods kopen die slim met je SmartWifi modem samenwerken in een mesh-wifi-systeem. Heb je ze nodig? Dat check je met de Wifi Thuisscan in de SmartWifi app.

SmartWifi pods zijn onze nieuwe wifiboosters

Voor iedereeen die overal in huis online wil zijn.

SmartWifi pods zijn onze nieuwe wifi-versterkers

Voor iedereen die op elke plek thuis wil kunnen werken.

Koop of leen SmartWifi pods

Onze SmartWifi pods leen of koop je. Vanaf 1,25 euro per maand heb je ze al in huis. Breid je netwerk met maximaal 5 pods uit. 

Bekijk hoeveel pods je nodig hebt bij jou thuis 

SmartWifi pods
  • Makkelijk zelf te installeren
  • Kan in elk stopcontact
Sneller Internet met Slimme Wifi-Versterkers | Ziggo

Slimme hulp

Hulp van een monteur

Wifi kun je heel eenvoudig zelf verbeteren met onze online tips. En lukt dat niet, dan hebben we hulp op afstand, via chat en als je belt. We komen ook graag naar je toe wanneer je het installeren toch liever overlaat aan onze monteur. Hij rekent € 40 voor het eerste half uur en daarna € 15 per kwartier.

Veelgestelde vragen

In een groot deel van de Nederlandse huizen kun je alleen ons SmartWifi modem gebruiken om goede wifi te hebben. 
Merk je dat de wifi in de buurt van je modem prima is, maar wat verder in huis niet meer? Dat kan, zeker als je huis groter is dan gemiddeld en als er betonnen of betegelde muren of vloeren zijn. Hier geven we je voorbeelden van huizen en hoeveel pods je ongeveer nodig hebt.

Als je op dit moment tevreden bent met je wifi raden we je vooral aan om alles te laten zoals het is. Never change a winning team 😉.

Ben je niet zo tevreden met de Powerline Wifibooster(s) die je van Ziggo leent? Dat zijn degene die je in je stopcontact hebt gestoken. Zeg dan je abonnement op en stap over naar SmartWifi pods. Je ontvangt bij je opzegging ook instructies over het inleveren van de oude Wifibooster(s).

Heb je de drie ‘kokers’ van TP Link (Deco M4)? Deze wifi-versterkers geven je net als de nieuwe zeshoekige SmartWifi pods een perfecte wifi-ervaring. Ze zien er anders uit, maar doen in kwaliteit niet voor elkaar onder. Overstappen op de nieuwe is dus zeker niet nodig.

Plaats je wifi-punt het liefst hoog en in het zicht. En, misschien een gekke tip, apparaten die op een vaste plek staan en veel van je wifi vragen (zoals je mediabox, je smart tv, je pc of de SmartWifi pods) sluit je als het even kan liever aan met een internetkabel.

Bekijk ook onze pagina met wifi-tips

Dat is voor iedereen anders. Ongeveer de helft van de consumenten geeft de voorkeur aan eigen bezit. Dat is na verloop van tijd meestal voordeliger. De andere helft leent onze apparatuur liever voor een laag bedrag per maand. Omdat we zoveel mogelijk van onze klanten willen helpen aan perfecte wifi bieden we beide mogelijkheden aan.

Als je tevreden bent met je wifi raden we je aan om alles te laten zoals het is. Ben je niet zo tevreden met de Wifibooster(s) die je van ons leent? Neem dan contact met ons op, dan bekijken we de mogelijkheden.

We hebben twee soorten SmartWifi pods. De drie ‘kokers’ van TP Link (Deco M4). En de zeshoekige pods die zonder snoer rechtstreeks in het stopcontact gaan. Ze geven je beide een perfecte wifi-ervaring. Ze zien er anders uit, maar doen in kwaliteit niet voor elkaar onder. Overstappen is dus zeker niet nodig.

Alleen de witte modems van Ziggo worden voorzien van SmartWifi software. Maar de samenwerking van dat modem met de witte Wifiboosters van Ziggo (Wifibooster via stopcontact, Wifibooster via internetkabel) kan wel flink worden verbeterd. Dat doe je zelf eenvoudig met de SmartWifi app. Met één druk op de knop zorg je er met de app voor dat de instellingen van je modem en Wifiboosters gelijk worden. Zo krijg je één wifi-netwerk in huis dat beter werkt.

De SmartWifi app is gratis voor alle klanten van Ziggo.

In de Mijn Vodafone & Ziggo app kun je terecht voor alle service die je van Vodafone en Ziggo mag verwachten. Voor sommige dingen verwijst de app je door naar bijvoorbeeld de SmartWifi app. Daarin vind je specifiek oplossingen voor je wifi.