Serie A

De mooiste duels uit Serie A

Kijk live Italiaans voetbal op tv

De ‘Oude Dame’ Juventus domineert al járen de Italiaanse voetbalcompetitie Serie A. Maar Napoli komt soms erg dichtbij. En wat wordt het strijdplan van de Milanezen en de Romeinen? Volg het live op Ziggo Sport.

Juventus, AC Milan en AC Roma live op tv?

Juventus is opnieuw de te kloppen ploeg in de hoogste Italiaanse competitie. De ploeg is vanaf 2012 al zonder onderbreking landskampioen. Na maandenlang getouwtrek wist de ‘oude dame’ het jonge toptalent Matthijs de Ligt binnen te halen om de verdediging te versterken. Het uitblijven van succes in de Champions League blijft een bittere pil voor het team rond superster Ronaldo. Of gaat het in seizoen 2020/2021 toch echt gebeuren?

De concurrentie zal zich echter niet bij voorbaat gewonnen geven: Napoli, AS Roma, Inter Milaan en het afgelopen seizoen verrassende Atalanta Bergamo gaan opnieuw de strijd aan met club uit Turijn.

Nederlandse inbreng

Er spelen weer wat meer Nederlanders in de Serie A dan lange tijd geleden. De spectaculairste transfer was natuurlijk die van Matthijs de Ligt van Ajax naar Juventus. Eerder zagen we al Justin Kluivert verhuizen van Amsterdam naar AS Roma. Ook Marten de Roon bij Atalanta Bergamo en Stefan de Vrij bij Internazionale vallen op.

De topduels uit de Italiaanse hoogste voetbalcompetitie kijk je live op Ziggo Sport op kanaal 14. Gratis voor Ziggo klanten.

Matthijs de Ligt in actie

De Serie A doornemen bij Rondo

Aan het eind van elk voetbalweekend is het tijd om de Europese competities eens goed door te nemen. Gastheer Jack van Gelder verwelkomt analisten zoals Wim Kieft, Youri Mulder, Ruud Gullit, Henk Spaan, Aad de Mos en Jan van Halst aan tafel. Verwacht pittige discussies en ongepolijste meningen over voetbal, spelers, teams en competities. De Italiaanse Serie A wordt niet vergeten. Je kunt proberen neutraal te blijven als kijker van Rondo, maar je kiest vast partij! 

Rondo kijk je zondagavond om 19.50 uur op Ziggo Sport kanaal 14 en Ziggo Sport Select.

Meer voetbal: