Overslaan en ga naar inhoud

Verbeter je wifi met onze tips

Iedereen wil graag snelle wifi die werkt. Ook op zolder of in de tuin. En dat kan! 
Liever aan de hand van een aantal vragen dé oplossingen voor jou zien? Ga dan naar Wifi hulp & advies.

Zet je modem hoog en vrij

Je modem verzend wifi-signalen door je huis. Die wil je zo min mogelijk storen. Dus zet je modem zichtbaar, hoog en vrij neer. Met zo min mogelijk afstand tot de plek waar jij wilt internetten. 

Onze monteurs geven aan dat dit bij de meeste mensen dè oplossing is om de wifi in huis te verbeteren.

Controleer je wifi-netwerk

Misschien is je smartphone nog op mobiele data ingesteld en niet op wifi. Of staat de vliegtuigmodus aan. Kijk ook of je apparaat is verbonden met het goede thuisnetwerk.

 Toestel niet in vliegtuigmodus?

Wifi op je apparaat uit en aan

Werkt de wifi niet op je smartphone? Of doet alleen je laptop of spelcomputer het niet? Dan kan het ook zijn dat er iets mis is met dat apparaat.

Zet je toestel aan en uit zodat het weer verbinding maakt met je wifi-netwerk. Of zet alleen even je wifi uit en weer aan. Dit kan vaak al helpen.

 Aan- en uitzetknop

Start je modem opnieuw op

Af en toe hebben je modem en wifi-versterker een schop onder de kont nodig. Haal de stekker 15 seconden uit het stopcontact. Of gebruik de aan- en uitknop. Je modem is na ongeveer 10 minuten weer volledig opgestart. 

Na een uur is je wifi is dan weer helemaal op snelheid

Kijk uit voor stoorzenders

Voorkom verstoringen

Andere apparaten die radiosignalen versturen, kunnen je wifi-signaal in huis verstoren. Voorbeelden zijn: je gameconsole, bluetooth speakers, de magnetron, de wifi-thermostaat, een Chromecast en je draadloze deurbel.

Ook bepaalde materialen als beton, metaal, glas en water houden signalen tegen. Daarnaast kan de wifi van je buren ervoor zorgen dat jouw wifi het minder goed doet.

Geef je wifi-versterkers een goede plek

Wifi-versterkers plaatsen

Het is belangrijk dat je wifi-versterkers op een goede manier zijn verspreid in huis. Ze mogen niet te ver uit elkaar staan. Verder moet het signaal van de versterkers vrije doorgang hebben.

Hoe werkt de SmartWifi pod

Vergroot je wifi-bereik

Heb je in de slaapkamer, op zolder of in de tuin geen of minder sterke wifi? Dan zijn SmartWifi pods de oplossing! Je versterkt de wifi door een eigen wifi-netwerk in huis te maken. Zo heb je een beter signaal waar jij dat wilt.

ServiceScan

 24/7 beschikbaar
 Snel je internet controleren
 Persoonlijk. We testen jouw verbinding
 Toch problemen? We helpen je verder

 

Ook handig om te weten

Brandt het lampje op je SmartWifi modem?

Wil je zeker weten dat je modem goed is aangesloten? Doorloop dan de installatie nog eens. Deze is altijd up-to-date en handig via mobiel te gebruiken. 

Wifi verbeteren | Klantenservice | Ziggo

Hulp op maat van onze Wifi Crew

Ons team van wifi-experts gaat geen wifi-uitdaging uit de weg. Is de installatie niet gelukt? Chat dan met onze specialisten of stuur een bericht via de Messenger in de Vodafone & Ziggo app.

Lukt het niet? We schieten te hulp

Ben je een nieuwe klant en lukt het niet om je internet modem zelf te installeren? Geen zorgen. Met Ziggo Installatiehulp krijg je altijd de hulp die je nodig hebt. Onze monteur komt gratis bij je langs en zorgt ervoor dat je snel online bent.

Wifi verbeteren | Klantenservice | Ziggo

Heb je problemen met tv?

Ook om je tv-ervaring te verbeteren hebben we handige tips.

Test je internetsnelheid

We hopen dat je wifi weer werkt als een trein. Zo niet, dan zoeken we samen verder naar de oorzaak én de oplossing.