Ziggo Speedtest

Vliegensvlug online. Dat wil iedereen. Wat is je huidige internetsnelheid? Check de snelheid van je internet met de Ziggo Speedtest. Daarmee weet je direct wat je download- en uploadsnelheid is.

Wil je weten wat je maximaal haalbare internetsnelheid is? Doe de speedtest dan op een computer die met een kabel met je modem is verbonden. Als je wilt weten hoe snel je wifi thuis is, doe je de test natuurlijk draadloos op je smartphone of tablet.

Bekabeld internet

Bekabelde snelheid verbeteren

Heb je je computer met een netwerkkabel aangesloten en haal je een lagere internetsnelheid dan dat er bij je abonnement hoort? Dat kan verschillende oorzaken hebben.

Draadloos internet

Draadloze snelheid verbeteren

Via een kabel kun je de internetsnelheid halen die bij je abonnement hoort. Met wifi kan die snelheid minder zijn. Gelukkig zijn er genoeg tips en oplossingen om je wifi-snelheid te verbeteren.

Voor de 10e keer

Is Ziggo uitgeroepen tot ‘Beste internetprovider van het jaar’. En daar zijn we trots op.

Veelgestelde vragen

Met internet van Ziggo heb je snel, slim en veilig internet. Volgens de Tweakers community zijn we zelfs de beste internetprovider, al 10 jaar op een rij. We bieden zelfs SmartWifi aan, hebben supersnel internet tot wel 1000 Mbit/s en garanderen dat je overal in huis perfecte wifi hebt. We bieden daar zelfs de installatiegarantie op. Meer weten over internet van Ziggo?

De downloadsnelheid tot 1 gigabit per seconde komt neer op het tienvoudige van de gemiddelde 100 Mbit/s aansluiting in Nederland. Hiermee kunnen gezinnen op meerdere apparaten tegelijk 4K-films en tv-programma's bekijken en razendsnel downloaden. Zij halen een film van 5GB in 42 seconden binnen, terwijl dat ruim zeven minuten duurt met een huidig gemiddelde
internetverbinding.

Je kan kiezen uit 75, 300 en 600 Mbit/s downloadsnelheid. Ook hebben we 1000 Mbit/s, dit is alleen nog niet beschikbaar in heel Nederland. We bieden internet aan in verschillende pakketten, zo hebben we Alles-in-1 met Internet, TV & Bellen. Je kan ook kiezen voor een pakket zonder bellen: Internet & TV. Daarnaast hebben we ook een pakket met alleen Internet & Online TV.

Check eerst wat je huidige contract- en opzegtermijn is. Dat is handig, want zo voorkom je dubbele kosten. Tijdens je online bestelling kun je kiezen voor de Overstapservice. Wij zeggen dan voor je op bij je oude provider en regelen dat je niet zonder televisie, internet of bellen komt te zitten. Je kunt de Overstapservice gebruiken als de overstapdatum minimaal 30 dagen en maximaal 90 dagen in de toekomst ligt.

Downloadsnelheid is de snelheid waarmee je dingen kunt binnenhalen vanaf internet naar je computer. Denk aan je e-mails, of een filmpje dat iemand naar je heeft gestuurd. 

Uploadsnelheid is de snelheid waarmee je dingen kunt versturen via internet. Dus foto's van dat feestje dat je naar vrienden stuurt, of een presentatie voor je werk die je thuis hebt gemaakt.

De download- en uploadsnelheid wordt aangeduid in Mbit/s, voluit megabit per seconde. Zo heeft Internet Complete een downloadsnelheid van 300 Mbit/s en een uploadsnelheid van 30 Mbit/s.

Wat een goede wifi-snelheid is, hangt erg af van je internetbehoeften en met hoeveel apparaten je tegelijk wifi gebruikt. Zo heeft een alleenstaande waarschijnlijk een minder snelheid nodig dan een gezin met gamende kinderen en thuiswerkende ouders die 's avonds ook graag nog films en series streamen.  

Wat is een normale wifi-snelheid?

'Goed' en 'normaal' zijn moeilijk te omschrijven begrippen voor wifi-snelheid. Dus voor normale wifi-snelheid geldt hetzelfde als wat we hierboven over goede wifi schreven.

Lees anders ook eens dit artikel over internetsnelheid.

Dat hangt ervan af wat je ermee doet. Je hebt genoeg aan een abonnement met een internetsnelheid van 75 Mbit/s als je regelmatig mailt, foto’s deelt of filmpjes kijkt. Verwacht je meer van je verbinding, of ben je vaak tegelijk online? Dan is 300 Mbit/s een uitkomst. Download je films en muziek of speel je online games? Kies dan voor 600 Mbit/s. Of ga voor 1000 Mbit/s: het krachtigste internet dat we ooit hebben gehad.

Let op: houd er rekening mee dat je wifi-snelheid lager kan zijn dat de maximale internetsnelheid. Bij wifi zijn de inrichting en het formaat van je huis van invloed op de wifi-snelheid. Heb je nog niet overal goede wifi? Lees dan meer over de beste oplossing daarvoor: SmartWifi.