Alles wat je moet weten over Juventus – Real Madrid

Alles wat je moet weten over Juventus – Real Madrid

Finale Champions League op 3 juni

EVENEMENT IS GEWEEST
Ziggo Sport Totaal en Veronica
03 juni 2017, 20.45 uur
Real Madrid gaat vol in de verdediging. Oké, niet per se op het veld, maar wel om de cup met de grote oren binnen de club te houden. Als titelhouder gaan ze op 3 juni de strijd aan met Juventus in de finale!

Wie is de favoriet?

Moeilijk te zeggen. Beide teams hebben een hele sterke reeks achter de rug. Juventus verloor geen enkele wedstrijd in de Champions League en zette Barcelona en Monaco zeer overtuigend aan de kant. Real Madrid deed hetzelfde met Bayern maar verloor wel de tweede wedstrijd van Atlético in de halve finale. Juventus zit dus misschien wat meer in de flow.

In de gaten houden: Paulo Dybala

Tuurlijk, Higuaín is als topscorer (32 goals in totaal) uitermate belangrijk voor Juventus dit seizoen. Maar the one to watch bij Juventus tijdens de finale is toch wel Paolo Dybala. Want wat is hij lekker op dreef! De hardwerkende dribbelaar scoorde vier goals in de Champions League, waarvan twee hele belangrijke tegen Barcelona. En dat op de typische Dybala-manier: draaien en schieten!

De weg naar Cardiff

Het National Stadium in Cardiff is dit jaar het toneel van de Champions League-finale. Beide teams hebben een lange weg afgelegd naar de hoofdstad van Wales. Real Madrid sloot de groepsfase af als tweede en versloeg vervolgens Napoli, Bayern München en Atlético Madrid. Juventus werd eerste in zijn groep en tikte vervolgens Porto, Barcelona en AS Monaco het toernooi uit. Nu staan de twee tegenover elkaar in de finale.

Tussenstand: 8-8

Juventus en Real Madrid troffen elkaar in het verleden al 18 keer. En daarin zijn de teams goed in balans: ze wonnen 8 keer, verloren dus ook 8 keer en speelden 2 keer gelijk. In het seizoen 2014/2015 kwamen ze elkaar voor het laatst tegen, in de halve finales van de Champions League. Na twee duels (2-1, 1-1) was Juventus toen de sterkste. Maar goed, resultaten uit het verleden bieden geen garantie voor nu.

In de gaten houden: Cristiano Ronaldo

Je kunt moeilijk om deze man heen: Cristiano Ronaldo. Ook als hij een mindere wedstrijd speelt kan hij toch opeens levensgevaarlijk zijn. Dit seizoen is hij goed voor maar liefst 10 goals en 6 assists in de Champions league en was hij zeer belangrijk in de duels met Bayern München en Atlético. Lukt dat ook met Chiellini tegenover zich in het duel met Juventus?

Finalisten goed voor 13 Europese titels

Titelhouder Real Madrid heeft maar liefst 11(!) Champions Leaguetrofees in de prijzenkast staan. Afgelopen seizoen wonnen ze de beker ten koste van Atlético Madrid na een bloedstollende verlenging (1-1) en een penaltyserie. In 2014 was hun stadsgenoot ook de tegenstander. Real wist in die finale in de blessuretijd nog gelijk te maken (1-1) en walste vervolgens keihard over Atléti heen (4-1).

Juventus won er ‘slechts’ twee, waarvan de laatst gewonnen beker nog steeds een beetje pijn doet in Amsterdam. In 1996 versloeg De Oude Dame na verlenging en penalty’s Ajax, waarbij Edgar Davids en Sonny Silooy misten namens de Amsterdammers. Sindsdien kende Juventus geen Europese successen, al behaalde het nog wel vier keer de finale.

Zeg 't maar!

Wie wint de Champions League 2016/2017?