Abonnement opzeggen

Jammer dat je overweegt om je abonnement bij Ziggo op te zeggen. Natuurlijk helpen we je graag verder. Kijk hieronder wat voor jou de beste oplossing is.

Abonnement opzeggen

Jammer dat je overweegt om je abonnement bij Ziggo op te zeggen. Natuurlijk helpen we je graag verder. Kijk hieronder wat voor jou de beste oplossing is.

Waarom wil je opzeggen?

Internet of wifi werkt niet goed

Wat vervelend dat je problemen ervaart met je internet of wifi. Natuurlijk helpen we je graag verder. Bekijk hoe je kunt opzeggen of vind een oplossing voor jouw internet- of wifiproblemen.

Abonnement wijzigen bij verhuizen of samenwonen

Ga je verhuizen of samenwonen? In de meeste gevallen kan Ziggo gewoon met je meeverhuizen. Bekijk de mogelijkheden én ontvang bij jouw verhuizing een cadeautje.

Opzeggen bij overlijden

Wil je opzeggen voor een familielid of bekende die is overleden? Laat het ons weten. We beëindigen dan het abonnement of zetten het over op een andere naam. 

Niet helemaal tevreden met onze service

Wat vervelend dat je niet helemaal tevreden bent met onze service. Natuurlijk helpen we je graag verder. Bekijk hoe je kunt opzeggen of waar we je nog verder mee kunnen helpen.

Kosten abonnement

Wil je jouw abonnement wijzigen of opzeggen omdat je de kosten te hoog vindt? We helpen je graag met het vinden van een passende oplossing. 

Contract overnemen

Heb je een contract bij Ziggo en wil je het op naam van iemand anders zetten? Dat is mogelijk in het geval van een scheiding of overlijden.

Wil je alleen je abonnement wijzigen?

Wil je een deel van je pakket opzeggen of wijzigen? Dat kan gemakkelijk via Mijn Ziggo of de Mijn Ziggo app.

Wat ga je missen als je gaat?

Bij Ziggo kijk je gratis naar de spannendste sportwedstrijden, kijk je altijd en overal tv wanneer jij dat wilt met Ziggo GO én krijg je volop voordelen wanneer je Vodafone met Ziggo combineert. Dat wil je toch niet missen?

ziggo sport

Ziggo Sport

Van Europees topvoetbal tot racing en van tennis tot golf. En natuurlijk zie je de beste Nederlandse teams. Dé sportzender van Nederland, gratis op kanaal 14.

Abonnement opzeggen

Ziggo GO

Kijk overal op elk scherm tv met Ziggo GO. Overal in huis en onderweg. Net thuis met een serie gestart? Open de Ziggo GO app en je kijkt onderweg verder. Klik en klaar.

Volop extra voordelen bij Ziggo met Vodafone

Extra voordelen

Combineer je internet van Ziggo met Vodafone dan krijg je allerlei voordelen. Tot € 7,50 korting, dubbele data, een extra tv-pakket én het Safe Online XL-pakket. 

Abonnement opzeggen

Abonnement wijzigen

Wil jij je pakket wijzigen of een deel van je pakket opzeggen zoals bijvoorbeeld een streamingdienst, een tv-pakket of Volop Bellen? Dan regel je dat eenvoudig in Mijn Ziggo.

Veelgestelde vragen

Als je je abonnement opzegt ontvang je een brief of e-mail met de apparatuur die we graag terug willen. Dit zijn alleen de apparaten die je bij ons in bruikleen hebt. Wil je precies weten hoe het zit? Lees dan meer over het terugsturen van apparaten.

Nee, dat is niet mogelijk. We zorgen er wel voor dat je nog 6 maanden toegang hebt tot je e-mail. Op deze manier kun je bijvoorbeeld mails van je oude Ziggo e-mailadres doorsturen naar een eventueel nieuw e-mailadres. Het automatisch doorsturen van e-mails kun je zelf instellen. Volg hiervoor ons stappenplan.  

Tip: bewaar je wachtwoord aangezien je dit na je opzegging niet meer kunt aanpassen in Mijn Ziggo.

Meestal is dit 1 maand, dat ligt aan je abonnement. In Mijn Ziggo vind je de begin- en einddatum van je contract. Je kunt maandelijks je abonnement aanpassen of opzeggen wanneer je opzegtermijn is afgelopen.

Vragen? Bellen werkt het beste. Onze Klantenservice helpt graag verder. Onze servicelijn is elke dag bereikbaar van 08.00 tot 20.00 uur.

 • 0900 - 1884 (normale kosten voor mobiel bellen)
 • 1200 (gratis vanaf een vaste lijn van Ziggo)

Wil je opzeggen, maar is je contractperiode nog niet afgelopen? Dan kunnen er extra kosten in rekening worden gebracht. Wij berekenen een afkoopsom voor je en deze vind je op jouw eindafrekening. 

Als je het abonnement wil beëindigen in de minimum-abonnementsduur, dan betaal je in een keer 50% van het resterende bedrag tot aan het einde van de minimum-abonnementsduur.

Neem voor informatie hierover contact op met onze Klantenservice.

Bel gratis 1200 (vanaf je vaste telefoonaansluiting van Ziggo) of 0900 - 1884 (normaal tarief) voor onze Klantenservice.

We zijn maandag t/m vrijdag bereikbaar van 8.00 uur tot 20.00 uur en op zaterdag van 09.30 uur tot 18.00 uur.

Wil je een streamingdienst zoals bijvoorbeeld Viaplay opzeggen? Wat jammer. Een streamingdienst opzeggen is alleen mogelijk via Mijn Ziggo of de Mijn Ziggo app.

Goed om te weten

 • De opzegdatum is niet meer te wijzigen. 
 • Zeg je je Ziggo abonnement bij ons op? Dan worden al je (streaming)diensten beëindigd.

Opzeggen in Mijn Ziggo
Als je bent ingelogd in Mijn Ziggo beheer je op deze pagina verschillende streamingdiensten. Klik op ‘Beheren’ en vervolgens op ‘Abonnement opzeggen’.

Opzeggen Mijn Ziggo app
Gebruik je de Mijn Ziggo app? Ga dan naar het tabje ‘Producten’ >  ‘Televisie’ en klik daarna op het subkopje ‘Streamingdiensten beheren’ (helemaal onderin). Vervolgens ga je naar ‘Mijn Abonnementen’ en ‘Abonnement opzeggen’.

Wil je opzeggen voor een familielid of bekende, die naar een zorginstelling verhuist? Natuurlijk kan dat. De snelste manier: bel ons op 1200 (gratis met Ziggo telefoonaansluiting) of 0900 - 1884 (normaal tarief). Natuurlijk kan je dit ook op een andere manier aan ons doorgeven: online met het opzegformulier of per post. Dan hebben we het volgende nodig om je opzegging te verwerken:

 • je naam, adres, postcode en woonplaats
 • je telefoonnummer (mobiel of vast)
 • je klantnummer en IBAN rekeningnummer
 • je geboortedatum
 • wat je wil opzeggen en per wanneer
 • de reden van opzegging

Na het opzeggen van je abonnement, krijg je een eindfactuur. Op deze laatste factuur kan een verrekening staan van te veel betaalde abonnementskosten. Heb je Bellen van Ziggo? Dan staan op je laatste factuur de gesprekskosten van de periode vóór de opzegdatum. Omdat je gesprekskosten altijd achteraf in rekening worden gebracht, zijn deze kosten dan pas zichtbaar en niet direct bij opzegging.

Als je gebruikmaakt van de overstapservice hoef je niets te doen, je nieuwe provider zegt je Ziggo-abonnement bij ons op. Je diensten worden pas afgesloten als je nieuwe provider ons laat weten dat je nieuwe abonnement werkt. 

Heb je een vraag over het overstapproces, of wil je advies? Bel dan gratis 0800 0250229, we staan voor je klaar. Meer informatie over het overstapproces en welke providers deelnemen vind je op de website van de overstapservice

Nadat je de bevestigingsbrief van Ziggo hebt gekregen, heb je 14 kalenderdagen bedenktijd. Dit is wettelijk bepaald. Binnen deze periode kun je zonder kosten afzien van de bestelling en hem terugdraaien. 

Annuleren is het snelst geregeld als je belt: 088 12 12 808 (normaal tarief). Maar je kan natuurlijk ook online annuleren met het modelformulier voor herroeping (annuleringsformulier). Vul het formulier in en stuur het naar ons op.

Wat jammer dat je je abonnement bij Ziggo wilt opzeggen. Kunnen we ergens bij helpen? Bellen werkt het beste, onze klantenservice staat voor je klaar. Bij online opzeggen duurt het maximaal 4 weken tot je aanvraag is verwerkt. We bellen altijd om je opzegging te bevestigen.

Bellen: Bellen werkt het beste. Onze servicelijn is elke dag bereikbaar van 08.00 tot 20.00 uur.

 • 0900-1884 (normale kosten voor mobiel bellen)
 • 1200 (gratis vanaf een vaste telefoonlijn van Ziggo)

Online: Maak gebruik van het opzegformulier. Het duurt maximaal 4 weken tot je aanvraag is verwerkt. We bellen je altijd nog om je opzegging te bevestigen. Mochten we je de 1e keer niet bereiken dan proberen we het nog 6 keer.

Per brief: Je kunt het opzegformulier uitprinten en opsturen naar het onderstaande adres. Vergeet niet de brief aangetekend te versturen.

Ziggo B.V.
Postbus 43048
3540 AA Utrecht

Zakelijk
Natuurlijk kan je ook je zakelijke abonnement opzeggen. Dat doe je hier: zakelijk opzeggen.

Vodafone
Wat jammer dat je erover nadenkt om je Vodafone abonnement op te zeggen. Meer informatie vind je hier: Vodafone abonnement opzeggen.

Hollandsnieuwe
Wil je je hollandsnieuwe-abonnement opzeggen? Meer informatie vind je hier: hollandsnieuwe abonnement opzeggen.

Zoek je iets anders?

Wil je graag je abonnement wijzigen, bekijken waar een storing is of heb je problemen met de installatie van bepaalde producten? We helpen je graag een handje met het vinden van de juiste oplossing.