Klaar voor de toekomst met Ziggo

Snel en betrouwbaar internet via glasvezel en coax. Vandaag, morgen én in de toekomst.

Ervaar ons krachtige GigaNet

We bedienen onze lampen met spraak, streamen superspannende series via Ziggo GO en bestellen ons favoriete eten met een tablet vanaf de bank. We doen steeds meer online en het liefst allemaal tegelijk. Dit vraagt om snel en betrouwbaar internet, nu én in de toekomst.

We leveren de snelheid die je nodig hebt via coax en glasvezel internet. In heel Nederland ontvang je internetsnelheden tot maar liefst 600 Mbit/s en in steeds meer regio’s zelfs 1 Gbit/s. Ook heb je bij ons overal in huis perfecte wifi. Gegarandeerd. We noemen ons netwerk niet voor niets GigaNet.

Supersnel en betrouwbaar internet met Ziggo
Glasvezel internet van Ziggo

Glasvezel en coax: een powercombinatie

We combineren glasvezel internet en coax voor ons krachtige GigaNet. Hiervan loopt 97% over glasvezel en het laatste stukje via coaxkabel. Deze powercombinatie zorgt dat jij geniet van een ultrasnelle verbinding. 

We verbeteren ons GigaNet continu. Zo wordt je internetverbinding nog slimmer, sneller en stabieler. En ben je klaar voor de toekomst. Regio voor regio werken we aan ons GigaNet. Al 3 miljoen huishoudens zijn aangesloten op downloadsnelheden tot wel 1 Gbit/s. Je ontvangt van ons bericht zodra je regio aan de beurt is.

We verbeteren ons netwerk continu

Bij Ziggo zit je helemaal goed

Snelheid

Snel

Regio voor regio maken we 1 Gbit/s beschikbaar. Zo download je voortaan sneller dan ooit je favoriete games.

Stabiel internet

Perfecte wifi in huis

Stabiel en betrouwbaar internet. Of je nu in de keuken bent of op zolder. Bij ons heb je overal in huis gegarandeerd perfecte wifi. 

Klaar voor de toekomst

Klaar voor de toekomst

We zijn steeds meer online en het liefst allemaal tegelijk. Daarom verbeteren en vernieuwen we ons GigaNet continu. Zo zijn we klaar voor de toekomst.

Meer over Ziggo en glasvezel

Via glasvezel verstuur je razendsnel veel data. Ook bij ons gaat het internetsignaal grotendeels via glasvezel van A naar B. Voor het laatste stukje vanaf de wijkcentrale tot in je huis, gebruiken we coaxkabel. Hierbij ontvangt ieder huis, onafhankelijk van elkaar, hetzelfde supersnelle internet.

Vroeger gebruikten we coax voor het televisiesignaal. Nu is het ideaal voor het verzenden en ontvangen van dataverkeer. Met de komst van de DOCSIS 3.1-technologie tillen we je netwerk naar een hoger niveau. Namelijk naar snelheden tot 1 Gbit/s. Met deze technologie kunnen we regio voor regio en in één keer gigabitsnelheden aanbieden zonder te graven.

 

Glasvezel en coax: een powercombinatie

Veelgestelde vragen

De downloadsnelheid tot 1 gigabit per seconde komt neer op het tienvoudige van de gemiddelde 100 Mbit/s aansluiting in Nederland. Hiermee kunnen gezinnen op meerdere apparaten tegelijk 4K-films en tv-programma's bekijken en razendsnel downloaden. Zij halen een film van 5GB in 42 seconden binnen, terwijl dat ruim zeven minuten duurt met een huidig gemiddelde internetverbinding.

Nee. Vanaf de wijkkast tot het huis verdelen we de capaciteit zorgvuldig zodat je de snelheid ontvangt die hoort bij jouw abonnement. Als voorbeeld: 500 Mbit/s downloadsnelheid via glasvezel is net zo snel als via de kabel.

Bij Ziggo krijg je meer download- dan uploadsnelheid. Onderzoek laat namelijk zien dat de meeste mensen veel meer downloaden dan uploaden. Denk hierbij aan downloaden van bestanden, het kijken van films en series op Netflix of intensief online gamen. Deze voorbeelden gaan voornamelijk over het downloaden van data. De uploadsnelheid die we leveren is nog jaren ruim voldoende voor de toepassingen die nu gebruikt worden. Denk hierbij aan videobellen, e-mailen, werken in the cloud of bestanden sturen.

Met internet van Ziggo heb je overal in huis gegarandeerd perfecte wifi. Of je de snelheid van je abonnement uiteindelijk ook draadloos (via wifi) op je computer, tablet of mobiel behaalt, hangt af van meerdere factoren. Zo is de gebruikte wifi router van belang maar ook hoe groot het huis is, of er muren van beton zijn en hoe dik deze zijn. Dit geldt zowel voor internet via glasvezel als via de kabel. Voor de hoogste internetsnelheid raden wij daarom aan om je computer met een internetkabel op je netwerk aan te sluiten of bekijk onze smart wifiboosters

Tweakers Award

Al 10 jaar op rij winnaar

Beste internet provider

Bron: Tweakers Awards 19/20

awards