Overslaan en ga naar inhoud

Perfecte verbinding

Glasvezel-kabel en SmartWifi

We zijn steeds meer online en het liefst allemaal tegelijk. We kijken, streamen en gamen erop los en we verbinden onze lampen, thermostaat en deurbel met wifi.

Je verbinding is stabiel, snel en veilig. Met ons glasvezel-kabel netwerk en SmartWifi heb je een perfecte verbinding naar en in je huis. 

Met Ziggo ben je klaar voor alles wat je wilt doen. Nu en in de toekomst.

Glasvezel-kabel netwerk » Ga voor snel internet van Ziggo

Weet jij alles over je verbinding?

Glasvezel en kabel. Feit of fabel?

Regel het met de Ziggo app
Met glasvezel heb je de beste wifi
Chat 24/7 met onze klantenservice
Je hebt al glasvezel-kabel tot je huis
Service zoals jij dat wilt
Volledig glasvezel is de beste keuze
Bezoek één van de 140 winkels
Glasvezel laten aanleggen betekent overstappen

Meer weten over glasvezel en kabel?

Glasvezel-kabel netwerk

We combineren slim de techniek van glasvezel en kabel

Regel het met de Ziggo app

Glasvezel

Van onze datacenters tot de straatkast ligt glasvezel, dit is ideaal voor het overbruggen van grote afstanden en het versturen van veel data.

Chat 24/7 met onze klantenservice

Kabel

Van de straatkast tot je huis of kantoor ligt kabel, de bewezen en betrouwbare techniek die nu al bij de meeste huishoudens in Nederland ligt.

Service zoals jij dat wilt

Slimme software

Dankzij steeds slimmere software, verzenden we meer data tegelijk over dezelfde vertrouwde kabel. Zónder te graven. Dus geen open straten en voeten vegen ;-).

Meer weten?

Snelheden tot 1 Gbit/s

Je verbinding is nu nog krachtiger

We leveren tv, telefoon en internet over ons glasvezel-kabel netwerk. En overal bieden we internetsnelheiden van 1 Gbit/s aan.

Dankzij steeds slimmere software kunnen we in de toekomst nóg hogere snelheden halen. We hebben al succesvol getest met downloadsnelheden van 10 Gbit/s. Dit is 100 keer sneller dan wat het gemiddelde huishouden in Nederland nu heeft. 

Heb je daarnaast behoefte aan hogere uploadsnelheden? Bijvoorbeeld omdat je vaak grote bestanden zoals youtube-video’s online zet? Ook die snelheid blijven we verhogen. Zodat je altijd de snelheid krijgt die je nodig hebt.

Glasvezel-kabel netwerk » Ga voor snel internet van Ziggo

We staan voor je klaar

Heb je vragen over glasvezel of kunnen we je ergens mee helpen? Ons lokale serviceteam trekt het hele land door om je Ziggo vragen te beantwoorden en op te lossen. In het onderstaande overzicht staan de plaatsen waar we op dit moment zijn. Staat je woonplaats er niet tussen? Dan kun je natuurlijk altijd contact opnemen met de reguliere klantenservice.

Handig om te weten

Ja, in ons glasvezel-kabel netwerk wordt namelijk de techniek van glasvezel en kabel slim gecombineerd voor een perfecte verbinding. We gebruiken de technische voordelen van beide kabels voor stabiel en snel internet. Zo krijg je altijd de snelheid die je nodig hebt.

Ons netwerk bestaat uit glasvezel-kabel en SmartWifi. Van onze datacenters tot de straatkast ligt glasvezel. Glasvezel is ideaal voor het afleggen van grote afstanden en het tegelijkertijd versturen van veel data. Van de straatkast tot je huis kiezen we voor kabel, de bewezen en betrouwbare techniek die op dit moment al naar de meeste huizen in Nederland ligt. Dankzij slimme software kunnen we steeds meer data versturen over dezelfde kabels. Dit maakt dat de vertrouwde kabel nog tot in de verre toekomst geschikt is voor stabiel en snel internet.

We leveren nu al tv, telefoon en internet tot 1 Gbit/s via ons glasvezel-kabel netwerk. We hebben ook succesvol getest met snelheden van 10 Gbit/s. Dit is 100 keer sneller dan wat het gemiddelde huishouden in Nederland nu heeft. En we kunnen door de steeds slimmere software zelfs nóg hogere snelheden halen.

Ons netwerk bestaat uit glasvezel-kabel en SmartWifi. Van onze datacenters tot de straatkast ligt glasvezel. Glasvezel is ideaal voor het afleggen van grote afstanden en het tegelijkertijd versturen van veel data. Van de straatkast tot je huis kiezen we voor kabel, de bewezen en betrouwbare techniek die op dit moment al naar de meeste huizen in Nederland ligt. Dankzij slimme software kunnen we steeds meer data versturen over dezelfde kabels. Dit maakt dat de vertrouwde kabel nog tot in de verre toekomst geschikt is voor stabiel en snel internet. Hierbij ontvangt ieder huis, onafhankelijk van elkaar, hetzelfde supersnelle internet.

Vroeger gebruikten we kabel alleen voor het televisiesignaal. Nu is het ideaal voor het verzenden en ontvangen van dataverkeer. Met onze DOCSIS 3.1-technologie tillen we je netwerk naar een hoger niveau. Namelijk naar snelheden van 1 Gbit/s. 

De downloadsnelheid tot 1 gigabit per seconde komt neer op het tienvoudige van de gemiddelde 100 Mbit/s aansluiting in Nederland. Hiermee kunnen gezinnen op meerdere apparaten tegelijk 4K-films en tv-programma's bekijken en razendsnel downloaden. Zij halen een film van 5GB in 42 seconden binnen, terwijl dat ruim zeven minuten duurt met een huidig gemiddelde internetverbinding.

Nee, de wijze waarop je internetsignaal je huis binnenkomt heeft geen invloed op je wifi. Met SmartWifi van Ziggo garanderen wij overal in huis perfecte wifi.

De combinatie van glasvezel internet en het laatste stukje via kabel zorgt voor een ultrasnelle verbinding en stabiele wifi. Of je de snelheid van je abonnement uiteindelijk ook draadloos (via wifi) op je computer, tablet of mobiel behaalt, hangt af van meerdere factoren. Zo is de gebruikte wifi router van belang maar ook hoe groot het huis is, of er muren van beton zijn en hoe dik deze zijn. Dit geldt zowel voor internet via glasvezel als via de kabel. Voor de hoogste internetsnelheid raden wij daarom aan om je computer met een internetkabel op je netwerk aan te sluiten of bekijk onze smart wifipods voor een optimale wifi dekking in je hele huis.

Nee, als er bij je in de buurt glasvezel wordt aangelegd, is het nooit verplicht om een aansluiting op glasvezel te nemen. De glasvezelaansluiting wordt meestal gratis aangeboden door de provider of de netwerkbeheerder. Het lijkt dan net of het verplicht is om ook een internetdienst via de glasvezelaansluiting af te nemen. Dit is echter niet het geval. Je kunt eventueel de aansluiting laten aanleggen zonder verdere verplichtingen. Let daarbij goed op dat je de gestelde voorwaarden doorneemt. 

Nee, je kunt de glasvezelaansluiting laten aanleggen zonder een internetabonnement te nemen. Dit kan verwarrend zijn en het is daarom aan te raden altijd goed de voorwaarden door te nemen. Je kunt dus gewoon blijven genieten van de diensten van Ziggo. Ons netwerk blijft altijd beschikbaar.

Bel onze servicelijn

1200 
Gratis vanaf je telefoonaansluiting van Ziggo

0900-1884 
Gebruikelijke (mobiele) belkosten

Dagelijks bereikbaar van 8.00 tot 20.00 uur.