Glasvezel-kabel netwerk

Stabiel, snel, veilig en klaar voor de toekomst

GigaNet

Glasvezel-kabel en SmartWifi

We zijn steeds meer online en het leven zit vol tv. We kijken, streamen en gamen erop los en we verbinden onze lampen, thermostaat en deurbel met wifi.

Heb je Ziggo, dan gebruik je ons krachtige GigaNet. Met dit glasvezel-kabel netwerk en SmartWifi heb je een perfecte verbinding naar en in je huis. GigaNet is stabiel, snel en veilig.

Met GigaNet ben je klaar voor alles wat je wilt doen. Nu en in de toekomst.

Glasvezel-kabel netwerk

We combineren slim de techniek van glasvezel en kabel

Regel het met de Ziggo app

Glasvezel

Van onze datacenters tot de straatkast ligt glasvezel, dit is ideaal voor het overbruggen van grote afstanden en het versturen van veel data.

Chat 24/7 met onze klantenservice

Kabel

Van de straatkast tot je huis of kantoor ligt kabel, de bewezen en betrouwbare techniek die nu al bij de meeste huishoudens in Nederland ligt.

Service zoals jij dat wilt

Slimme software

Dankzij steeds slimmere software, verzenden we meer data tegelijk over dezelfde vertrouwde kabel. Zónder te graven. Dus geen open straten en voeten vegen ;-).

Snelheden tot 1 Gbit/s

Ons GigaNet is nu nog krachtiger

We leveren nu al tv, telefoon en internet tot 1 Gbit/s via ons GigaNet. Dankzij steeds slimmere software kunnen we in de toekomst nóg hogere snelheden halen. We hebben namelijk succesvol getest met downloadsnelheden van 10 Gbit/s. Dit is 100 keer sneller dan wat het gemiddelde huishouden in Nederland nu heeft.

Heb je daarnaast behoefte aan hogere uploadsnelheden? Bijvoorbeeld omdat je vaak grote bestanden zoals youtube-video’s online zet? Ook die snelheid blijven we verhogen. En krijg je altijd de snelheid die je nodig hebt.

Glasvezel-kabel netwerk » Ga voor snel internet van Ziggo

Check de snelheid die bij jou beschikbaar is

Kunnen we je helpen?

Kom je er niet uit? We helpen je graag. We staan voor je klaar voor vragen en advies.

Bel onze servicelijn

 1200 gratis vanaf je telefoonaansluiting van Ziggo

 0900-1884 gebruikelijke (mobiele) belkosten

Dagelijks bereikbaar van 8.00 tot 20.00 uur

Handig om te weten

Ja, in ons glasvezel-kabel netwerk wordt namelijk de techniek van glasvezel en kabel slim gecombineerd voor een perfecte verbinding. We gebruiken de technische voordelen van beide kabels voor stabiel en snel internet. Zo krijg je altijd de snelheid die je nodig hebt.

GigaNet bestaat uit ons glasvezel-kabelnetwerk en SmartWifi. Van onze datacenters tot de straatkast ligt glasvezel. Glasvezel is ideaal voor het afleggen van grote afstanden en het tegelijkertijd versturen van veel data. Van de straatkast tot je huis kiezen we voor kabel, de bewezen en betrouwbare techniek die op dit moment al naar de meeste huizen in Nederland ligt. Dankzij slimme software kunnen we steeds meer data versturen over dezelfde kabels. Dit maakt dat de vertrouwde kabel nog tot in de verre toekomst geschikt is voor stabiel en snel internet.

We leveren nu al tv, telefoon en internet tot 1 Gbit/s via ons GigaNet. We hebben ook succesvol getest met snelheden van 10 Gbit/s. Dit is 100 keer sneller dan wat het gemiddelde huishouden in Nederland nu heeft. En we kunnen door de steeds slimmere software zelfs nóg hogere snelheden halen.

GigaNet bestaat uit ons glasvezel-kabel netwerk en SmartWifi. Van onze datacenters tot de straatkast ligt glasvezel. Glasvezel is ideaal voor het afleggen van grote afstanden en het tegelijkertijd versturen van veel data. Van de straatkast tot je huis kiezen we voor kabel, de bewezen en betrouwbare techniek die op dit moment al naar de meeste huizen in Nederland ligt. Dankzij slimme software kunnen we steeds meer data versturen over dezelfde kabels. Dit maakt dat de vertrouwde kabel nog tot in de verre toekomst geschikt is voor stabiel en snel internet. Hierbij ontvangt ieder huis, onafhankelijk van elkaar, hetzelfde supersnelle internet.

Vroeger gebruikten we kabel alleen voor het televisiesignaal. Nu is het ideaal voor het verzenden en ontvangen van dataverkeer. Met de komst van de DOCSIS 3.1-technologie tillen we je netwerk naar een hoger niveau. Namelijk naar snelheden tot 1 Gbit/s. Met deze technologie kunnen we regio voor regio en in één keer gigabitsnelheden aanbieden zonder te graven.

De downloadsnelheid tot 1 gigabit per seconde komt neer op het tienvoudige van de gemiddelde 100 Mbit/s aansluiting in Nederland. Hiermee kunnen gezinnen op meerdere apparaten tegelijk 4K-films en tv-programma's bekijken en razendsnel downloaden. Zij halen een film van 5GB in 42 seconden binnen, terwijl dat ruim zeven minuten duurt met een huidig gemiddelde internetverbinding.

Nee, de wijze waarop je internetsignaal je huis binnenkomt heeft geen invloed op je wifi. Met SmartWifi van Ziggo garanderen wij overal in huis perfecte wifi.

De combinatie van glasvezel internet en het laatste stukje via kabel zorgt voor een ultrasnelle verbinding en stabiele wifi. Of je de snelheid van je abonnement uiteindelijk ook draadloos (via wifi) op je computer, tablet of mobiel behaalt, hangt af van meerdere factoren. Zo is de gebruikte wifi router van belang maar ook hoe groot het huis is, of er muren van beton zijn en hoe dik deze zijn. Dit geldt zowel voor internet via glasvezel als via de kabel. Voor de hoogste internetsnelheid raden wij daarom aan om je computer met een internetkabel op je netwerk aan te sluiten of bekijk onze smart wifipods voor een optimale wifi dekking in je hele huis.

Nee, als er bij je in de buurt glasvezel wordt aangelegd, is het nooit verplicht om een aansluiting op glasvezel te nemen. De glasvezelaansluiting wordt meestal gratis aangeboden door de provider of de netwerkbeheerder. Het lijkt dan net of het verplicht is om ook een internetdienst via de glasvezelaansluiting af te nemen. Dit is echter niet het geval. Je kunt eventueel de aansluiting laten aanleggen zonder verdere verplichtingen. Let daarbij goed op dat je de gestelde voorwaarden doorneemt. 

Nee, je kunt de glasvezelaansluiting laten aanleggen zonder een internetabonnement te nemen. Dit kan verwarrend zijn en het is daarom aan te raden altijd goed de voorwaarden door te nemen. Je kunt dus gewoon blijven genieten van de diensten van Ziggo. GigaNet blijft altijd beschikbaar.

Regio voor regio werken we aan ons GigaNet. Al meer dan 5,4 miljoen huishoudens zijn aangesloten op downloadsnelheden tot wel 1 Gbit/s, 

Glasvezel-kabel netwerk » Ga voor snel internet van Ziggo
Ziggo is uitgeroepen tot beste internetprovider

Ziggo is uitgeroepen tot beste internetprovider

Tweakers Awards