Manchester United verslaat Ajax met 0-2 in de finale Europa League

Manchester United verslaat Ajax met 0-2 in de finale Europa League

EVENEMENT IS GEWEEST
Live op FOX Sports en RTL 7
24 mei 2017, 20.45 uur
Het heeft helaas niet zo mogen zijn. Maar Ajax eindigt het seizoen met opgeheven hoofd.

Update: Het heeft niet zo mogen zijn. Toch knap dat de elf doellijnverdedigers van Manchester United twee keer wisten te scoren... Sluwe vos Mourinho had zijn zaakjes goed op orde en heeft ten koste van Ajax de Europa League binnen gehengeld.

Toch mogen we trots zijn, want wat hebben we van dit piepjonge Ajax genoten dit seizoen! De zilveren medaille in de Europa League is gewoon een superprestatie. En komend seizoen gaan we weer knallen!

Vermoedelijke opstellingen:

Ajax: Onana; Veltman; Sánchez; Riedewald; Klaassen; Schöne; Ziyech; Traoré; Dolberg; Younes.

Manchester United: Romero; Valencia; Blind; Jones; Darmian; Herrera; Fellaini (onzeker vanwege blessure. Wordt mogelijk vervangen door Carrick); Pogba; Lingard; Mkhitaryan; Rashford.

Geeft geld de doorslag?

De jonkies van Ajax tegen het miljoenenteam van Man United. Het is nogal een contrast. In de afgelopen drie jaar gaf de Engelse grootmacht meer geld uit aan transfers (536 miljoen euro) dan Ajax sinds de Tweede Wereldoorlog (446 miljoen euro)! Dit gigantische bedrag werd mede mogelijk gemaakt door de komst van Paul Pogba, die meer dan 100 miljoen euro kostte. Gaat dit de doorslag geven?

Toptalenten

Het team van Peter Bosz heeft dit seizoen een enorme groei doorgemaakt. Met enkele gerichte topaankopen (Ziyech, Sánchez) en de ontwikkeling van toptalenten (Dolberg, De Ligt, Kluivert) is er onder aanvoerder Klaassen een chemie tussen de spelers ontstaan die we de afgelopen decennia niet meer gezien hebben. Er zijn dus zeker mogelijkheden tegen Manchester! Maar met de taktisch slimme Mourinho als tegenstander moet je altijd op je hoede zijn.

De weg naar succes

Beide teams hebben een lange weg afgelegd naar de finale. Ajax sloot de groepsfase af als nummer 1. Vervolgens versloeg het Legia Warschau, Kopenhagen, Schalke 04 en natuurlijk Lyon. In de poule met kersverse landskampioen Feyenoord eindigde Manchester United als tweede. Vervolgens tikten ze Saint-Étienne, Rostov, Anderlecht en Celta de Vigo uit het toernooi.

Ajax - Manchester United, woensdag 24 mei om 20.45 uur bij FOX Sports en RTL 7

Wil je alle wedstrijden van de Europa League zien?

Bestel een voetbaldagpas