Mediamatties worden?

Doe de quiz

Praat over media en schermtijd

Uit onderzoek blijkt dat een kwart van de ouders met hun kinderen praat over hun ervaringen op social media en tijdens het gamen. Terwijl ander onderzoek ook laat zien dat bewustwording van het mediagebruik van belang is voor het welzijn van een kind, zowel voor de korte als de lange termijn.

Praat jij met je kinderen over gamen, sociale media of internet? Zijn jullie het met elkaar eens, of zijn er toch verschillen? Goed om te onderzoeken.

Logo van Mediamatties

Doe samen de quiz

Mediamatties is gemaakt voor (groot)ouders en kinderen tussen 10 en 12 jaar. Je speelt de quiz met z'n tweeën, allebei op een eigen scherm. 
 
  • Neem een leuk en leerzaam kijkje in elkaars digitale wereld
  • Start een gesprek en blijf in gesprek
“Goed om zo'n spelelement te hebben. Het is echt een leuke manier om de discussie te openen. Daar kunnen echt verrassingen inzitten.”

Moeder

Vaardig, veilig & bewust online

De samenleving digitaliseert snel en dat vraagt om een nieuwe houding, van jong tot oud. Met partners ontwikkelen we daarom programma's waarmee scholieren, ouderen en gezinnen vaardig, veilig en bewust online aansluiting vinden.

Mediamatties laat ouders en kinderen een kijkje nemen in elkaars leefwereld. Dit zorgt voor meer begrip voor elkaar én leren van elkaar. Kom in gesprek met je kinderen: Zo gaan we graag met elkaar om. Enjoy it all!

Mediamatties is opgezet door Netwerk Mediawijsheid samen met de Alliantie Digitaal Samenleven, Vodafone en Ziggo.

Een woonkamer en keuken met dochter, vader en moeder