Overslaan en ga naar inhoud

5 verhuistips voor verhuizen naar een nieuwbouwhuis

Verhuizen naar een nieuwbouwwoning

Je gaat binnenkort verhuizen naar een nieuwbouwwoning en dat is alle reden voor een feestje! Maar, let op: er zijn een aantal dingen waar je rekening mee moet houden. Uiteraard moet je alle spullen voorzichtig inpakken. Een to-do lijstje kan ook geen kwaad. Maar omdat het een periode kan zijn met chaos en stress zijn er misschien dingen waar je niet zo snel aan denkt.

Verhuistip 1: Controleer contracten en verzekeringen

Zijn er oude contracten die je moet opzeggen? Of moet je nieuwe afsluiten? Met een nieuw huis ontstaat een nieuwe situatie waardoor je soms huidige contracten moet aanpassen, o fnieuwe moet afsluiten. Check wat je nu hebt en ga na of het allemaal nog klopt met de nieuwe situatie. Hoe eerder het is geregeld, hoe sneller je in je nieuwe huis kunt settelen.

Heb je een Ziggo abonnement en ga je verhuizen? Via onze verhuispagina kun je je verhuizing doorgeven zodat alles op tijd voor je klaar staat in je nieuwe woning.

Verhuistip 2: Controleer je nieuwbouwwoning op eventuele gebreken

Geen enkel nieuwbouwhuis is perfect. Regelmatig komt het voor dat er gebreken zijn. Soms kan dat de afwerking zijn, de waterdruk of een scheve vloer. Controleer daarom alles uitgebreid en check alle hoeken en gaten van het huis. Wees kritisch, en zorg ervoor dat jede gebreken zo snel mogelijk aangeeft en laat controleren. Hiermee kun je een hoop gedoe voorkomen.

Verhuistip 3: Denk aan een tijdelijke opslag

Om alles heen en weer te kunnen verhuizen is het soms handig om een tijdelijke opslag te hebben.

Zo voorkom je dat je huis vol staat met spullen die je even nergens kwijt kunt. Er zijn tal van opties qua opslagboxen in elke stad te vinden.

Verhuistip 4: Aanleg voor- en achtertuin

Waarschijnlijk is de tuin niet de eerste prioriteit op je lijstje maar toch zijn er een aantal dingen die je liever wel snel geregeld hebt. Zo kan bijvoorbeeld de weg naar de voordeur modderig zijn, en het is zonde om dit elke keer mee naar binnen te nemen. Het is dus raadzaam om wel alvast een bestrating voor de voordeur te leggen voordat je gaatverhuizen. Dit kan ook tijdelijk zijn.

Stem ook met je buren af wat zij willen. Misschien willen jullie een gezamenlijke oprit of gedeelde schuttingen. Dit scheelt al gauw de helft van de kosten.

Verhuistip 5: Beveilig je nieuwbouwhuis

Nieuwbouwwoningen zijn helaas enorm populair onder inbrekers. Omdat de wijk vaak nog niet helemaal bewoond is en er dus weinig controle is, zijn deze huizen een makkelijkere prooi. Uit onbewoonde huizen worden regelmatig CV-ketels en koperen leidingen gestolen. Na oplevering is het handig om je woning goed te beveiligen. Denk aan extra sloten, een goede schutting, beveiligingsstrips en denk over een investering in een camerasysteem en alarm.

Haal alles uit Ziggo

Meer lezen over wat je allemaal kunt met de producten van Ziggo?