Overslaan en ga naar inhoud

Tips voor extra beveiliging van je mediabox

Zo houd je toezicht op wat je kids kijken

mediabox beveiliging

PAW Patrol, PAW Patrol, We zijn al onderweg! Of je nu de avonturen van Marshall en Skye stiekem heel leuk vindt of bij het horen van de intro gillend je oren dichtdoet; je kan (of wil) niet altijd meekijken met je kinderen. Hoe zorg je ervoor dat de kids zich veilig vermaken zonder jouw toezicht?

Je mediabox van Ziggo is al hartstikke veilig. Maar wist je dat je tv-kijken voor kleintjes en pubers ook veilig houdt met een pincode en leeftijdsgrens? Voor je het weet staat er namelijk een 18+-natuurfilm op. Met deze tips houd je een oogje in het zeil zonder zelf tv te kijken.

Speciaal tv-menu

De opties voor meer beveiliging van je mediabox staan in het menu ‘Ouderlijk toezicht’. Deze vind je bij Instellingen (het tandwiel).

tandwiel icoon

Handig om vooraf te weten: de pincode van je mediabox.

  • Heb je deze nog nooit aangepast? Dan is de code '0000'
  • Heb je ‘m wel aangepast maar ben je ‘m vergeten? Reset je pincode
ouderlijk toezicht menu

1) Verander je pincode

De pincode gebruik je voor verschillende opties zoals het ontgrendelen van erotische zenders. De standaard code is '0000'. En ja… dat heeft je kroost sneller door dan je denkt. Verander daarom je pincode in het menu ‘Ouderlijk toezicht’. Een gratis tip: ook ‘1234’ is snel gekraakt 😉.

Pincode resetten? Dat kan via Mijn Ziggo.

pincode mediabox aanpassen

2) Betaal pincode

Nu je je pincode hebt veranderd kun je meteen checken of ‘Betaal pincode’ aan of uit staat. Een voor de hand liggende tip, maar we benoemen ‘m toch: zet deze op ‘aan’. Je zal niet de eerste zijn die op een onbewaakt moment een stapel actiefilms heeft gehuurd.

betaal pincode mediabox

3) Leeftijdsgrens

Wat ook handig is om in te stellen is de leeftijdsgrens voor bepaalde programma’s. We hebben veel categorieën waar je uit kunt kiezen: 6+, 9+, 12+, 14+, 16+ en 18+. Wil jij als ouder of verzorger wél kijken? Dan heb je de pincode nodig.

leeftijdsgrens mediabox

4) Geblokkeerde zenders

Met deze functie blokkeer je zenders of ontgrendel je ze. Klik op de button ‘Voeg zenders toe’ en scroll door naar de zender. Ook hier geldt: wil jij als ouder of verzorger wél kijken? Dan heb je de pincode nodig. 

geblokkeerde zenders

Goed om te weten

Als laatste wat algemene opmerkingen over de extra beveiliging van je mediabox:

  • Voice Control (stembesturing via de afstandsbediening) heeft ook beveiliging. Je ziet scheldwoorden gecensureerd met st*rren.
  • Apps zoals Videoland, Netflix of Youtube kun je niet met een pincode blokkeren.
  • Wist je dat je bij Netflix zelf wel een pincode kunt instellen? Dit doe je via de website van Netflix en de pincode werkt dan via de app.
  • Bij erotische zenders heb je altijd een pincode nodig. Dit kun je niet uitzetten.

Zo reset je je pincode

Vodafone & Ziggo app
Zo kom je er: Producten > Hulp bij televisie > Pincode vergeten > Reset pincode

Mijn Ziggo
Zo kom je er: Producten > Televisie > Instellingen > Nieuwe pincode instellen > Reset pincode

Let op: je stelt de pincode in op de tv die bij je mediabox hoort. Reset je pincode naar '0000'. Stel daarna een nieuwe pincode in op je mediabox. Het duurt maximaal 5 minuten tot de nieuwe pincode werkt.

Meer tips

Empty list (select items)

Haal alles uit Ziggo

Meer lezen over wat je allemaal kunt met de producten van Ziggo?