Verberg kabels bij de televisie

De tv is vaak het middelpunt van de woonkamer en je wilt dat dit er net zo mooi uitziet als de rest van je interieur. Met behulp van deze tips zorg je ervoor dat erg geen kabels meer zichtbaar zijn of dat deze onopvallend zijn weggewerkt zijn.

Door te kiezen voor slimme apparaaten heb je minder kabels nodig en de kabels die je wel nodig hebt kun je in het interieur op laten gaan.

Acht slimme tips:

1: Ziggo GO

Met de Ziggo GO TV app op je tv geïnstalleerd, kun je live tv streamen naar je televisie.
Hier heb je wel een Google Chromecast of Apple TV voor nodig. Daarnaast kun je series terugkijken, online kijken en je serie ook op je tablet, telefoon of laptop verder kijken, zonder dat daar kabels aan te pas komen!

Kabels bij de tv wegwerken: acht slimme tips

2: Samsung One Connect box

De Samsung One Connect box is een los kastje waarop al je tv-aansluitingen zitten. Het kastje kun je uit het zicht plaatsen en het heeft maar één dunne draad die naar de televisie leidt. Zo kun je de spelcomputer, netwerkkabels, usb sticks en optische kabels op de televisie aansluiten en houd je alle kabels uit het zicht.

3: HDMI-signaalversterker

Je kunt er ook voor kiezen om helemaal zonder kabels je tv en tv-ontvanger te verbinden. Er zijn verschillende producten op de markt waarmee het mogelijk is een draadloos HDMI-signaal te versturen. Op deze manier kun je heel stijlvol de televisie neerzetten of ophangen. Er zijn meerdere merken die een draadloze HDMI-versterker aanbieden, zoals Marmitek, Nedis en Optima.

SmartWifi

4: SmartWifi pods

Kijk je televisie op je laptop, tablet of telefoon maar je wifi heeft niet genoeg bereik? Gebruik dan SmartWifi. Dat doet namelijk al het regelwerk en zorgt voor perfecte wifi in huis.

De SmartWifi pods vormen samen met je modem een krachtig wifi-netwerk. Je hoeft dus geen lelijke kabels meer te trekken en nu heb je zelfs op de zolderkamer een betrouwbaar signaal. 

Bij Ziggo heb je SmartWifi pods voor een wit modem en een zwart modem.

5: Kabelgoot

Kabelgoten zijn een makkelijke manier om de zichtbare kabels naar je tv-meubel weg te werken.

De kabelgoot is wel zichtbaar, maar niet de kabels die erin verborgen zijn. De kabelgoten worden in verschillende kleuren en stijlen aangeboden zodat deze subtiel in jouw interieur opgaat.

De montage is eenvoudig. Meestal is er een plakstrip aan de achterkant van de goot, waardoor je hem eenvoudig aan de muur kunt plakken.

6: Kabelbox

Als je kabels netjes zijn weggewerkt in een kabelgoot blijft er bij de televisie nog een deel van de kabel over. Om deze netjes weg te werken gebruik je een kabelbox. 

Je kunt in een kabelbox zelfs een stekkerdoos plaatsen zodat je meerdere apparaten kunt aansluiten zonder een kluwen draden zichtbaar te hebben bij de televisie.

Kabelboxen zijn, net als de kabelgoten, verkrijgbaar in meerdere designs en bij elke interieurwinkel of bouwmarkt te vinden. 

7: Kabels in de muur

Een televisie heeft altijd een stroomkabel nodig en als je zelfs geen kabelgoot wilt zien dan kun je de stroomkabel ook in de muur verbergen.
Dit is de ultieme oplossing omdat er dan écht helemaal geen kabel meer te zien is.

Deze oplossing is afhankelijk van de muur waaraan de televisie hangt, maar het is vaak mogelijk om de kabel door de muur naar een aangrenzende ruimte te leiden.

8: Kabelbinders

Soms kan het ook heel simpel. Gebruik kabelbinders en kabelclips om de kabels naar de televisie te leiden en te ordenen.

Kabelbinders zijn er in vele soorten en maten. Het beste werken de hersluitbare tiewraps en klittenband. Kabelclips zijn voorzien van een plakstrip om de kabels strak naar hun bestemming te leiden.

Je kunt een uitgebreid assortiment kabelbinders vinden bij bouwmarkten en elektronica-specialisten.