Overslaan en ga naar inhoud
Comedy op Netflix

Comedy op Netflix

Laat je inspireren!

 

Zin om eens lekker te lachen? Kies dan voor een komediefilm! Hieronder vind je onze tips als het om comedy's gaat, die nu op Netflix staan. Lees snel verder en pak de popcorn er maar vast bij!

De beste comedy's op Netflix

Beleef komediefilms met Netflix bij Ziggo

Laatste update: 6 mei 2024

1. Snatch
1. Snatch

2000, IMDb-score: 8,2

Voordat Guy Ritchie de nieuwe serie The Gentlemen regisseerde, maakte hij al een aantal topfilms waarmee hij bekend is geworden. Een daarvan is de hilarische film Snatch.

Deze misdaadkomedie volgt verschillende kleurrijke personages binnen de Londense onderwereld, die verwikkeld raken in een chaotisch web van diefstal en bedrog.

Het verhaal draait om verschillende partijen die een diamant willen stelen. De strijd barst vervolgens los tussen een groepje (amateur) boksers, een meedogenloze gangster genaamd Brick Top en een stel onhandige juwelendieven.

Van briljante plannen die in een oogwenk uit de hand lopen, tot scherpe humor die je constant aan het lachen maakt, deze film heeft het allemaal.

Laat je meenemen in een verhaal zoals alleen Guy Ritchie dat kan!

 

2. Shrek
2. Shrek

2001, IMDb-score: 7,9

Shrek is een onweerstaanbare animatiefilm die grappig is voor jong en oud.

Het verhaal gaat over de oger Shrek, die een rustig leven leidt in het moeras. Maar op een dag wordt dat verstoord. Het moeras wordt namelijk overspoeld door andere sprookjesfiguren, die zijn verdreven uit het nabije sprookjesrijk door de boosaardige heerser Lord Farquaad.

Vastbesloten om zijn rust terug te krijgen, sluit Shrek een deal met Farquaad. Hij moet prinses Fiona uit een toren redden, die bewaakt wordt door een draak, zodat Farquaad daarna met haar kan trouwen. Shrek doet alles voor zijn rust en redt de prinses, maar dan blijkt zij toch iets leuker te zijn dan verwacht.

Deze film staat bekend om het hartverwarmende verhaal in combinatie met briljante humor.

3. Moonrise Kingdom
3. Moonrise Kingdom

2012, IMDb-score: 7,8

Moonrise Kingdom is een klassieker van regisseur Wes Anderson, die je gegarandeerd laat lachen. 

In de jaren '60 wonen de twaalfjarige Sam en Suzy op een afgelegen eiland aan de noordoostkust van Amerika. De twee zijn beiden buitenbeentjes: Sam een scout en Suzy een vergeten dochter van een bijzonder gezin. Op een dag worden ze verliefd op elkaar en besluiten ze samen weg te lopen.

Terwijl de lokale gemeenschap in rep en roer is door de plotse verdwijning, beginnen Sam en Suzy aan een avontuurlijke reis door de wildernis van het eiland.

Deze film zit vol hilarische momenten. De kleurrijke personages, bijzondere gesprekken en prachtige verfilming, zorgen voor een typisch Wes Anderson sausje. Moonrise Kingdom is een grappig coming-of-age-verhaal, dat je meeneemt op avontuur.

 

4. Superbad
4. Superbad

2007, IMDb-score: 7,6

Zeg je komediefilm, dan zeg je Superbad. Deze comedy ademt namelijk (flauwe) humor. Het verhaal gaat over twee beste vrienden, Seth en Evan. De jongens zijn vastbesloten om hun allerlaatste schoolfeest onvergetelijk te maken.

Om zich goed voor te bereiden, proberen ze drank te bemachtigen, om zo indruk te kunnen maken op hun droommeisjes. Dat zouden de ingrediënten voor een typisch tienerfeest moeten zijn, maar dan beleven ze een bizarre nacht doordat ze twee politieagenten ontmoeten bij de slijterij.

Deze film heeft een hilarische verhaallijn, een aantal bizarre situaties en een geweldige cast (o.a. Jonah Hill, Michael Cera en Emma Stone).

 

5. A Man Called Otto
5. A Man Called Otto

2022, IMDb-score: 7,5

Deze recente film met Tom Hanks in de hoofdrol is een echte tip! In A Man Called Otto volg je het verhaal van een chagrijnige gepensioneerde meneer genaamd Otto.

Na het overlijden van zijn vrouw, is hij helemaal klaar met het leven en probeert hij er een einde aan te maken. Maar dan komt er een jonge familie bij hem in de straat wonen, die zijn plan nogal verstoort. Marisol, zijn nieuwe buurvrouw, maakt er vervolgens haar missie van om Otto het leven anders te laten zien. Hierdoor begint de weduwnaar langzaam te ontdooien.

Het krachtig acteerwerk van Tom Hanks als Otto en de ontroerende verhaallijn, maken van deze film een bijzondere comedy, die je gegarandeerd zal raken.

 

Ook interessant:

Top-10 Comedy's op Netflix volgens IMDb

Naam Jaar Genre IMDb
Terminator 2: Judgment Day 1991 actie, sciencefiction 8.6
Spider-Man: Across the Spider-Verse - Part One 2023 animatie, actie 8.6
Top Gun: Maverick 2022 actie, drama 8.2
Major 2022 actie, biografie 8.1
Jigarthanda DoubleX 2023 actie, komedie 8.1
Baahubali: The Beginning 2015 actie, avontuur 8.0
RRR 2022 actie, drama 7.8
Minnal Murali 2021 actie, avontuur 7.8
Taken 2008 actie, thriller 7.7
Man on Fire 2004 actie, thriller 7.7
Meer kijktips?
De Entertainment Gids

De beste tips voor films, series, programma's, sport, concerten en events voor jou.  

zenderoverzicht