Overslaan en ga naar inhoud
Kostuumdrama Netflix

Kostuumdrama Netflix

Laat je inspireren!

 

Van megahits als Bridgerton tot The Crown, Netflix staat vol met heerlijke kostuumdrama’s! Kun je er geen genoeg van krijgen en ben je benieuwd welke films en series wij jou aanraden? Lees dan snel verder en bekijk onze tips!

De beste kostuumdrama's op Netflix

Beleef kostuumdrama's met Netflix bij Ziggo

Laatste update: 5 april 2024

1. Downton Abbey
1. Downton Abbey

2010 - 2015, 6 seizoenen, IMDb-score: 8,7

We beginnen met één van de beroemdste kostuumdrama series ooit gemaakt: Downton Abbey.

Deze dramaserie vertelt het verhaal van de Engelse aristocratie in de vroege twintigste eeuw. Volg de levens van de adellijke familie Crawley en hun bedienden op het landgoed Downton Abbey. Ontdek hoe zij omgaan met de sociale, politieke en culturele veranderingen van die tijd.

Daarnaast is er, zoals in bijna elk adellijk gezin, een strijd om de erfopvolging. Maar dat is niet het enige wat er aan de hand is, ook de gevolgen van de Eerste Wereldoorlog weeft de serie naadloos door het verhaal.

Downton Abbey biedt zowel kijkplezier voor liefhebbers van drama als liefhebbers van geschiedenis. Van de kostuums (die echt uit 1910 komen) tot de scherpe verhaallijnen, dit is een kostuumdrama dat je niet mag missen!  

 

2. Outlander
2. Outlander

2014 - , 7 seizoenen, IMDb-score: 8,4

Outlander is een serie die zeker niet mag ontbreken in dit rijtje.

Gebaseerd op de gelijknamige boekenreeks van Diana Gabaldon, begint het verhaal in het jaar 1945. Claire Randall (gespeeld door Caitríona Balfe) is in dat jaar op huwelijksreis samen met haar man.

Als Claire in haar eentje op een magische plek stuit, belandt ze plotseling in het Schotland van 1743. Verward en bang moet ze opeens zien te overleven in dat tijdperk. Gelukkig komt ze de dappere strijder Jamie Fraser tegen…

Outlander staat bekend om de diepgaande personages en de vele originele plottwists. Hou jij van historische drama's en liefdesverhalen? Dan mag je deze serie niet missen!

En goed nieuws, het achtste seizoen komt eraan!  

3. Queen Charlotte: A Bridgerton Story
3. Queen Charlotte: A Bridgerton Story

2023, 1 seizoen, IMDb-score: 7,4

Deze prequel op Bridgerton is een schot in de roos!

In de miniserie 'Queen Charlotte: A Bridgerton Story' volg je hoe een jonge vrouw verandert in de onbevreesde en vorstelijke koningin Charlotte, die we kennen uit de serie Bridgerton.

Wanneer haar broer een handelsovereenkomst sluit, staat in de deal vast dat Charlotte moet trouwen met de koning van Groot-Brittannië. Dit klinkt als een goede deal voor iemand die geen adellijk bloed heeft, maar de koning draagt een groot geheim met zich mee en ze kan er maar niet achterkomen wat dat is…

Dit kostuumdrama zit vol kleurrijke personages, een moderne verhaallijn en heel veel drama. Kortom, eentje die je in één adem uitkijkt.  

 

4. The King
4. The King

2019, IMDb-score: 7,3

De epische film The King bevat weinig baljurken maar wel veel zwaardgevechten.

Deze historische film vertelt het verhaal van de jonge prins Hal, gespeeld door Timothée Chalamet. Hij is onverwachts de troonopvolger van Engeland en wordt geconfronteerd met de vele uitdagingen die bij het koningschap horen.

Hal worstelt met de politiek binnen het hof en met de roep om oorlog tegen Frankrijk. Omringd door grote mannen met sterke meningen, weet hij niet goed naar wie hij moet luisteren. Gelukkig heeft hij twee oudere zussen, die hem op de rit proberen te houden.

Deze verfilming van het beroemde Shakespeare-koningsdrama, is geregisseerd door David Michôd. De cast zit bovendien vol met sterren, zoals Timothée Chalamet, Robert Pattinson en Lily Rose-Depp. Wat garant staat voor een goed avondje film kijken.

 

5. Emma
5. Emma

2020, IMDb-score: 6,7

Als we het hebben over kostuumdrama, dan mag een film van Jane Austen natuurlijk niet ontbreken.

Daarom is de laatste in dit rijtje de film Emma: een sprankelende en charmante verfilming van de gelijknamige klassieke roman van Jane Austen.

Volg de avonturen van Emma Woodhouse op het Engelse platteland in de 19e eeuw. Emma is een jonge en zelfverzekerde vrouw, die besluit om zich te focussen op het liefdesleven van haar vrienden.

Terwijl ze haar matchmaking-vaardigheden inzet, raakt ze echter verstrikt in een web van misverstanden en romantische verwikkelingen.

Met Anya Taylor-Joy (Queen’s Gambit) als Emma Woodhouse en Bill Nighy (Love Actually) als Mr. Woodhouse, weet je dat dit een heerlijke film wordt. Prachtige kostuums, schitterende Engelse landschappen en een vleugje humor geven deze film een betoverende kijk op de zoektocht naar liefde.

 

Tekst gaat verder onder de afbeeldingen

Ook interessant:
Meer kijktips?
De Entertainment Gids

De beste tips voor films, series, programma's, sport, concerten en events voor jou.  

zenderoverzicht