Overslaan en ga naar inhoud
Engste horrorfilm Netflix

Engste horrorfilm Netflix

Laat je inspireren!

 

Thrillseekers opgelet! Netflix staat vol met super enge horrorfilms. Speciaal voor jou hebben we onze vijf favoriete horrorfilms, die nu op Netflix staan, op een rijtje gezet. Bekijk onze selectie hieronder.

De engste Netflix-films

Beleef enge horrorfilms met Netflix bij Ziggo

Laatste update: 6 mei 2024

1. The Silence
1. The Silence

2019, score: 5.3/10

Onze eerste aanrader is de mega spannende film The Silence.

De wereld wordt geteisterd door levensgevaarlijke oeroude wezens, die de bewoonde wereld hebben bereikt. Deze monsters zijn blind, maar hebben een scherp gehoor en jagen dus op geluid!

De familie Andrews (o.a. Stanley Tucci en Kiernan Shipka) is op de vlucht en probeert zich in een afgelegen gebied te verbergen. Hier proberen ze zich wanhopig stil te houden om te overleven… En dat is niet zo makkelijk met een dove 13-jarige dochter.

Hoelang kunnen ze dit volhouden? Zullen ze stil genoeg zijn om te ontsnappen aan hun angstaanjagende achtervolgers?

2. Bodies Bodies Bodies
2. Bodies Bodies Bodies

2022, score: 6.2/10

Deze Amerikaanse horrorfilm is geregisseerd door onze eigen Halina Reijn. Verder is er ook een rol weggelegd voor de bekende komiek Pete Davidson (o.a. Saturday Night Life).

In Bodies Bodies Bodies (vernoemd naar het spelletje Moordenaartje) vertrekt een groep vrienden naar een afgelegen vakantiehuis voor een weekend vol plezier. Maar wanneer ze Moordenaartje gaan spelen en er opeens écht doden beginnen te vallen, weet de groep het zeker: het ‘gezellige weekendje weg’ is voorbij…

Spannend, bloederig én grappig. Deze film laat de adrenaline gegarandeerd door je lijf pompen.

3. Midsommar
3. Midsommar

2019, score: 7.1/10

Midsommar vertelt het verhaal van een jonge vrouw, Dani (Florence Pugh), die een traumatische gebeurtenis meemaakt. Op zoek naar steun, reist Dani met haar vriend Christian (Jack Raynor) en zijn vrienden naar een afgelegen Zweeds dorpje.

Het plan is om samen te genieten van een mooi midzomerfestival. Maar wat begint als een idyllisch avontuur, verandert al snel in een angstaanjagende ervaring als de duistere geheimen van het dorpje worden onthuld.

Midsommar is niet je standaard horrorfilm met een moordenaar in een donker huis. Dit verhaal speelt zich juist midden in de zomer af, in een prachtig natuurgebied. Met niet alleen  gruwelijke, maar ook prachtige beelden. Een hele bijzondere film om te kijken en daarom zeker een aanrader! 

4. Cargo
4. Cargo

2017, score: 6.3/10

Acteur Martin Freeman (bekend van zijn rol als Bilbo Baggins) speelt in deze  Australische horrorfilm Andy, een vader die vastberaden is om zijn baby dochtertje te redden middenin een post-apocalyptische ramp.

Wanneer hij zelf besmet raakt, heeft hij slechts 48 uur de tijd… anders wordt hij een gevaar voor zijn dochter. Gedreven door liefde begint Andy vastbesloten aan een wanhopige zoektocht naar een veilige haven voor zijn kind.

Volg hoe Andy het indrukwekkende Australische platteland doorkruist, terwijl hij worstelt met grote gevaren. Alles voor zijn dochtertje. Deze film is mega spannend en ook ontroerend.

5. Split
5. Split

2016, score: 7.3/10

De psychologische thriller Split is één grote emotionele rollercoaster! Split gaat namelijk over Kevin Wendell Crumb, een man met maar liefst 23 persoonlijkheden, die lijdt aan dissociatieve identiteitsstoornis.

De film opent met de ontvoering van drie tienermeisjes. Hun kidnapper? Eén van Kevin's alter ego's: Dennis. Terwijl de meisjes vechten voor hun leven, worden ze geconfronteerd met de verschillende persoonlijkheden van Kevin, variërend van angstaanjagend tot verwarrend of tragisch.

Ondertussen proberen Kevin's therapeut, Dr. Karen Fletcher en een van de ontvoerde meisjes, Casey Cooke, zijn complexe psyche te begrijpen. Maar de klok tikt, want zijn 24ste persoonlijkheid begint langzaam naar boven te komen en die is allesbehalve goed…

Acteur James McAvoy speelt de rol van de complexe Kevin op legendarische wijze. Deze horrorfilm is zo onvoorspelbaar dat je van begin tot eind aan het beeld zit gekluisterd!

Top-10 Horrorfilms op Netflix volgens IMDb

Naam Jaar Genre IMDb
Saw 2004 thriller, horror 7.6
Stree 2018 komedie, horror 7.5
Split 2016 horror 7.3
Midsommar 2019 drama, horror 7.1
Don't Breathe 2016 horror, thriller 7.1
The Invisible Man 2020 horror, sciencefiction 7.1
The Call 2020 horror, mystery 7.1
El Hoyo 2019 horror, thriller 7.0
Tenebre 1982 horror, mystery 7.0
Night of the Eagle 1962 horror, thriller 6.9
Meer kijktips?
De Entertainment Gids

De beste tips voor films, series, programma's, sport, concerten en events voor jou.  

zenderoverzicht