Overslaan en ga naar inhoud
Spannende film Netflix

Spannende film Netflix

Laat je inspireren!

 

Ben je op zoek naar een adrenalinekick, een nagelbijtend verhaal of gewoon een film die je op het puntje van je stoel houdt? Dan ben je hier aan het juiste adres! Wij hebben de spannendste films die nu op Netflix staan voor jou op een rijtje gezet. Bekijk het overzicht hieronder.

De beste spannende Netflix-films

Beleef spannende films met Netflix bij Ziggo

Laatste update: 17 maart 2024

1. Shutter Island
1. Shutter Island

2010, thriller, score: 8.2/10

Onze eerste aanrader is de meeslepende psychologische thriller Shutter Island!

Deze film volgt de ervaren U.S. Marshal Teddy Daniels (Leonardo DiCaprio) en zijn nieuwe partner Chuck Aule (Mark Ruffalo), die afreizen naar het afgelegen Shutter Island. Op het eiland bevindt zich een dubieuze psychiatrische instelling voor crimineel gestoorde patiënten. Hun missie: om de mysterieuze verdwijning van een patiënte op te lossen...

Teddy ontdekt al snel dat er duistere geheimen verborgen liggen in de gangen van het ziekenhuis. Maar hoe dieper hij graaft, hoe meer hij twijfelt aan zijn eigen geestelijke gezondheid.

Shutter Island is misschien wel de beste psychologische thriller ooit gemaakt. Klaar om deze complexe puzzel op te lossen?

2. Bird Box
2. Bird Box

2018, horror, score: 6.6/10

Bird Box is een aangrijpende post-apocalyptische thriller, met Sandra Bullock in de hoofdrol. Er heerst al 5 jaar een angstaanjagende epidemie, waarin mensen zelfmoord plegen na het zien van een mysterieus verschijnsel.

We volgen Malorie (Sandra Bullock), die samen met haar twee kinderen een gevaarlijke tocht moet ondernemen om te overleven. En dat allemaal geblinddoekt! Alleen zo is te voorkomen dat ze slachtoffer worden van de gruwelijke kracht.

Angstaanjagende spanning en sterke acteerprestaties maken van Bird Box een intense kijkervaring, die je op het puntje van je stoel houdt!

3. Gone Girl
3. Gone Girl

2024, psychologische thriller, score: 8.1/10

Mysterie, bedrog en manipulatie, gaat jouw hart daar ook sneller van kloppen?

In Gone Girl volg je het verhaal van Nick Dunne (Ben Affleck) en zijn verdwenen vrouw Amy (Rosamund Pike). Wanneer Amy op hun vijfde huwelijksjubileum spoorloos verdwijnt, begint de ellende.

Tijdens het onderzoek naar de verdwijning komen er langzaam duistere geheimen en onthullingen naar boven, die de zaak in een heel nieuw licht plaatsen. Terwijl de politie en media de zaak onderzoeken, begint het publiek te twijfelen aan Nicks onschuld…

Gone Girl laat je zien wat er allemaal schuil kan gaan achter het ‘perfecte’ plaatje. Met ijzersterke acteerprestaties, met name van Rosamund Pike, is dit intrigerende verhaal er een die je niet snel meer vergeet. Kijken! 

4. Heat
4. Heat

1995, actie en misdaad, score: 8.3/10

Heat is klassieker die wij iedereen aanraden!

In deze epische misdaadthriller zien we de mega sterren Robert De Niro en Al Pacino voor het eerst samen schitteren. Het verhaal verkent de duistere kanten van Los Angeles, waar een groep professionele criminelen de stad teistert.

Volg het intense kat-en-muisspel tussen de toegewijde rechercheur Vincent Hanna (Al Pacino) en de crimineel Neil McCauley (Robert De Niro), die plan na plan uitvoert zonder een spoor achter te laten.

Hanna is vastberaden McCauley en zijn bende op te pakken. Maar hoe dichter ze bij elkaar komen, hoe meer ze elkaar beginnen te begrijpen.

Benieuwd hoe dat afloopt? Je vindt Heat op Netflix.

5. The Killer
5. The Killer

2023, misdaad en thriller, score: 6.7/10

Met een geprezen regisseur als David Fincher (o.a. bekend van Fight Club, 7even, Panic room) weet je gelijk dat je goed zit.

In The Killer, zijn nieuwste spannende film, volg je een huurmoordenaar die zijn werk altijd ‘perfect’ uitvoert. Maar je voelt het al aankomen: hij begaat toch een fout in zijn strakke routine…

Waar hij normaal altijd de aanvallende moordenaar was, wordt hij nu zelf opgejaagd en moet hij er alles aan doen om te overleven.

Deze mega spannende film, met Michael Fassbender in de hoofdrol, sleept je mee van begin tot einde. Nagelbijten geblazen!

Ook interessant:
Meer kijktips?
De Entertainment Gids

De beste tips voor films, series, programma's, sport, concerten en events voor jou.  

zenderoverzicht