Overslaan en ga naar inhoud
Romantische film Netflix

Romantische film Netflix

Laat je inspireren!

 

Ach, de liefde, niet alleen een fijn gevoel, maar ook nog eens erg vermakelijk om naar te kijken. Zin om een avondje lekker weg te zwijmelen? Dan hebben wij vijf romantische films voor jou geselecteerd om helemaal bij weg te dromen. Bekijk onze tips hieronder!

De beste romantische Netflix-films

Beleef romantische films met Netflix bij Ziggo

Laatste update: 15 maart 2024

1. Pride & Prejudice
1. Pride & Prejudice

2005, romantisch drama, score: 7.8/10

Prachtige liefdesverhalen schrijven, dat kun je wel aan Jane Austen overlaten! De film Pride & Prejudice is gebaseerd op een van haar klassiekers, die je niet mag missen.

Dit romantische drama speelt zich af in het Engeland van de late 18e eeuw. We volgen Elizabeth Bennet (Keira Knightley), een pittige en onafhankelijke jonge vrouw, en Mr. Darcy (Matthew Macfadyen), een rijke en trotse edelman. Wanneer hun wegen elkaar kruisen, ontstaat er een intense liefde, al gaat dit tegen de wensen van hun families in…

Briljante dialogen, prachtige kostuums en schitterende landschappen. Of je nu een liefhebber bent van kostuumdrama's, romantiek of gewoon op zoek bent naar een film die je hart sneller doet kloppen… Pride & Prejudice heeft voor ieder wat wils! 

2. Call Me By Your Name
2. Call Me By Your Name

2017, romantisch drama, score: 7.8/10

Het veelbesproken liefdesverhaal Call Me By Your Name is een echte aanrader. Deze betoverende coming-of-age film speelt zich af in de zomer van 1983 in Noord-Italië.

De film volgt de ontluikende romantiek tussen de 17-jarige Elio (Timothée Chalamet) en de oudere Amerikaanse student Oliver (Armie Hammer). Oliver verblijft een zomer bij Elio's familie als stagiair van zijn vader. Terwijl de warme Italiaanse zomer verstrijkt, groeit er een intense emotionele band tussen Elio en Oliver, die verder gaat dan vriendschap.

Call Me By Your Name is gebaseerd op de gelijknamige roman van André Aciman. De film wordt geprezen om zijn prachtige cinematografie, wilderige Italiaanse setting en sublieme acteerprestaties. Een intieme must-watch voor iedereen die van de kwetsbare kant van liefde houdt.   

3. Wat is dan Liefde
3. Wat is dan Liefde

2019, romantische comedy, score: 6.8/10

Wat is dan Liefde is een heerlijke Nederlandse romantische komedie, die je gegarandeerd laat lachen én ontroert.

De film vertelt het verhaal van  Cato (Elise Schaap) en Gijs (Maarten Heijmans), twee totaal verschillende mensen, die elkaar ontmoeten tijdens hun werk op een advocatenkantoor. Cato is een idealistische advocate die strijdt voor rechtvaardigheid, en Gijs een charmante rokkenjager, die het leven neemt zoals het komt.

Wanneer ze gedwongen samen aan een echtscheidingszaak werken, botsen hun karakters en levensvisies dan ook voortdurend. Maar in alle tegenstellingen ontstaat vervolgens langzaam een onverwachte band…

Wat is dan Liefde is een echte feelgood film, die laat zien dat liefde soms op de meest onverwachte plekken opduikt. Een must-see voor iedereen die houdt van een goed liefdesverhaal mét een flinke dosis humor! 

4. Bridget Jones Diary
4. Bridget Jones Diary

2001, romantische comedy, score: 6.8/10

Nog zo’n heerlijke romkom die je gezien moet hebben is Bridget Jones Diary. Deze hilarische film duikt in het leven van Bridget: 32 jaar oud, woonachtig in Londen en heeft haar leven allesbehalve op orde.

Haar leven bestaat uit alle dagelijkse problemen en dilemma's die dertigers wel kennen. Wanneer ga je nou settelen? En welke baan wilde je ook alweer? Om haar leven een beetje op de rit te krijgen, houdt ze een dagboek bij. En wanneer dat eindelijk een beetje lukt zijn er zelfs 2 mannen die haar leuk vinden…  opeens is het kiezen geblazen!

Bridget Jones Diary is een heerlijke rollercoaster, waarin Bridget zich constant in de meeste onhandige situaties weet te werken. Vol met herkenbare momenten en steracteurs als Renée Zellweger, Hugh Grant en Colin Firth, is dit een echte tip.

Oh, en! Als je niet uitgekeken raakt, goed nieuws: Bridget Jones 2 en 3 staan ook op Netflix. Én film 4 is onderweg!   

5. Irish Wish
5. Irish Wish

2024, romantische comedy, score: 5.8/10

Deze gloednieuwe romantische film staat pas sinds 15 maart op Netflix en is nu al een hit!

In Irish Wish speelt Lindsay Lohan, bekend van Mean Girls, de rol van Maddie. Maddies leven staat op zijn kop wanneer haar beste vriendin zich verloofd, met háár droomman!

Na jaren stiekem hopen, zet ze haar liefde opzij voor de bruiloft in Ierland. Een paar dagen voor de bruiloft doet ze nog wel hardop een wens voor ware liefde.  Wanneer ze de volgende dag wakker wordt als de bruid (!), lijken alle stukjes met haar droomman op z’n plek te vallen, of toch niet?

Deze magische romkom is niet alleen romantisch, maar ook spannend! Is trouwen met haar beste vriend wel echt wat ze wil? Je ziet het in Irish Wish!

Ook interessant:
Meer kijktips?
De Entertainment Gids

De beste tips voor films, series, programma's, sport, concerten en events voor jou.  

zenderoverzicht