Overslaan en ga naar inhoud
Leukste kinderfilm Netflix

Leukste kinderfilm Netflix

Laat je inspireren!

 

Op zoek naar een leuke film voor kinderen? Dan hebben wij de leukste kinderfilms die nu op Netflix staan voor je op een rijtje gezet. Plezier gegarandeerd! Bekijk het overzicht hieronder.

De leukste Netflix-films voor kinderen

Beleef leuke kinderfilms met Netflix bij Ziggo

Laatste update: 17 maart 2024

1. Dikkertje Dap
1. Dikkertje Dap

2017, leeftijd: alle leeftijden, score: 6.5/10

Houdt jouw kind van dieren? Dan is Dikkertje Dap een echte aanrader. Deze hartverwarmende familiefilm is gebaseerd op het Nederlandse kinderliedje van Annie M.G. Schmidt.

Volg de avonturen van Dikkertje, een jongen die bevriend is met een giraf genaamd Raf. Dikkertje en Raf doen alles samen, maar als hij 4 jaar wordt moet hij naar school en een giraf meenemen blijkt toch wel moeilijk te zijn.

Kan Dikkertje wel vriendjes maken op school en hoe houdt hij toch nog een goede band met de giraf? Dikkertje Dap zit boordevol humor, vriendschap en avontuur. Een perfecte kinderfilm!

2. Dolfje Weerwolfje
2. Dolfje Weerwolfje

2011, leeftijd: 6+, score: 6.2/10

Deze film is een aanrader voor jong en oud. Dolfje Weerwolfje gaat over het bekende verhaal uit de boeken van Paul van Loon.

Dolfje is een ‘gewone’ jongen, althans tot zijn zevende verjaardag. Want dan verandert Dolfje bij volle maan opeens in een weerwolfje. Wanneer hij de volgende ochtend weer wakker wordt als een normaal jongetje, snapt hij eindelijk waarom hij zich toch altijd een beetje anders voelde. Bang dat mensen hem raar gaan vinden, wil hij ervoor zorgen dat niemand achter zijn geheim komt.

Ontdek de betoverende wereld van Dolfje Weerwolfje in dit fantasierijke en avontuurlijke verhaal.

3. My Neighbor Totoro
3. My Neighbor Totoro

1988, leeftijd: 6+, score: 8.1/10

My Neighbor Totoro is een betoverende en hartverwarmende animatiefilm geregisseerd door de legendarische Hayao Miyazaki (bekend van Spirited Away en Howl’s Moving Castle).

Ga mee op de avonturen van twee jonge zusjes, Satsuki en Mei. Samen met hun vader gaan ze naar een landelijk gebied om dichter bij hun zieke moeder te zijn. In het huis ontdekken ze dat het omringd wordt door een betoverd bos vol magische wezens, waaronder de grote, pluizige en vriendelijke Totoro.

De zusjes beleven allerlei avonturen samen met de vriendelijke Totoro. Dit anime verhaal is een echte klassieker die je als kind moet zien! Deze kinderfilm is, inclusief Nederlandse audio, beschikbaar op Netflix.

4. Sing
4. Sing

2016, leeftijd: alle leeftijden, score: 7.1/10

Vol met bekende liedjes is de animatiefilm Sing een feestje voor het hele gezin!

Buster Moon is een optimistische koala met een grote droom: het herstellen van zijn vervallen theater door middel van een zangwedstrijd. De zangwedstrijd trekt allemaal bijzondere dieren naar zijn theater, met elk hun eigen dromen en uitdagingen.

Van een verlegen olifant tot een stoere gorilla en een punk-rock stekelvarken: ze komen allemaal voorbij. In Sing volg je hoe deze bijzondere dieren hun grote passie najagen.

Deze kinderfilm laat zien dat dromen mogelijk zijn, ongeacht wie je bent of waar je vandaan komt. Het is een absolute aanrader voor iedereen die op zoek is naar een film vol plezier en positieve energie!    

5. Verschrikkelijke Ikke 3
5. Verschrikkelijke Ikke 3

2017, leeftijd: 6+, score: 6.2/10

Zin in een film die niet alleen leuk is voor kinderen? Dan is Verschrikkelijke Ikke 3 meer dan een doorsnee animatiefilm. Het is namelijk een hilarisch en hartverwarmend verhaal dat de generatiekloof moeiteloos overbrugt.

Gru, onze geliefde geschifte superschurk, komt in de film oog in oog te staan met zijn lang verloren tweelingbroer Dru. Dru's flamboyante karakter en guitige aard zorgen voor komische botsingen met Gru's nieuw gevonden huiselijkheid. Samen gaan ze de strijd aan tegen de best geklede schurk aller tijden: Balthazar.

Terwijl de kids lachen om de dolle streken van de minions, kan je als ouder genieten van alle jaren '80 gerelateerde humor. En goed nieuws: deel 4 komt deze zomer naar de bioscoop. 

Ook interessant:
Meer kijktips?
De Entertainment Gids

De beste tips voor films, series, programma's, sport, concerten en events voor jou.  

zenderoverzicht