Overslaan en ga naar inhoud
Waargebeurde film Netflix

Waargebeurde film Netflix

Laat je inspireren!

 

Van de levens van beroemde supersterren tot indrukwekkende historische gebeurtenissen… Netflix staat vol met films gebaseerd op waargebeurde verhalen. Speciaal voor jou hebben we vijf van onze favieren voor je op een rijtje gezet. Bekijk het overzicht hieronder.

De beste waargebeurde Netflix-films

Beleef waargebeurde films met Netflix bij Ziggo

Laatste update: 17 maart 2024

1. Catch Me If You Can
1. Catch Me If You Can

2022, misdaad, comedy en drama, score: 8.1/10

Onze eerste tip is de bekende film Catch Me If You Can, met een jonge Leonardo DiCaprio in de hoofdrol.

Dit waargebeurde verhaal gaat over Frank Abagnale Jr. (DiCaprio), een jonge meesteroplichter die de FBI jarenlang te slim af was. Frank neemt verschillende identiteiten aan en vervalst cheques ter waarde van miljoenen dollars. Hierdoor leidt hij een leven vol luxe en avontuur.

Tegenover hem staat FBI-agent Carl Hanratty (Tom Hanks), die vastbesloten is om Frank te pakken.

Frank en Carl spelen een dynamisch kat-en-muisspel over de hele wereld, vol bizarre situaties en heel veel humor. Deze waargebeurde klassieker is een echte aanrader!

2. De slag om de Schelde
2. De slag om de Schelde

2020, oorlogsdrama, score: 7.1/10

Een indrukwekkende verfilming die we je zeker aanraden, is De Slag om de Schelde. Deze Nederlandse oorlogsfilm speelt zich af tijdens de Tweede Wereldoorlog. Het verhaal draait om de cruciale slag om de Schelde, een gevecht dat de sleutel vormde tot de bevrijding van Nederland.

Het is 1944, en we volgen drie levens: een jonge Nederlandse vrouw die betrokken raakt bij het verzet, een Britse piloot die boven vijandelijk gebied wordt neergeschoten en een Duitse soldaat die twijfelt aan de nazi-ideologie. Terwijl deze personages hun eigen strijd voeren, kruisen hun levens elkaar te midden van de oorlog.

De Slag om de Schelde is een van Nederlands duurste films ooit gemaakt, en dat zie je zeker terug in de indrukwekkende filmbeelden, special effects, en het sterk acteerwerk. Een echt eerbetoon aan heldhaftigheid in de donkerste tijden. Kijken!

3. Bohemian Rhapsody
3. Bohemian Rhapsody

2018, biografie, score: 7.9/10

De indrukwekkende verfilming van het leven van Queen-legende Freddie Mercury, mag in deze lijst zeker niet ontbreken!

Bohemian Rhapsody vertelt het fascinerende verhaal van de Britse rockband Queen en hun charismatische frontman. De film neemt je mee in Freddie’s turbulente levensverhaal, de opkomst van de band en hun iconische muziek (en impact op de popcultuur!).

Met adembenemende optredens, waaronder de legendarische Live Aid-show, ervaar je de bruisende, maar ook roerige jaren '70 en '80.

Acteur Rami Malek schittert in de rol van Freddie Mercury! Met zijn verbluffende acteerprestaties, brengt hij het leven van de muzikale legende echt tot leven. Dit leverde hem maar liefst 9 awards op, waaronder een Oscar, Emmy en Golden Globe.

Dus, voor iedereen die van muziek houdt, is dit waargebeurde verhaal een echte must-watch!

4. Eat Pray Love
4. Eat Pray Love

2010, romantisch drama, score: 5.8/10

Eat Pray Love is een betoverende film gebaseerd op het leven van Elizabeth Gilbert.

De film vertelt het inspirerende verhaal van Liz, een succesvolle, maar ongelukkige vrouw, die besluit haar leven om te gooien na een pijnlijke scheiding. Op zoek naar zichzelf en innerlijke rust, begint ze aan een reis rond de wereld.

Eat Pray Love neemt je mee naar de mooiste plekken in Italië en Indonesië. Vol mooie levenslessen, inspiratie én met de beroemde Julia Roberts in de hoofdrol, is deze vertolking van Liz’s memoires een absolute aanrader.   

5. Fatherhood
5. Fatherhood

2021, comedy en drama, score: 6.6/10

Onze laatste aanrader is de drama-komedie Fatherhood. Met in de hoofdrol de bekende comedian Kevin Hart.

We volgen het ontroerende verhaal van Matt (Kevin Hart), de vader van een pasgeboren dochter, die er na het plotselinge overlijden van zijn vrouw alleen voor komt te staan. Terwijl hij worstelt met het ouderschap en het gemis van zijn vrouw, ontstaat er een diepe band tussen vader en kind.

Met dit aangrijpende waargebeurde verhaal, wilde het productiehuis van de Obama’s laten zien dat je als Afro-Amerikaanse man ook kan worstelen met het vaderschap. Het is geen typische rol voor de altijd grappige Kevin Hart, maar de acteur zal je zeker ontroeren in het mooie Fatherhood.

Ook interessant:
Meer kijktips?
De Entertainment Gids

De beste tips voor films, series, programma's, sport, concerten en events voor jou.  

zenderoverzicht