Vakantievermaak-apps

De leukste apps voor de zomer

In the Summer time, when the weather is hot… We vonden een paar hele leuke apps om je deze zomer op allerlei manieren te kunnen vermaken; alleen of met anderen, gewoon op je telefoon of tablet. Sommige apps zijn voor binnen, tijdens de typisch Nederlandse druilerige regendag, of voor buiten, om te genieten van de stralend mooie zomer. Naast Facebook, WhatsApp of Instagram zijn er namelijk ook een hoop andere leuke apps die je zeker een keer moet uitproberen!

1. Lees-app: VakantieBieb

Met de VakantieBieb kun je tijdens je vakantie urenlang gratis en offline lezen, zonder dat je boeken hoeft mee te sjouwen. Je kiest uit ruim 50 e-books, van allerlei genres voor jong en oud, die je gemakkelijk leest vanaf je smartphone of tablet. Lees ze! (NL)

2. Eropuit-app: Beleefroutes

Wie zegt dat je met apps alleen maar binnen zit? De app Beleefroutes vermaakt je extra tijdens je wandel- of fietstocht. Er zijn Gidsroutes, Verhalenroutes, Quizroutes en Kinderroutes. Tijdens de natuur- en cultuurroutes krijg je signalen als je in de buurt bent van iets bijzonders: allerlei leuke weetjes, anekdotes, informatie over de natuur of geschiedenis, een quiz of een spel. De gratis app biedt zo’n 140 wandelroutes, van 2 tot 40 km, voor kinderen of volwassenen, in Noord- en Zuid-Holland, Utrecht en Overijssel. (NL)

3. Bloemen-app: PictureThis

Kom je tijdens een avontuurlijke wandeling of je dagelijkse tocht naar de supermarkt mooie bloemen tegen? Met deze app kom je er onmiddellijk achter welke je voor je hebt. De PictureThis-app is nauwkeurig en in staat 10.000+ bloemen te herkennen en biedt daarnaast ook verzorgingstips. We bedoelen natuurlijk verzorging voor de bloemen, hè? (EN)

4. Sterren-app: Google Sky Map

Niet alleen vermaak tijdens heldere zomerdagen, maar ook nadat de zon onder is gegaan; Google Sky Map helpt je met het herkennen van sterrenbeelden. Met de functie 'tijdreizen' heb je de mogelijkheid om terug te gaan in de tijd. Hier kun je elke datum en tijd kiezen die je maar wilt, zoals bijvoorbeeld je verjaardag of de maanlanding van de Apollo 11. (EN)

We hebben geen iPhone-versie kunnen ontdekken. Een alternatief voor Appl-apparaten is SkyView Lite.

5. Jeugd-app: NPO Zappelin

Deze zomer vermaken je kinderen zich op een regenachtige dag met allerlei spelletjes, door te tekenen, liedjes te zingen en verhalen te lezen. Niks hiervan hoef je kwijt te raken, omdat je alles op kunt slaan. Nog meer voordelen van de NPO Zappelin app: je hebt geen last van reclames en het kijken van oude afleveringen van series is zelfs offline mogelijk. Voor leeftijden van 2 t/m 7 jaar. (NL)

6. Escape-app: The Lockdown

Tijdens de lockdown kun je met de app The Lockdown op je telefoon of tablet gewoon thuis een escape room doen! In het spel bevind je je in het jaar 2028. Je kunt nog alleen maar met cryptocurrency betalen, maar door een hack kunnen miljoenen mensen niet meer bij hun geld. Met challenges probeer je de cybercrimineel op te sporen. Prima vermaak voor jou en je gezin/huisgenoten op een regenachtige dag! (NL)

7. Bordspel-apps

Heb je al wel eens gecheckt of er ook een app-versie is van jouw favoriete bordspel? Dat is zeker de moeite waard, want op je telefoon kun je met andere mensen dammen, schaken, Rummikub, Catan, Risk en nog veel meer spellen spelen. De meesten hebben een gratis basis-versie en een betaalde versie voor als je meer functies wil gebruiken. (NL)

8. Game-app: Ingress

Ingress onderscheidt zich van andere game-apps omdat het je dwingt om eropuit te gaan. Wanneer je het spel begint, moet je partij kiezen voor een kant: de Verlichten (the Enlightened) en het Verzet (the Resistance). Jij en je partij moeten zoveel mogelijk oppervlak van de stad in jullie bezit zien te krijgen. Een avontuurlijk spel, met een actieve community, waarbij je je soms net een agent voor de geheime dienst waant. (EN)

9. Onze eigen app: Ziggo GO

Wij van WC-eend raden tot slot natuurlijk ook nog even ons eigen Ziggo GO aan. Gewoon, omdat je er zoveel moois mee kunt zien Maak van elk scherm je tv. Kijk live, of tot 7 dagen terug met Replay. En heb je Movies & Series (XL), dan kun je films en series downloaden en offline kijken. Wij dromen dan over een hangmat, een tablet en een koel drankje in de tuin. Jij ook? (NL)