Append de vakantie door

De 10 handigste apps voor de zomer

Ach wat is het leven fijn, als de zon schijnt… We vonden een paar hele leuke apps om je deze zomer op allerlei manieren te kunnen vermaken; alleen of met anderen, gewoon op je telefoon of tablet. Sommige apps zijn voor als je in Nederland blijft. Andere zijn weer handig als je eindelijk weer naar het buitenland gaat. Leg Facebook, WhatsApp of Instagram eens weg. Er zijn zóveel andere leuke apps!

1. Lees-app voor jongeren: Boek 'n Trip

Met Boek ’n Trip kunnen jeugd en jongeren tot 18 jaar deze zomer 10 gratis e-books en 10 gratis luisterboeken lenen in de online Bibliotheek-app. Je kunt kiezen uit heel veel leuke boeken die je gemakkelijk leest of luistert vanaf je smartphone of tablet. Beleef een zomer vol verhalen! (NL)

Download: Apple | Android

2. Eropuit-app: Beleefroutes

Wie zegt dat je met apps alleen maar binnen zit? De app Beleefroutes vermaakt je extra tijdens je wandel- of fietstocht. Er zijn Gidsroutes, Verhalenroutes, Quizroutes en Kinderroutes. Tijdens de natuur- en cultuurroutes krijg je signalen als je in de buurt bent van iets bijzonders: allerlei leuke weetjes, anekdotes, informatie over de natuur of geschiedenis, een quiz of een spel. De gratis app biedt zo’n 140 wandelroutes, van 2 tot 40 km, voor kinderen of volwassenen, in Noord- en Zuid-Holland, Utrecht en Overijssel. (NL)

Download: Apple | Android

3. Bloemen-app: PictureThis

Kom je tijdens een avontuurlijke wandeling of je dagelijkse tocht naar de supermarkt mooie bloemen tegen? Met deze app kom je er onmiddellijk achter welke je voor je hebt. De PictureThis-app is nauwkeurig en in staat 10.000+ bloemen te herkennen en biedt daarnaast ook verzorgingstips. We bedoelen natuurlijk verzorging voor de bloemen, hè? (EN)

Download: Apple | Android

4. Wandel-app: Wandelen

Wat wandelden we opeens een hoop in Nederland, het afgelopen jaar. Een wandel-app kon dus niet uitblijven. Deze app zit vol wandelingen, informatie over natuurgebieden en wandelactiviteiten van IVN en andere wandelorganisaties. Je kunt met de GPS-functie (als je smartphone die ondersteunt) je wandelingen vastleggen. Dat vermindert je batterijduur maar het is erg leuk om je wandelroutes terug te kunnen kijken. (NL)

Download: Apple | Android

5. Jeugd-app: NPO Zappelin

Deze zomer vermaken je kinderen zich op een regenachtige dag met allerlei spelletjes, door te tekenen, liedjes te zingen en verhalen te lezen. Niks hiervan hoef je kwijt te raken, omdat je alles op kunt slaan. Nog meer voordelen van de NPO Zappelin app: je hebt geen last van reclames en het kijken van oude afleveringen van series is zelfs offline mogelijk. Voor leeftijden van 2 t/m 7 jaar. (NL)

Download: Apple | Android

6. Wereld-app: Been

Dit is ongeveer de simpelste app ter wereld, en je kunt er nauwelijks wat mee, maar is toch heel leuk. Je kunt invullen in welke landen van de wereld, en welke staten van Amerika je bent geweest. Daarna kun je zien in welk percentage van de werelddelen en de landen op de wereld je al bent geweest. Je kunt dat ook mooi zien op een draaiende globe. Meer kan er niet. Goede kans dat de app je inspireert om mooie reizen te plannen. In landen waar je nog niet bent geweest. (EN)

Download: Apple | Android

7. Tolk-app: Google Translate

Mocht je naar het buitenland gaan en de taal niet perfect spreken, installeer dan vooral deze app op je smartphone. De laatste functies maken het zó interessant. Je kunt live praten met iemand van wie je de taal niet kent. De app vertaalt jouw tekst en spreekt die uit, en ook die van je gesprekspartner. Snap je het menu in het restaurant niet? Richt de camera op de tekst en de app vertaalt rechtstreeks over de originele tekst heen. Wauw. Je eigen tolk mee op vakantie. Gratis. Vertaalt helaas niet in het Limburgs of Brabants, maar wel in het Fries. En het Latijn. (NL)

Download: Apple | Android

8. Bagage-app: Packpoint

Weet je ook nooit wat je precies moet inpakken? Deze app helpt je daarmee. Vul je bestemming in, het reisdoel, de reden voor de reis, de lengte van je verblijf en andere belangrijke opties, en de app stelt een paklijst voor je samen. Superhandig als je vaak essentiële dingen vergeet. Je kunt zelf nog items toevoegen, in aantal verhogen of verlagen of verbergen, dus je kunt een hoop personaliseren. Je kunt je paklijst ook nog delen met je reisgenoten via mail of social media. (EN)

Download: Apple | Android

9. Onze eigen app: Ziggo GO

Wij van WC-eend raden tot slot natuurlijk ook nog even ons eigen Ziggo GO aan. Gewoon, omdat je er zoveel moois mee kunt zien Maak van elk scherm je tv. Kijk live, of tot 7 dagen terug met Replay. En heb je Movies & Series (XL), dan kun je films en series downloaden en offline kijken. Wij dromen dan over een hangmat, een tablet en een koel drankje in de tuin. Jij ook? (NL)

Download: Apple | Android

10. Goed-voorbereid-app: Reisapp Buitenlandse Zaken

Handige app voor als je naar het buitenland gaat. Zeker in deze tijden van mogelijke reisbeperkingen en uitbraken van virussen. Met de Reisapp van het ministerie van Buitenlandse Zaken, kun je een hoop checken: wat er mee mag in je reisbagage; wat te doen in een noodgeval; actuele reisadviezen over de reisbestemming (je kunt je op het land ‘abonneren’). En nog meer erg praktische tools. Slim gemaakte app die vast in behoefte voorziet. (NL)

Download: Apple | Android