NPO Cultura

De mooiste programma’s over cultuur en kunst

De zender NPO Cultura is het digitale themakanaal van de Nederlandse Publieke Omroep dat de focus legt op kunst en cultuur. 24 uur per dag komen verschillende thema’s aan bod, zoals klassieke muziek, literatuur, dans en theater.

Actuele thema’s en evenementen

NPO Cultura besteedt wekelijks aandacht aan actuele thema’s en evenementen. Zo worden er vaak reportages over de Uitmarkt, het Nederlands Film Festival, Pinkpop en North Sea Jazz uitgezonden. Ook zendt NPO Cultura verschillende documentaires, live-optredens en speelfilms uit.

Muziek op NPO Cultura

NPO Cultura geeft veel aandacht aan verschillende muziekgenres. Zo zijn highlights van festivals als Pinkpop en North Sea Jazz te zien. Maar ook met programma’s als De Beste Singer-Songwriter van Nederland en 3voor12 presenteert… geniet je van de beste muziek.

 

Kijktips

Literatuur op zaterdagavond

Elke zaterdagavond is het literatuuravond op NPO Cultura. In het programma ‘Knetterende Letteren’ praat presentator Kenneth van Zijl bij schrijvers en dichters thuis over hun boeken en bundels. In de talkshow ‘Knetterende Letteren presenteert: Letteren &cetera’ wordt eens per maand met schrijvers, dichters en illustratoren gesproken over hun werk.

3voor12 presenteert…

‘3voor12 presenteert…’ is het muziekprogramma dat NPO Cultura in samenwerking met de VPRO uitzendt. Dit programma is er speciaal voor de betere popmuziek. Mooie en unieke beelden van festivals en concertopnames komen voorbij. Zeer bijzonder, aangezien deze beelden nergens anders op de Nederlandse televisie te zien zijn.

Anderen keken ook

  • NostalgieNet
  • Brava NL Klassiek
  • Mezzo
  • DJAZZ.tv
  •