Nat Geo Wild

Onvergetelijke reizen door de natuur

Nat Geo Wild is er speciaal voor de liefhebbers van wildlife. En tijdens Big Cat Month ook nog eens speciaal voor liefhebbers van katachtigen in alle soorten en maten. Doordat de programma’s in hoge HD-kwaliteit worden uitgezonden geniet je van adembenemende kleuren en een superieure geluidskwaliteit, zodat je de dieren levensecht in je huiskamer ziet en hoort.

Zender van de maand februari

In februari is Nat Geo Wild zender van de maand. Dit betekent dat je de hele maand gratis een uniek inzicht krijgt in de natuurlijke wereld, het milieu en de fantastische wezens die de aarde bewonen. Een prachtige kans, want in februari is het Big Cat Month op de zender. Dankzij de spectaculaire cinematografie sluipen ’s werelds grootste landroofdieren zo je huiskamer in.

De hele maand Big Cat Month

Over de hele wereld lopen wilde katachtigen zoals leeuwen, tijgers, luipaarden en cheeta’s groot gevaar. Niet alleen neemt hun populatie razendsnel af, maar ze worden ook met uitsterven bedreigd.

Om aandacht te vragen voor deze zorgwekkende situatie heeft wildlife-zender Nat Geo Wild Big Cat Month in het leven geroepen. Big Cat Month is onderdeel van Big Cats Initiative: een langdurig initiatief van National Geographic Society om grote bedreigingen voor wilde katten aan te pakken, zoals het verlies van habitat en conflicten met de mens.

In februari maakt Nat Geo Wild zich daarom sterk voor hun voortbestaan en zet de zender deze prachtige dieren in de spotlights.  

De meest bijzondere beelden

Bij Nat Geo Wild HD zie je de schoonheid van de planeet en het dierenrijk. Maar ook de effecten van klimaatveranderingen en de kracht van de aarde komen aan bod. Je ziet de meest spectaculaire filmbeelden en prachtige meeslepende verhalen nemen je mee op onvergetelijke wereldreizen.

Verschillende thema’s met divers aanbod

Nat Geo Wild HD brengt u programma’s die onderverdeeld zijn in verschillende thema’s. Zo zie je programma’s over wilde dieren, reizen en natuurlijke historie. Maar ook met thema’s als rampen, wetenschap en geschiedenis blijf je op de hoogte van wat er allemaal op onze planeet gebeurt.

 
 • Nat Geo Wild is te zien op kanaal 204.
 • Alle programma’s zijn volledig in het HD.
 • Onderdeel van TV Royaal.

Ontmoet de Iberische Lynx in Spanje

We hebben een hele bijzondere prijsvraag deze maand. Plaats een foto van jezelf samen met je eigen 'big cat' op Twitter of Instagram met de hashtags #MyBigCatSelfie en #Ziggo. Wie weet win je een weekend Spanje en sta je straks oog in oog met de meest bedreigde Big Cat ter wereld: De Iberische Lynx. De actie loopt van 1 tot en met 23 februari.

Kijktips in februari

Zondag 7 februari vanaf 18.00 uur.

Desert Lions Of Namib

Het verhaal van vijf jonge leeuwen die de Namib-woestijn moeten veroveren om hun eigen koninkrijk op te bouwen. Het gevaar van eeuwige honger en dorst ligt op de loer.

Zondag 7 februari vanaf 18.00 uur.

Big Cat Games

Leeuwen, jachtluipaarden en tijgers zijn de beste jagers van de natuur en meesterlijk in het doden om te overleven. Welke kattensoort steekt er met kop en schouders bovenuit? 

Zondag 14 februari vanaf 18.00 uur.

The Lakeshore Killers

In het hart van Afrika ligt de Zambezi-vallei. Het is het leefgebied van drie leeuwen die in de bloei van hun leven zijn, maar nog veel te bewijzen hebben.

Zondag 14 februari vanaf 18.00 uur.

Tiger On The Run

Het verhaal van Kumal, een jonge tijger en zijn bijzondere reis naar volwassenheid in de wildernis van centraal-India. Hij is verdreven uit zijn leefgebied en zoekt naar een partner. 

Anderen keken ook

 • National Geographic Channel
 • Discovery World
 • Animal Planet
 • Travel Channel
 •  
   

  Meer plezier

  Stap nu over op Alles-in-1 van Ziggo met supersnel internet, Replay TV, Ziggo Sport en voordelig bellen!