Overslaan en ga naar inhoud
Nederlandse films Netflix

Nederlandse films Netflix

Laat je inspireren!

 

Naast alle goede series van Nederlandse bodem, staan er ook een aantal Nederlandse topfilms op Netflix. Benieuwd welke Nederlandse producties wij jou aanraden? Lees dan snel verder voor onze tips. 

De beste Nederlandse films op Netflix

Beleef films uit Nederland met Netflix bij Ziggo

Laatste update: 11 april 2024

1. Zwartboek
1. Zwartboek

2006, IMDb-score: 7,7

Zwartboek is een aangrijpende film over de Tweede Wereldoorlog.

Rachel, een Joodse vrouw, sluit zich aan bij het verzet, om te strijden tegen de Duitse bezetting. Haar rol? Infiltreren bij de nazi’s om zoveel mogelijk informatie binnen te halen. Wat volgt is een rollercoaster van complotten, verraad en moed.

Geregisseerd door de getalenteerde Paul Verhoeven en met Carice van Houten in de hoofdrol, staat deze film garant voor een ijzersterk verhaal en dito acteerprestaties. Het zegt bovendien genoeg dat deze film maar liefst 3 Gouden Kalveren heeft gewonnen.

 

2. De Marathon
2. De Marathon

2012, IMDb-score: 7,5

De Marathon neemt je mee naar een gezellige garage in Rotterdam.

De garage staat helaas op het punt van sluiten en daarom besluiten vier vrienden om mee te doen aan de marathon van Rotterdam, om zo geld in te zamelen. De weg naar de marathon toe is alleen niet altijd even makkelijk, want de mannen zijn bijvoorbeeld niet allemaal even fit.

Maar dankzij hun gezamenlijke missie beleven ze veel mooie momenten, die hun vriendschap versterken.

Geniet van deze grappige en emotionele film, die een unieke Rotterdamse sfeer heeft.

3. Zee van Tijd
3. Zee van Tijd

2022, IMDb-score: 7,5

Zee van Tijd is een uitstekend familiedrama.

De film gaat over Lucas en Joanna die in de jaren '80, samen met hun zoontje Kai, over de Middellandse zee zeilen. Wat eerst een idyllische vakantie lijkt te zijn, verandert al snel in een nachtmerrie, wanneer Kai opeens kwijt is.

Vol onbegrip moeten de ouders accepteren dat hun enige zoon overboord is gevallen en niet meer terugkomt. Jaren later speelt dit trauma nog steeds een grote rol in hun leven, want vergeten doen ze niet.

De film geeft op een prachtige wijze weer hoe ouders levenslang de gevolgen kunnen voelen van het verliezen van een kind. Dankzij de geweldige acteerprestaties en emotionele verhaallijn, houd je het waarschijnlijk niet droog bij het kijken van deze film.

Dus pak de tissues er maar bij. 

4. Kapsalon Romy
4. Kapsalon Romy

2019, IMDb-score: 7,1

De film Kapsalon Romy vertelt een prachtig verhaal.

In deze hartverwarmende film volg je de 10-jarige Romy en haar oma Stine. Romy's moeder leidt een druk leven en oma Stine wordt daarom ingeschakeld om de zorg voor Romy over te nemen.

Stine runt een kapsalon en neemt haar kleindochter mee naar het werk. Maar wanneer Stine tekenen van dementie begint te vertonen, wordt de relatie tussen Romy en haar oma steeds complexer en emotioneler. Oma zorgt namelijk niet alleen meer voor haar kleinkind, ook Romy gaat hierdoor voor haar oma zorgen.

Kapsalon Romy is een ontroerende en hoopvolle film vol humor en emotie.

 

5. Ferry
5. Ferry

2021, IMDb-score: 7,0

Als je de hitserie Undercover hebt gezien, dan is deze film ook iets voor jou! De film Ferry gaat namelijk over de jongere jaren van Ferry Boumans (Frank Lammers), de gevreesde drugsbaron uit het zuiden.

In de film volg je hoe hij in de beginjaren van zijn criminele carrière werkt voor hasjbaron Brink in Amsterdam. Wanneer de zoon van Brink zwaargewond raakt, wordt Ferry eropuit gestuurd om de daders te vinden en belandt hij bij een groep kampers in Brabant. Hoe gaat dit aflopen?

Deze actiefilm is niet alleen mega spannend, maar ook romantisch. De film neemt je namelijk ook mee naar hoe de prille liefde ontstond tussen Ferry en zijn lief Danielle (Elise Schaap).

 

Ook interessant:
Meer kijktips?
De Entertainment Gids

De beste tips voor films, series, programma's, sport, concerten en events voor jou.  

zenderoverzicht