Overslaan en ga naar inhoud
Beste films Netflix

Beste films Netflix

Bekijk onze favorieten

 

Het aanbod films op Netflix is gigantisch! Dankzij de vele prachtige klassiekers raak je niet uitgekeken. Wij hebben daarom voor jou de vijf beste films die nu op Netflix staan geselecteerd. Bekijk het overzicht hieronder.

De beste Netflix films: onze tips

Beleef Netflix bij Ziggo

Laatste update: 25 maart 2024

Pulp Fiction
Pulp Fiction

1994, IMDb-score: 8,9

Pulp Fiction is een echte klassieker die iedereen een keer gezien moet hebben. Dit meesterwerk van Quentin Tarantino gaat over een wereld vol misdaad, geweld en drugs en speelt zich af in Los Angeles.

De film volgt verschillende personages met elk hun eigen bijzondere verhaallijn. Zo gaan de meedogenloze huurmoordenaars Vincent Vega (John Travolta) en Jules Winnfield (Samuel L. Jackson) een koffer stelen van hun baas Marsellus Wallace.

Verder volg je een bokser, een gangster en nog twee dieven die elkaar allemaal in een tijdsbestek van drie dagen kruisen.

Dankzij een mega-cast met veel bekende namen zoals Bruce Willis en Uma Thurman, een iconische stijl en niet te vergeten de beroemde dans-scene, zal je deze film niet snel vergeten.

Wij vinden dit een van de beste films op Netflix aller tijden, kijken dus!

Spirited Away
Spirited Away

2001, IMDb-score: 8,6

De Japanse film Spirited Away is een van de meest indrukwekkende animatiefilms ooit gemaakt.

Het verhaal begint als een jong meisje genaamd Chihiro, samen met haar ouders, per ongeluk in een mysterieuze wereld terechtkomt. Deze wereld wordt bewoond door geesten en andere bovennatuurlijke wezens.

Haar ouders worden betoverd en veranderen in varkens doordat ze voedsel van de geesten eten. Om haar ouders te redden en een weg naar huis te vinden, moet Chihiro moedig zijn en werken in een betoverd badhuis, gerund door de sinistere heks Yubaba.

De befaamde Japanse filmmaker Hayao Miyazaki van Studio Ghibli vertelt met Spirited Away een prachtig verhaal. Vol indrukwekkende animatie en prachtige muziek, is deze film een avontuur om naar te kijken.

Laat je betoveren!

Whiplash
Whiplash

2014, IMDb-score: 8,4

Deze muzikale film is een absolute aanrader voor iedereen die wel eens een instrument heeft gespeeld.

Whiplash volgt het verhaal van Andrew (Miles Teller). Hij droomt ervan om een van de grootste jazz drummers ter wereld te worden. Zijn droom begint wanneer hij wordt toegelaten tot het conservatorium in New York.

Hier maakt hij kennis met de genadeloze en tirannieke Fletcher (J.K. Simmons), die zijn mentor wordt. Andrew wordt flink gepusht om de beste te worden. Maar de heftige muziekwereld heeft ook een negatief effect op hem. In zijn zoektocht naar perfectie raakt hij namelijk al snel te geobsedeerd met zelfdestructie.

Deze film is één grote, muzikale belevenis en geeft een realistische kijk op hoe het leven van een muzikant topsport kan zijn.

The Pianist
The Pianist

2002 , IMDb-score 8,5

The Pianist is een oorlogsfilm die je lang zal bijblijven.

Deze aangrijpende film vertelt het waargebeurde verhaal van de getalenteerde Joodse pianist Władysław Szpilman tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Nadat zijn familie gedeporteerd is en hij alleen achterblijft in de door oorlog verscheurde stad Warschau, probeert Szpilman wanhopig te overleven. In deze afschuwelijke tijd ontmoet hij onverwachte bondgenoten die hem onderdak bieden, ook al is dit alles behalve comfortabel. Honger en angst teisteren hem, maar één ding blijft hem overeind houden: zijn muziek.

Hoofdrolspeler Adrien Brody, weet in The Pianist te raken en inspireren. Dit krachtige verhaal, over de kracht van de menselijke geest in de meest donkere tijden, laat gegarandeerd een diepe indruk achter.

The Wolf of Wall Street
The Wolf of Wall Street

2013, IMDb-score: 8,2

De laatste uit ons rijtje, is de absurde film The Wolf of Wall Street.

Dit waargebeurde verhaal gaat over Jordan Belfort (Leonardo DiCaprio), een ambitieuze jongeman die opklimt tot de top van de effectenhandel op Wall Street.

Waar hij begint als een bescheiden aspirant, klimt hij al snel op naar de top en begint hij uiteindelijk zijn eigen bedrijf. Hebzucht, macht en de liefde voor luxe, seks en drugs, nemen zijn leven al snel compleet over…

Of hij dit overleeft is op een gegeven moment nog maar de vraag. 

Deze kaskraker laat zien hoe bizar mensen om kunnen gaan met geld als ze er opeens veel te veel van hebben. Met de geprezen acteerprestaties van Leonardo DiCaprio, is deze film een absolute must watch voor iedereen!  

Beste Netflix films volgens IMDb

Naam Jaar Score
Pulp Fiction 1994 8,9
David Attenborough: A Life On Our Planet 2020 8,9
Fight Club 1999 8,8
Spirited Away 2001 8,6
Spider-Man: Across the Spider-Verse - Part One 2023 8,6
Gladiator 2000 8,5
Whiplash 2014 8,5
Senna 2010 8,5
Memento 2000 8,4
Good Will Hunting 1997 8,3

Beste Netflix films volgens Rotten Tomatoes

Naam Jaar Score
His House 2020 100%
The Wonderful Story of Henry Sugar 2023 95%
Everything Everywhere All at Once 2022 94%
X 2022 94%
Alone 2020 91%
May December 2023 90%
Kung Fu Panda 3 2016 86%
The Autopsy of Jane Doe 2017 86%
The Batman 2022 85%
Leave the World Behind 2023 74%
Meer kijktips?
De Entertainment Gids

De beste tips voor films, series, programma's, sport, concerten en events voor jou.  

zenderoverzicht