Videoland

Onbeperkt series en films kijken? Dat kan nu écht overal. We hebben Videoland beschikbaar gemaakt voor je Mediabox XL. Eerder heette deze box de Horizon Mediabox. Je kijkt Videoland natuurlijk ook nog via je smartphone, tablet en laptop of pc. Heb je een vraag? We helpen je op deze pagina verder.

Hoe werkt het?

In 3 simpele stappen

1. Bestel

Bestel Videoland via Mijn Ziggo of telefonisch. Vanaf het moment van bestellen duurt het maximaal 24 uur voordat je jouw account kunt activeren.

 
 

2. Activeer

Activeer je account op ziggo.nl/videolandlogin. Gebruik hiervoor je Mijn Ziggo gegevens. Je komt daarna vanzelf bij Videoland. Maak hier een RTL account aan of gebruik een bestaand RTL account. Activeer je account met de bevestigingsmail die je ontvangt van Videoland.

 
 

3. Kijk

Zodra je account actief is, kun je Videoland gebruiken. Bekijk hieronder hoe dit voor jouw apparaat werkt.

 
 

Videoland op de Mediabox XL

 1. Ga naar www.koppel.tv. Als je nog niet bent ingelogd, log dan eerst in met je RTL account.
 2. Ga naar je profiel en druk op Instellingen. Klik in het tabblad Videoland kijken op je apparaten op de +koppelen knop.
 3. Voer hier de koppelcode in die je Mediabox XL aangeeft. Je ziet de code als je de Mediabox aanzet op kanaal 151.
 4. Veel kijkplezier!

Videoland op een smartphone of tablet

 1. Download de app uit de Google Playstore als je een Android apparaat hebt. Heb je een iPad of iPhone? Download de app dan uit de Appstore.
 2. Start de app en log in met je RTL account.
 3. Veel kijkplezier!

Videoland op een laptop of pc

 1. Ga naar de website van Videoland en log in met je RTL account.
 2. Veel kijkplezier!
 

Veelgestelde vragen

Wat heb je nodig voor Videoland?

Voor Videoland heb je nodig:
 

Op welke apparaten kan je Videoland gebruiken?

Mediabox XL
Je vindt Videoland op kanaal 151 op de Mediabox XL. Je kunt de app ook starten via de knop Menu. Druk op Mijn media, kies daarna voor Apps. Videoland staat in de categorie TV & Video.

Smartphone of Tablet
iPad of iPhone (iOS 7 of hoger) + Chromecast Ondersteuning + Native airplay
Android smartphone of tablet (vanaf 4.4) + Chromecast Ondersteuning

Laptop of PC
Via je laptop of pc kijk je Videoland via de website van Videoland als je beschikt over Firefox, Internet Explorer, Microsoft Edge, Google Chrome of Safari. 
Let op: voor Internet Explorer of Safari is het van belang dat je de laatste versie van de Silverlight player hebt geïnstalleerd.

Overige apparaten
Videoland is ook beschikbaar op diverse smart-tv's, de vierde generatie Apple TV en de Sony Playstation 3 en 4. Kijk op de website van Videoland voor meer informatie.

Hoe kom ik bij het erotiekaanbod van Videoland?

In het aanbod van Videoland worden standaard geen titels vertoond uit het erotiekaanbod. Toegang tot het erotiekgedeelte krijg je alleen als je 18 jaar of ouder bent. Om titels uit het erotiekaanbod te kijken doet de beheerder van het Videoland account het volgende:

 1. Ga naar je account.
 2. Klik op het profiel waaraan je het erotiekaanbod wilt toevoegen.
 3. Selecteer Ja, ook 18 jaar en ouder.
 4. Beveilig het profiel met een zelfgekozen viercijferige pincode. Hiermee voorkom je dat andere (jongere) gezinsleden onbedoeld de titels uit het 18+ aanbod kunnen zien. Kies je voor een profiel zonder pincode? Dan krijg je geen toegang tot het erotiekaanbod.
 5. Voor het erotiekgedeelte klik je bij films op filters, dan op genre en dan kies je Erotiek.

Kan ik ook een abonnement op Videoland nemen bij Ziggo?

Ja, Videoland is beschikbaar voor alle Ziggo klanten met Digitale TV.

Kan ik Videoland ook gebruiken met de Mediabox XL op de slaapkamer?

Dat is op dit moment technisch nog niet mogelijk. Misschien later wel, maar dat kunnen we helaas nog niet beloven.

Hoe snel moet mijn internetsnelheid zijn?

Videoland heeft een internetsnelheid van minimaal 10 Mbit/s nodig. De beeldkwaliteit past zich automatisch aan je internetsnelheid aan. Neemt je snelheid af dan ga je vanzelf over op een lagere beeldkwaliteit. Kijk op de website van Videoland voor meer informatie.

De app werkt niet naar behoren. Wat kan ik doen?

Mediabox XL
Is de app vastgelopen? Los dit eenvoudig op door de app opnieuw op te starten. Zap even naar een ander kanaal en ga vervolgens weer terug naar kanaal 151. De app start nu opnieuw op. Of start de app via Menu, Mijn Media, Apps. De Videoland app vind je in de categorie TV & Video.

Smartphone of Tablet
Werkt de app niet goed? Loopt hij bijvoorbeeld vast of zie je haperingen in beeld? Los het eenvoudig op door de app te verwijderen en vervolgens opnieuw te installeren. Meer weten over de juiste instellingen en systemen? Kijk op de website van Videoland voor meer informatie.

Laptop of PC
Krijg je een foutmelding te zien of lukt het niet om video's te starten? Dit kan te maken hebben met de instellingen van je browser. Kijk op de website van Videoland voor meer informatie.

 
 
 

Kom je er niet uit?

Neem dan contact met ons op.

Contact met Ziggo