Overslaan en ga naar inhoud

Ervaar Ziggo TV met de Mediabox XL

Met Ziggo wordt tv-kijken slimmer én makkelijker. Vind alles wat je zoekt in het eenvoudige menu. Neem tot 400 uur op in de cloud. Praten met je Mediabox XL? Dat doe je met één afstandsbediening. Ontdek het hier.

Functies Ziggo TV

Ontdek de 10 leukste functies

Maak van elk scherm je tv en kijk waar en wanneer je maar wilt met Ziggo GO.

Met 1 zoekopdracht scroll je door het Ziggo-aanbod en vind je snel wat je zoekt. Bekijk in één oogopslag je tv-gids, apps, opnames, films & series en je kijklijst. En vind razendsnel je programma’s.

Beschikbare programma’s, films en series bekijk je in haarscherpe HD-beeldkwaliteit. Je tovert je eigen woonkamer tot een heuse thuisbioscoop.

Gaat de bel? Dan onderbreek je - ook live-tv - met een druk op je afstandsbediening.

Kijk programma’s tot 7 dagen gratis terug, wanneer het jou uitkomt. Daarnaast kun je onbeperkt programma's opnemen tot maar liefst 400 uur opnametijd (afhankelijk van abonnement). Handig als iedereen in huis en onderweg wat anders wil zien.

Met Voice Control geef je de Mediabox Next eenvoudig een opdracht met je stem.

Maak met je kijkprofiel je eigen zender- en kijklijst. En krijg persoonlijke aanbevelingen.

Start apps als Netflix en Videoland rechtstreeks met je afstandsbediening.

Vind alle films & series van je abonnement makkelijk terug in het overzichtelijke menu van de de Mediabox XL

Bedien je mediabox, tv en thuisbioscoopsets met 1 afstandsbediening. Scheelt een hoop ruimte op de tafel.

Alles wat je nodig hebt

Leer alles over je Mediabox XL

Afstandsbediening

'Ga naar Ziggo Sport'

De nieuwe afstandsbediening kan alles wat je er normaal van verwacht, en meer. Je geeft hem namelijk opdrachten met je stem. Probeer bijvoorbeeld 'open Netflix' of 'vooruit spoelen'. Heb je kijkprofielen ingesteld? Dan zitten ze onder één knop op de afstandsbediening.

Tv-kijken op een extra scherm

Nog snel je favoriete programma kijken voor het slapen gaan. Vanaf de zolder MotoGP op Ziggo Sport volgen. Of iedere ochtend vanuit bed het journaal bekijken. 

ster voor tips en trucs

Tips & trucs

Haal alles uit je Mediabox XL met de tips & trucs van de Ziggo Community.

Software-updates

Om alles uit je Mediabox XL te halen, updaten we regelmatig de software. Je hoeft zelf niets te doen; wij voeren de update ‘s nachts automatisch uit.

Installatie is makkelijk

Heb je een nieuwe box? Dan ben je slechts een paar kabels verwijderd van eindeloos tv-kijken.

Specificaties

Alle (technische) specificaties en informatie over het stroomverbruik vind je hier:

mediabox XL

Kijktips

Blader en ontdek

Van 's morgens vroeg tot 's avonds laat. Vanaf de bank, in bed of in de trein. Op je tablet, smartphone en tv. Kijk en stream wat je wilt, waar je wilt, wanneer je wilt. Het leven zit vol tv. Beleef 't volop met Ziggo.

Bespaar op je energieverbruik

Bij de eerste keer installeren van je mediabox krijg je aan het einde de vraag welke opstartsnelheid je wil. Je keuze bepaalt ook hoeveel energie je mediabox verbruikt.

Sommige keuzes kunnen gevolgen hebben voor je internet en telefonie. Dit zijn de opties:

  • Snelle start: start elke keer zo snel mogelijk op en je kijkt vrijwel meteen tv als je de mediabox aanzet. Wanneer je het modem van je mediabox ook voor internet en telefonie gebruikt, is dit de enige optie.
  • Trage start: verbruikt in stand-by iets minder energie dan bij de snelle start, maar het opstarten duurt daardoor langer voordat je de mediabox kunt gebruiken.
  • ECO-modus: verbruikt in stand-by de minste energie, maar hier is de opstarttijd nog langer dan bij Trage start. Heb je geen apart internet modem? Dan werken internet en telefonie bij de ECO-modus helemaal niet als de mediabox in stand-by staat.
Hoe pas je het energieverbruik aan?

Wil je een andere snelheid dan je tijdens de software-upgrade hebt ingesteld? Via het menu kun je achteraf altijd de opstartsnelheid aanpassen:

  • Druk op de Menu- of Home-knop van je afstandsbediening.
  • Ga naar het Tandwieltje (Opties) en selecteer Systeem.
  • Selecteer Verbruik in opstartsnelheid en druk op OK.
  • Selecteer Snelle start, Trage start of ECO-modus en druk op OK.
tv-apps

Radio luisteren

Luister naar de radio op je mediabox via de Radio app. Zo doe je dat:

Druk op HOME of MENU op je afstandsbediening en dan vind je rechts van TV & Replay de app Radio. Selecteer die en druk op OK om naar het radiozenderoverzicht te gaan.

Tip: met de afstandsbediening met stembesturing kun je ook gewoon de radiozender inspreken: 'NPO Radio 1', of 'Radio 538'.

hulp bij installeren

Problemen oplossen

Problemen met je Mediabox XL? Dat is niet fijn! Check de foutcode of kijk of er een storing is.

Veelgestelde vragen

Alles-in-1 Start en Alles-in-1 Complete wordt geleverd met 70+ tv-zenders.

Bij Complete heb je bovendien Movies & Series, waarmee je onbeperkt honderden films en series on demand kunt kijken, zonder extra kosten.

Het Max-pakket wordt geleverd met een Mediabox Next. Daarmee krijg je 110+ zenders en heeft bovendien 4K-kwaliteit. Alsof je er zelf bij bent, zo scherp is het beeld met 4K-kwaliteit. Ook krijg je gratis SkyShowtime met honderden films en series on demand.

Ja, met Movies & Series en SkyShowtime kun je honderden films en complete seizoenen van topseries in alle genres on demand, gratis kijken. Zo vaak je maar wilt.

  • Movies & Series zit standaard inbegrepen bij TV Complete en TV Max.
  • SkyShowtime zit standaard inbegrepen TV Max.

Benieuwd welke films & series je kunt kijken? In de On Demand catalogus kun je filteren op film, serie, titel of genre.

Ook zonder mediabox kijk je digitaal. Met een CI+ Module (kaartje in je tv) krijg je dezelfde, hoge kwaliteit én ontvang je eenvoudig digitale zenders, extra zenderpakketten en zenders in HD. Je steekt de kaart in de module en die steek je eenvoudig in je tv zonder extra afstandsbediening of mediabox.

Een Mediabox XL kan natuurlijk meer
Met een Mediabox XL bepaal je waar, wat én wanneer je kijkt. Je zoekt en vindt makkelijk met het eenvoudige menu. Praten met je Mediabox XL? Dat doe je via je afstandsbediening. Live-tv pauzeren of opnemen? Het kan allemaal met de Mediabox XL. Je ontvangt deze mediabox bij TV Start en TV Complete. Als je tv niet geschikt is voor Ziggo CI+ Module, dan is een mediabox de enige mogelijkheid.

Heb je een extra tv in je slaapkamer, kantoor of kinderkamer? Kies dan voor Digitale Kabel TV, Ziggo GO, de Extra Next Mini of een extra CI+ Module. Lees hier over de verschillende mogelijkheden.

Tip! Bij Ziggo is Kabel TV de basis, dat krijg je bij elk abonnement. Dit betekent dat je 50+ tv-zenders en 30+ radiozenders ontvangt. Heb je een vrij nieuwe televisie? Dan kijk je de zenders vaak gewoon zonder kastje, rechtstreeks op elke tv in huis, via de kabel. 

Opnames maak je in de cloud, dus online. We leggen uit hoe je opnames maakt.

Het kan in je huishouden handig zijn om kijkprofielen in te stellen. Dan heeft elke huisgenoot zijn eigen favorietenlijst met tv-zenders snel bij de hand en kan die als die dat wil ook nog kijktips op maat krijgen. Hoe? Gebruik het stappenplan Kijkprofielen instellen.

Als je een mooie wedstrijd op ESPN wil kijken en je hebt geen abonnement, dan kun je een dagpas bestellen.. Hoe je dat doet, lees je in het stappenplan Dagpas bestellen.