Overslaan en ga naar inhoud

Zenderwijzigingen

Van nieuwe zenders tot zenders die ophouden met bestaan. En van zenderkijktips tot zenders die verhuizen van kanaal: alle nieuwste updates vind je hier.

Tip: wil je weten welke zenders er allemaal in je abonnement zitten? Bekijk het zenderoverzicht.

Nieuwsupdates

Aug 2023

Tijdelijk zenders open (tot 5 sept)

Voor klanten met TV Standard
Nog meer open zenders! Voor alle klanten met TV Standard, worden ook de volgende zenders tijdelijk tot 5 september opengezet:

  • OUTtv (kanaal 129)
  • Curiosity Channel (kanaal 201)
  • ducktv (kanaal 311)
  • Nick Jr. (kanaal 306)
  • National Geographic WILD (kanaal 204)

Meer kijktips voor films, series, zenders en programma's? Ga naar de Kijkkalender.

Juli 2023

Nieuwe TV app: France 24

Voor klanten met een Mediabox Next of Next Mini

France 24 brengt Internationaal Nieuws 24/7, in 4 talen!

De France 24-app biedt 4 internationale nieuwskanalen - in het Engels, Frans, Arabisch en Spaans - zowel live als on demand.

De app is beschikbaar voor alle klanten met een Mediabox Next of Next Mini.

Tijdelijk extra zenders open (tot 1 augustus)

Voor klanten met TV Standard

Naast NPO 2 extra die de hele zomer beschikbaar is voor alle klanten met TV Standard, worden ook de volgende zenders tijdelijk tot 1 augustus opengezet:
 

  • MyZen TV (kanaal 134)
  • Baby TV (kanaal 310)
  • Nick Music (kanaal 304)
  • Nicktoons (kanaal 303)

Pathé Thuis vanaf nu bij Ziggo

Het aanbod huurfilms is van nu enorm uitgebreid. Vanaf 4 juli hebben klanten met een Next Mini, Next of Mediabox XL toegang tot de grootste filmibliotheek van Nederland met ruim 5.000 Pathé Thuis huurfilms!

Pathé Thuis voegt wekelijks nieuwe films toe, direct uit de bioscoop. De grootste blockbusters en prijswinnende arthouse films komen zo samen in de grootste filmibliotheek van Nederland, de collectie is zeer uitgebreid.

Via het TV-menu is het heel eenvoudig een film te huren. ‘Huren’ in het on demand menu van de heeft plaatsgemaakt voor ‘Pathé Thuis’. Er is geen extra abonnement of app nodig en je betaalt alleen voor de films die je huurt. Kijken of verder kijken kan thuis op je mediabox, via Ziggo GO, online via ziggogo.tv op je tv of via je laptop, tablet of mobiel. Daar heb je 48 uur de tijd voor en dit kan alleen in Nederland.

Meer over Pathé Thuis bij Ziggo

 

Nieuwe kinderzender: DreamWorks

Vanaf 4 juli voegt Ziggo op kanaal 301 een nieuwe televisiezender voor kinderen toe: DreamWorks.

Op DreamWorks zijn gezinsvriendelijke tv-series te zien, met geliefde en bekende personages uit bioscoopfilms die epische avonturen beleven. Een paar voorbeelden van Emmy® bekroonde televisieseries zijn: All Hail King Julien, Dragons Race to the Edge, Adventures of Puss in Boots, Trolls: The Beat Goes On en nog veel meer.

De zender richt zich op kinderen van 6-11 jaar maar is leuk voor het hele gezin. Er is ook een blok speciaal voor kleuters met series als Madagascar A Little Wild en Raa Raa The Noisy Lion. DreamWorks komt op kanaal 301 en wordt toegevoegd aan TV Standard.

NPO 1 extra verhuist naar Kabel TV

Vanaf 4 juli verhuist de televisiezender NPO 1 extra van de TV Zenders Plus- en Movies & Series XL-pakketten naar alle zenderpakketten. Dat betekent dat deze zender van de publieke omroep vanaf dan beschikbaar is voor alle Ziggo-klanten. De zender is te vinden op kanaal 81. 

En vanaf 1 juli zijn de Chinese nieuwszender CGTN (kanaal 508) en de thuiswinkelzender Tommy TV (kanaal 250) - beide onderdeel van TV Standard - niet langer beschikbaar bij Ziggo. 

VRT Gemist wijzigt op oudere mediaboxen

VRT Gemist is op de oudere mediaboxen nog tot 1 juli beschikbaar via het on demand-menu. 

Vanaf 1 juli kunnen klanten met zo'n oudere mediabox, gemiste programma’s van de Vlaamse zenders VRT 1, Canvas en Ketnet nog wel terugkijken met Ziggo GO via het TV & Replay menu. 

Voor klanten met een Ziggo Mediabox XL, Next of Next Mini verandert er niets. Zij kijken gemiste programma's van VRT 1, Canvas en Ketnet gewoon terug via de TV Gids. 

Meer over Replay

Vorige nieuwsupdates

Juni 2023

Nu SkyShowtime bij Ziggo

SkyShowtime is een nieuwe streamingdienst waar wereldberoemde studio's samenkomen: Universal Pictures, Paramount Pictures, Nickelodeon, DreamWorks Animation, Paramount+, SHOWTIME®, Sky Studios en Peacock. De unieke catalogus barst van de spannende en boeiende films en series, van nieuwe en exclusieve titels tot je favorieten van vroeger en nu. SkyShowtime heeft films en series voor kinderen en gezinnen, maar ook waargebeurde verhalen en documentaires.

SkyShowtime is beschikbaar op de Mediabox Next en op de Next Mini. Je vindt de SkyShowtime-app onder 'APPS' of natuurlijk met de stembesturing. Houd de knop  ingedrukt en zeg ’SkyShowtime’. SkyShowtime krijgt vanaf 4 juli ook een eigen kanaalnummer op de Next Mini en Mediabox Next, namelijk kanaal 157.

NPO 2 extra deze zomer open voor Ziggo-klanten

Voor klanten met TV Standard

De tv-zender NPO 2 extra staat van 15 juni t/m 4 september tijdelijk open voor alle klanten met TV Standard. Zo kun je genieten van diverse festivals deze zomer.

Pinkpop live van 16 t/m 18 juni
Vanaf vrijdag 16 juni vroeg in de middag t/m zondagavond laat, is Pinkpop live te zien op NPO 2 extra. Met artiesten als OneRepublic, Red Hot Chili Peppers, Machine Gun Kelly, P!nk, Tom Odell, The Script, Robbie Williams, The Black Keys, Queens of the Stone, Goldband, Tash Sultana, Ellie Goulding, Donnie, Editors, Di-rect, Nielson, Altin Gün, Bente, Zwangere Guy, Brutus, DeWolff en vele, vele anderen.

De week erna wordt teruggeblikt en kunnen hele concerten worden teruggekeken.

North Sea Jazz 7 t/m 9 juli
Niet live, maar dit grootste jazz festival van Europa krijgt wel uitgebreid aandacht op NPO 2 extra met terugblikkende programma’s en registraties.

Lowlands live 18 t/m 20 augustus
Van 18 t/m 20 augustus staat NPO 2 extra volledig in het teken van Lowlands 2023, live te volgen. 

Into The Great Wide Open 31 aug t/m 3 sept
Op dit festival op Vlieland staat muziek midden in de natuur centraal. Op NPO 2 extra wordt teruggeblikt met programma's en registraties.

Vanaf 5 september is de zender weer alleen te zien met TV Zenders Plus / Movies & Series XL.

Mei 2023

Nieuwe TV App: De Voorleeshoek | vanaf 30 mei

De Voorleeshoek geeft toegang tot de mooiste voorleesfilmpjes van de leukste kinderboeken, zoals 'De mooiste vis van de zee', 'Kikker is kikker', 'Van klein tot groots: Malala Yousafzai'. 

Kinderen van 0-10 jaar kunnen even heerlijk wegdromen, plezier beleven en komen tegelijkertijd spelenderwijs met taal in aanraking. De filmpjes zijn combinaties van spannende verhalen, leuke prenten en mooie muziek. 

De app is vanaf 30 mei beschikbaar op de Mediabox Next en Next Mini. 
De app is de eerste 14 dagen gratis en daarna € 4,95 per maand. 

Alle tv apps op een rij

Ik Heb Je Hart Nodig LIVE op Ziggo TV | 12 mei 20:00 - 22:30 uur

Op 12 mei, Dag van de Zorg, worden onze twee miljoen zorgmedewerkers in het zonnetje gezet. ‘Ik Heb Je Hart Nodig’ brengt een mix van live muziek en eerder opgenomen persoonlijke portretten van zorgmedewerkers met ontroerende, krachtige en integere verhalen.

Speciaal voor deze dag schreef Speelman & Speelman het lied ‘Op Handen'. Dit anthem is de muzikale rode draad waarmee een ode wordt gebracht aan al deze helpende handen. De verdere line-up bestaat uit o.a. Roel van Velzen, Rilan and the Bombardiers en Thomas Heikoop met zijn nederpop band Driewieler.

Vrijdag 12 mei 2023 van 20:00 tot 22:30 uur live op Ziggo TV, kanaal 13.

April 2023

Zenders tijdelijk open

Van 4 april tot 2 mei staan Love Nature, Cartoonito en Mezzo tijdelijk open voor alle klanten met TV Standard, ook via Ziggo GO.

Love Nature is te vinden op kanaal 205. Deze televisiezender brengt natuurfenomenen en de wonderen van de wereld en het dierenrijk naar de huiskamers. In april viert Love Nature World Earth Day (zaterdag 22 april) door de aarde in al zijn schoonheid te eren inclusief de wereldwijde première van 'Ningaloo: Australia's Ocean Wonder', een bedreigd kustrif in het verre noordwesten van Australië. De zender is te zien in haarscherpe 4K-kwaliteit met een Mediabox Next of Next Mini in combinatie met een 4K televisie.

Cartoonito is de nieuwe kinderzender op kanaal 309. Deze zender laat jonge kinderen de wereld op een fantasierijke en kindvriendelijke manier verkennen. Samen met bekende karakters, programma's als Tom & Jerry en Baby Looney Tunes en nieuwe programma's als Bugs Bunny Builders en Batwheels.

Mezzo bestaat 25 jaar en is te vinden op kanaal 612. Deze zender wordt internationaal gezien als hét kanaal voor klassieke muziek, jazz en dans op televisie en essentieel voor muziekliefhebbers en ook toegankelijk voor nieuwkomers. Het Koninklijk Concertgebouworkest, het Nederlands Dans Theater, De Nationale Opera, maar ook het Berliner Philharmoniker, het Montreux Jazz Festival, de Opéra de Paris en meer zie je alleen bij Mezzo.

Vanaf 18 april worden ook de zenders TV 538 en Shorts TV tijdelijk tot 2 mei opengezet. De muziekzender TV 538 staat op Koningsdag volledig in het teken van dit Oranje-feest (ook te zien op Ziggo TV, kanaal 13) en op Shorts TV zie je korte bekroonde films en thematische films. Op de avond voor Koningsdag op 26 april staan films van Nederlandse makers vanaf 21.00 uur op het programma. Ook op Ziggo TV, kanaal 13.

Vanaf 2 mei zijn genoemde zenders weer alleen te zien met TV Zenders Plus en Movies & Series XL.