Zenderwijzigingen

Zenderwijzigingen

Het aanbod van zenders wisselt nog wel eens. Er worden nieuwe zenders gelanceerd en soms houdt een zender op te bestaan. Een andere keer moeten we om technische redenen wat schuiven met de zenders. Dat proberen we natuurlijk zo min mogelijk te doen.

Vanaf april 2018 zetten we het analoge tv-signaal uit en schakelt iedereen mee naar digitale kabel tv. Dat doen we regio voor regio. Dit analoge zenderoverzicht klopt niet meer voor regio’s die al volledig digitaal zijn. Schakelt jouw regio al mee? Dat heb je zo gecheckt. 

Deze regio's zijn al over op digitale tv:

 • Regio Alblasserdam, Bergschenhoek, Capelle aan den IJssel, Moerkapalle, Nieuwerkerk aan den IJssel, Zevenhuizen
 • Regio Flevoland (uitgezonderd Noordoostpolder en Urk)
 • Regio Rotterdam Stad

Hieronder vind je de laatste zenderwijzigingen. In het zenderoverzicht zie je welke zenders er allemaal in je abonnement zitten.

Per november 2020

NPO-app nu ook beschikbaar op de Mediabox Next
Voor klanten met de Mediabox Next

Vanaf 2 november is de NPO-app beschikbaar op de Mediabox Next. In deze gebruiksvriendelijke app is met NPO Start het hele aanbod van de Nederlandse Publieke Omroep te vinden.

Het aanvullende NPO Plus abonnement geeft toegang tot complete series, programma’s en documentaires. Het NPO Plus abonnement kost € 2,95 p.m. en kan besteld worden via de NPO. 

Kijk hier voor meer informatie. 

Per oktober 2020

VH1 Classic wordt MTV 80s
Digitaal kanaal 607 | Pakket: Movies & Series XL

Vanaf 5 oktober 2020 gaat de muziekzender VH1 Classic verder als MTV 80s. Op het kanaal  (607) zijn al geruime tijd speciale blokken met muziek uit de jaren tachtig te zien en te horen en vanaf nu worden op deze zender uitsluitend muziekvideo’s uit de jaren ‘80 uitgezonden. Zoals die van Duran Duran, Elton John, Eurythmics, Spandau Ballet, Madonna en Prince. De televisiezender is te zien met Ziggo Movies & Series XL.

Per augustus 2020

Gratis FOX Sports 1 tot einde jaar
Digitaal kanaal 421 | Pakket: TV Standard

Omdat de stadions vanwege corona op dit moment niet volledig toegankelijk zijn, zal tot het einde van dit jaar FOX Sports 1 gratis beschikbaar zijn voor Ziggo klanten met minimaal TV Standard of TV Start.

France Ô stopt per 23 augustus
TV Française App | Ziggo App store

De Franse televisiezender France Ô stopt per 23 augustus 2020. Vanaf dan worden er geen programma’s meer uitgezonden. Dit besluit is onlangs genomen door het ‘Ministère de la Culture’ in Frankrijk.

France Ô was onderdeel van de TV Française App, waarmee een aantal zenders van de Franse publieke omroep France Télévision te zien zijn: France 2, France 3, France 4, France 5, Arte, France 24 en TV5Monde. 

Ziggo App store

Met een Mediabox XL of een Mediabox Next heb je toegang tot de Ziggo App store. Kijk hier voor een overzicht van alle apps: Mediabox XL of Mediabox Next.

VICE tv stopt per 24 augustus
Digitaal kanaal 26 | Pakket: TV Standard

VICE tv heeft besloten om per 24 augustus in Nederland te stoppen met de televisiezender. VICE tv (kanaal 26) is vanaf dan niet langer beschikbaar in het televisiepakket TV Standard. VICE gaat wel online door op VICE.com.

Per juli 2020

Russia Today verdwijnt

Vanaf 1 juli 2020

Digitaal kanaal 509 | Pakket: TV Standard

De zenderpakketten wijzigen af en toe. Onlangs is de hiphop- en r&b-zender REVOLT op kanaal 600 toegevoegd aan TV Standard en verdwijnt per 1 juli de zender RT (Russia Today, kanaal 509) uit het standaardpakket. Het contract met deze zender wordt per 1 juli 2020 niet verlengd. 

Per juni 2020

Samen thuis

De coronamaatregelen worden langzaam versoepeld, maar het virus houdt Nederland nog steeds in zijn greep. Om het thuisblijven wat aangenamer te maken, bieden we onze klanten ook deze maand nog tijdelijk wat extra's.

Ga naar ziggo.nl/samenthuis voor meer informatie.

Naamswijziging: DanceTrippin heet voortaan DanceTelevision
Digitaal kanaal 605 | Pakket: Movies & Series XL

De muziekzender DanceTrippin heeft een naamswijziging ondergaan en heet voortaan DanceTelevision. DanceTelevision is hét dancemuziekkanaal dat garant staat voor de beste en hoogste kwaliteit dancemuziek.

Per april 2020

Samen thuis

Door de gevolgen van het coronavirus staat ons gewone leven een beetje op z’n kop. Om het thuisblijven wat aangenamer te maken bieden we al onze klanten deze periode diverse extra's voor het hele gezin.

Klik hier voor meer informatie.

Zender open: E!

Vanaf 3 april 2020 tot 6 mei 2020 open voor alle digitale klanten, ook met Ziggo GO

Digitaal kanaal 126 | Pakket: Movies & Series XL

Van 3 april tot 6 mei 2020 is de entertainmentzender E! tijdelijk beschikbaar voor iedereen met digitale televisie van Ziggo.

Dat is goed nieuws voor de fans van The Kardashians, want seizoen 18 begint op 5 april. Je vindt E! op kanaal 126 en deze zender is ook te zien via de Ziggo GO app.

Per februari 2020

Zender open: National Geographic WILD

Vanaf 3 februari 2020 tot 2 maart 2020 open voor alle digitale klanten, ook met Ziggo GO

Digitaal kanaal 204 | Pakket: Movies & Series XL

National Geographic WILD brengt de schoonheid van de planeet en het dierenrijk in beeld. Maar ook de effecten van klimaatveranderingen en de kracht van de aarde komen aan bod.

Tijdens de Big Cat Month in februari zet National Geographic WILD de ‘big cats’ op een voetstuk met de mooiste programma’s over leeuwen, tijgers, luipaarden en andere grote katten. Tijdens de Big Cat Month wordt een adembenemende rondreis door India gemaakt, waar vele soorten zijn te vinden. Van ijzige bergen tot zwoele oerwouden.

Per januari 2020

Nieuwe app: XITE Music App

Vanaf 28 januari 2020

Alleen voor klanten met een Mediabox Next en Mediabox XL
Klanten met een Mediabox Next en een Mediabox XL ('Horizon') kunnen vanaf dinsdag 28 januari 2020 de 40 thematische radiokanalen van XITE Music OOK beluisteren via de XITE Music App. Je vindt de Xite Music App in de App Store van je mediabox.

De XITE radiozenders zijn exclusief te beluisteren bij Ziggo. Wat je favoriete muziekgenre ook is, XITE Music heeft het. De 40 verschillende radiokanalen hebben elk een eigen thema. Zo is er altijd wel iets te luisteren dat bij jouw stemming past. De kanalen van XITE Music vind je op kanaal 863 tot en met 902. Heeft je ontvanger of CI+ tv geen 'TV/Radio'-knop? Tel er dan 1000 bij op, dus: 1863-1902. Heb je de Mediabox XL of de Mediabox Next? Dan zijn alle zenders vanaf 28 januari 2020 samengebracht in de XITE Music App in de App Store van beide mediaboxen. Ga naar deze pagina voor meer informatie.

Per december 2019

Nieuw: Tommy TV

Van 2 december 2019 tot voorlopig 1 december 2020

Digitaal kanaal 250 | Pakket: TV Standaard

Tommy TV is een thuiswinkel televisiezender. Je wordt dagelijks verrast met nieuwe en innovatieve artikelen die eenvoudig telefonisch of via de website van Tommy TV zijn te bestellen. Het assortiment van Tommy TV wordt steeds uitgebreid met nieuwe artikelen.

Zender van de maand: NPO 1 extra

In december 2019 open voor alle digitale klanten, ook met Ziggo GO

Digitaal kanaal 128 | Pakket: Movies & Series XL

NPO 1 extra is in december Zender van de Maand bij Ziggo. Op NPO 1 extra kunnen de fans van kostuumdrama Poldark op NPO 1 extra alvast het vijfde seizoen kijken. Vanaf maandag 9 december is deze hitserie dagelijks te zien om 20.50 uur.

Verder zijn dagelijks nieuwe afleveringen van late night-series te zien zoals The Bay, A Confession, Shetland en Those who kill. Tijdens de vooravond komen Cold Feet en Little Britain voorbij.

Zender open: 192TV

Van 23 december 2019 tot 2 januari 2020 beschikbaar voor alle digitale klanten, ook met Ziggo GO

Digitaal kanaal 610 | Pakket: Movies & Series XL

192TV is een nostalgisch themakanaal gebaseerd op het profiel van Radio Veronica als piratenzender. Op deze zender zie je de beste clips en tv-optredens van artiesten uit de jaren ’50, ’60 en ’70.

In december zetten we vanwege de leuke kerstprogrammering 192 TV open voor alle klanten met digitale tv.

Wat kun je in december zien?

Nieuwe app: Museum TV
Alleen voor klanten met een Mediabox Next

Heb je een Mediabox Next? Dan kun je met de Museum TV app op je mediabox kijken naar de video’s van Museum TV. Je ziet een overzicht van collecties, tentoonstellingen en musea in heel Nederland, in mini-documentaires van hoge kwaliteit, gemaakt door professionele documentaire- en filmmakers.

Elke maand kijk je nieuwe video’s. Intussen zijn er meer dan 200 musea aangesloten bij Museum TV,  waaronder de Hermitage, het Kröller-Müller Museum, het Van Gogh Museum, het Drents Museum, het Singer Laren, het Louwman Museum en nog veel meer.

Met Museum TV op de Mediabox Next is het makkelijker om kunst en cultuur uit onze Nederlandse  musea te ontdekken of een tentoonstelling terug te kijken die je gemist hebt.

Sinterklaas- en kerstradio

Sinterklaasradio (digitaal kanaal 863): Van nu tot maandag 9 december 2019
Kerstradio (digitaal kanaal 901): Van 1 december 2019 tot 1 januari 2020

Digitaal kanaal 863 en 901 | Pakket: TV Standaard

De XITE-radiozenders zijn exclusief te beluisteren bij Ziggo. Wat je favoriete muziekgenre ook is, XITE Music heeft het. De 40 verschillende radiokanalen hebben elk een eigen thema. Zo is er altijd wel iets te luisteren dat bij jouw stemming past.

Wil je de sinterklaasliedjes meezingen? Ga dan naar kanaal 863. Ben je al in de kerststemming, dan is kanaal 901 voor jou.

De kanalen van XITE Music vind je op kanaal 863 tot en met 902.

 • Heeft je ontvanger of CI+ tv geen 'TV/Radio'-knop? Tel er dan 1000 bij op, dus: 1863-1902.
 • Heb je de Mediabox Next? Dan zijn alle zenders samengebracht in één Radio app op de Mediabox.

Lees meer over de Xite Music-kanalen.  

Per 31 oktober en 1 november 2019

CBBC en BBC Four/Cbeebies verdwijnen
Digitaal kanaal 63 en 64 | Pakket: Movies & Series XL

Vanaf 1 november zijn de zenders CBBC en BBC Four/Cbeebies (zij delen een kanaal) niet meer te zien bij Ziggo. 

BBC en Ziggo zijn dit overeengekomen bij de nieuwe afspraken die gemaakt zijn tussen beide partijen. Klanten van Ziggo kunnen uiteraard nog wel genieten van alle overige zenders van de BBC: BBC One, BBC Two, BBC First, BBC Entertainment, BBC World News en de BBC-radiozenders. Kijk ook in het On Demand aanbod binnen Movies & Series XL voor meer Engelse series, entertainment en kinderprogramma’s.

Nieuw: REVOLT
Digitaal kanaal 600 | Pakket: TV Standard

De hiphop- en lifestylezender van Sean Combs (alias Puff Daddy, P. Diddy en Diddy), komt naar Nederland en gaat de samenwerking aan met het Nederlandse hiphop label Top Notch. Op REVOLT zie je de grootste internationale en Nederlandse hiphopartiesten.

REVOLT brengt je interviews, het laatste muzieknieuws, boeiende hiphopdocumentaires, live events en de beste muziekvideo’s van dit moment. Je vindt REVOLT vanaf 1 november op kanaal 600. 

Cartoon Network naar TV Standaard
Digitaal kanaal 307 | Pakket: TV Standard

Ben 10, De Wonderlijke Wereld van Gumball, Teen Titans Go en Tom & Jerry. Dit en nog veel meer vind je op Cartoon Network. Vanaf 31 oktober beschikbaar voor alle klanten met een TV Standaard abonnement. Cartoon Network is te vinden op kanaal 307. 

Boomerang toegevoegd aan Ziggo Kids
Digitaal kanaal 309 | Pakket: Kids

Per 31 oktober maakt Boomerang onderdeel uit van Ziggo Kids. Andere kanalen in Ziggo Kids zijn Nicktoons, Baby TV en Pebble TV. Ziggo Kids is een gratis keuzepakket voor klanten met een Vodafone abonnement én Internet & Digitale TV van Ziggo. Meer informatie over Ziggo Kids en andere keuzepakketten vind je hier

E! ook op Ziggo GO
Digitaal kanaal: n.v.t. | Pakket: Movies & Series XL

E! is vanaf 31 oktober beschikbaar bij Ziggo GO. E! houdt je altijd op de hoogte van het laatste nieuws uit Hollywood en over de sterren. Daarnaast doet E! verslag van de grootste filmpremières en zie je de laatste ontwikkelingen in de mode uit Hollywood. E! kijk je vanaf 31 oktober waar je wilt met Ziggo GO.       

Herindeling muziekzenders
Digitaal kanaal 538, 600 t/m 620 | Pakket: n.v.t.

De muziekzenders worden op 31 oktober logischer ingedeeld en meer op basis van muziekgenre: 

zender

pakket

kanaalnummer tot 31 oktober 2019

vanaf 31 oktober 2019

TV538

Movies & Series XL

538

538

REVOLT

TV Standard

NVT

600

MTV Music 24

Movies & Series XL

601

601

MTV Brand New

Movies & Series XL

604

602

MTV Live HD

Movies & Series XL

613

603

SLAM!TV

Movies & Series XL

603

604

DanceTrippin

Movies & Series XL

602

605

Stingray LiteTV

Movies & Series XL

605

606

VH1 Classic

Movies & Series XL

606

607

100% NL TV

Movies & Series XL

611

608

TV Oranje

Movies & Series XL

610

609

192TV

Movies & Series XL

612

610

Stingray DJAZZ

Movies & Series XL

609

611

Mezzo

Movies & Series XL

608

612

Stingray Classica

TV Standard

607

613

Muziek on Demand*

TV Standaard

600

620

*alleen voor kijkers met een voormalige UPC mediabox

Per 2 september 2019

Radiozender toegevoegd: Groot Nieuws Radio 
Digitaal radiokanaal 860 | Pakket: TV Start

Vanaf nu luister je op digitaal radiokanaal 860 naar Groot Nieuws Radio. De zender is het landelijke christelijke radiostation van Nederland met muziek van Nederlandse en internationale artiesten. Je hoort positieve popmuziek en enthousiaste presentatoren. De zender wil graag laten zien dat het geloof positief is en van meerwaarde kan zijn voor het dagelijks leven. De luisteraars zijn verdeeld over het hele land met de kern in de zogenaamde Biblebelt.

Verwijderd: Ziggo Eventkanaal
Digitaal kanaal 999 | Pakket: TV Standard, Kabel TV

Op 2 september 2019 hebben we kanaal 999 uit het zenderoverzicht gehaald. Omdat grote evenementen steeds vaker op bestaande zenders en/of op Ziggo TV worden uitgezonden, hebben we besloten kanaal 999 als Evenementenkanaal op te heffen. 

Per 1 april 2019

Disney Junior stopt in Nederland
Digitaal kanaal 302 | Pakket: Movies & Series XL; Kids

Disney heeft ervoor gekozen per 1 april te stoppen met Disney Junior in Nederland, bij ons te zien op kanaal 302. Een deel van de programmering van Disney Junior blijft te zien bij Disney Channel op kanaal 27. Disney Junior is onderdeel van Movies & Series XL en het Kidspakket. De zender wordt niet vervangen.

XITE Music vervangt Stingray op de radio
Digitaal radiokanaal 863 t/m 902 | Pakket: TV Standard

Per 1 april vervangen we de radiokanalen van Stingray door radiokanalen van XITE. Het heet XITE Music en is exclusief voor klanten van Ziggo.

Met XITE Music luister je reclamevrij naar al je favoriete muziek op 40 radiokanalen. Van Golden Oldies en Nederlandse Hiphop tot kinderliedjes. 

Penthouse HD1 wordt Penthouse Gold
Digitaal kanaal 792 | Pakket: Movies & Series XL; Erotiek

Penthouse HD1 heet vanaf 1 april Penthouse Gold.

Per 1 februari 2019

Drie zenders stoppen
Digitaal kanaal 138, 139, 210 | Pakket: Movies & Series XL

Food Network, Fine Living, Travel Channel stoppen 1 februari 2019 met uitzenden in Nederland. De zenders verdwijnen daardoor helaas uit het Movies & Series XL pakket.

Turkse zender TRT-1 wordt vervangen
Digitaal kanaal 775 | Pakket: Turks

De zender TRT-1 is voortaan puur gericht op uitzending binnen Turkije. De vervangende zender per 1 februari wordt TRT Türk. Ziggo geeft deze zender al door op kanaal 76 als onderdeel van het TV Standard pakket en laat de zender in het Turks pakket ook op kanaal 775 zien.

Per 1 januari 2019

AMC stopt met uitzenden
Digitaal kanaal 131 | Pakket: Movies & Series XL

Tv-zender AMC stopt met ingang van 1 januari 2019 met uitzenden. De zender verdwijnt daarom uit het Movies & Series XL pakket.

Per 24 december 2018

Aanpassingen themakanalen NPO
Digitaal kanaal 128 e 311 | Pakket: TV Standard, Movies & Series XL

Bij de themakanalen van de NPO gaan twee dingen veranderen:

 • NPO 1 extra/NPO Zapp extra op kanaal 311 wordt NPO Zappelin extra
 • NPO 3 extra op kanaal 128 wordt NPO 1 extra

Per 3 december 2018

Twee zenders worden HD
Digitaal kanaal 136 en 307 | Pakket: Movies & Series XL, Ziggo Kids

We krijgen er twee zenders in HD bij:

 • Horse & Country TV op kanaal 136
 • Cartoon Network op kanaal 307

Per 1 november 2018

FOX toegevoegd aan Kabel TV
Digitaal kanaal 11 | Pakket: Kabel TV

De tv-zender FOX wordt vanaf 1 november ook doorgegeven op kanaal 11 in het ongecodeerde pakket Kabel TV.

Per 1 oktober 2018

Qmusic Nonstop nieuw toegevoegd
Digitaal radiokanaal 823

We breiden het radiopakket dat onder TV Standard valt, uit met Qmusic Nonstop (kan. 823) Non-stop de beste muziek van Qmusic, zonder programma's of dj.

Motorsport.tv stopt met uitzenden
Digitaal kanaal 413 | Pakket: Movies & Series XL

Per 1 oktober is Motorsport.tv helaas gestopt met uitzenden in Nederland. Motorsport.tv verdwijnt daarmee uit ons Movies & Series XL pakket. Binnen het zenderaanbod van Ziggo blijven we een breed sportaanbod houden: op Ziggo Sport kijk je de Formule 1 op kanaal 14 en op Eurosport 1 kun je nog de MotoGP en een paar andere belangrijke motorsportevenementen zien.

Per 1 augustus 2018

Uitbreiding HD-kanalen
Digitale kanalen 405, 406, 125 en 792 | Pakket: Ziggo Sport Totaal, Movies & Series XL

Met ingang van 1 augustus zijn de volgende kanalen ook in HD:

 • Ziggo Sport Extra 1 (kanaal 405)
 • Ziggo Sport Extra 2 (kanaal 406)
 • Shorts TV (kanaal 125)
 • Penthouse (kanaal 792)

Per 31 juli 2018

Disney XD stopt als apart kanaal
Digitaal kanaal 301 | Pakket: Movies & Series XL

Disney XD stopt per 31 juli 2018 als 24 uurs-kanaal op digitaal kanaal 301 in het pakket Movies & Series XL. Disney stopt met de Nederlandse variant van deze zender, die dus bij alle aanbieders in Nederland zal verdwijnen.

Let op: je kunt Disney XD nog wel 14 uur per dag blijven zien op digitaal kanaal 8, waar de zender het kanaal deelt met Veronica.

Per 18 juli 2018

FOX Sports verandert logo en zendervolgorde
Digitale kanalen 421 t/m 426 | Pakket: FOX Sports Eredivisie, International en Compleet

FOX Sports Eredivisie, International en Compleet hebben een nieuwe vormgeving gekregen. Daarnaast is de volgorde van de 6 kanalen van FOX Sports aangepast:

 • FOX Sports Eredivisie 1 heet nu FOX Sports 1 - kanaal 421
 • FOX Sports Eredivisie 3 heet nu FOX Sports 2 - kanaal 422 (was 423)
 • FOX Sports Eredivisie 5 heet nu FOX Sports 3 - kanaal 423 (was 425)
 • FOX Sports International 2 heet nu FOX Sports 4 - kanaal 424 (was 422)
 • FOX Sports International 4 heet nu FOX Sports 5 - kanaal 425 (was 424)
 • FOX Sports International 6 heet nu FOX Sports 6 - kanaal 426

Per 1 juni 2018

Comedy Central Family en Comedy Central Extra op 1 zender
Digitaal kanaal 124 en 127 | Pakket: Movies & Series XL

Comedy Central voegt de twee digitale zenders Comedy Central Extra en Comedy Central Family samen tot één digitale zender onder de naam Comedy Central Extra. Je vindt Comedy Central Extra op digitaal kanaal 124.