Overslaan en ga naar inhoud

Zenderwijzigingen

Van nieuwe zenders tot zenders die ophouden met bestaan. En van zenderkijktips tot zenders die verhuizen van kanaal: alle nieuwste updates vind je hier.

Nieuwsupdates

Juli 2024

Vanaf 16 juli nog meer tv-zenders tijdelijk open

Voor klanten met TV Standard

Sinds mid juni staat NPO 2 extra open in verband met de diverse festivals deze zomer. Vanaf 16 juli staan ook de voldende zenders in de spotlights: National Geographic WILD, RTL Telekids en OUTtv. Deze zenders zijn onderdeel van TV Zenders Plus. Klanten met het digitale basispakket kunnen tot 20 augustus 2024 zonder extra kosten kennismaken met deze zenders. Ook met Ziggo GO.

National Geographic WILD: dé zender voor liefhebbers van wildlife. Naast de schoonheid van de planeet en het dierenrijk komen ook de effecten van klimaatveranderingen en de kracht van de aarde aan bod. Spectaculaire filmbeelden en meeslepende verhalen nemen je mee op onvergetelijke wereldreizen.De hele maand juli staat in het teken van haaien met Sharkfest. Kanaal 204.

RTL Telekids: de kinderzender van RTL. Gericht op kinderen in de leeftijd van 3-14 jaar. Deze zender brengt deze zomer programma's als Rainbow Ruby, Lego Dreamzzz, Lassie, The Jungle Book, Peter Pan en Juf Roos. En films met Ernst & Bobbie en Carlo & Irene. Kanaal 312.

OUTtv: dé lifestyle-televisiezender met internationaal succesvolle series, films en documentaires. Met op zondag 21 juli de Keulen Pride Parade LIVE vanaf 12.00 uur en zaterdag 3 augustus de Amsterdam Canal Parade LIVE vanaf 14.00 uur. Kanaal 129.

Makkelijk zoeken: vanaf nu ook programma's van Videoland

Voor klanten met een Mediabox Next / Next Mini

Vanaf 16 juli 2024 zijn ook films, series en programma's van Videoland makkelijk te zoeken. Onder andere met de stembesturing van de Ziggo-afstandsbediening. Videoland is vanaf de 16e ook onderdeel van het Entertainment Menu op de Mediabox Next en Next Mini. In het Entertainment Menu zijn de nieuwste films en series te vinden van streamingdiensten als SkyShowtime, Disney+, HBO Max, Prime Video, Viaplay, Apple TV+, CANAL+ en ook de huurfilms van Pathé Thuis.

Per 2 juli: update Erotiek-pakket

Voor klanten met Erotiek pakket

Vanaf 2 juli 2024 worden twee nieuwe zenders toegevoegd aan het Erotiek-pakket: Brazzers TV Europe en Dorcel TV. Deze zenders komen in de plaats van de zenders Evil Angel en Dusk.

Meer informatie over het Erotiek-pakket.

Ziggo Sport Totaal past op 2 juli namen tv-zenders aan

Voor klanten met Ziggo Sport Totaal

Op dinsdag 2 juli krijgen de zes tv-kanalen in het Ziggo Sport Totaal pakket een nieuwe naam. Ziggo Sport Select, Voetbal, Racing, Tennis, Golf en Docu maken plaats voor Ziggo Sport, Ziggo Sport 2, Ziggo Sport 3, Ziggo Sport 4, Ziggo Sport 5 en Ziggo Sport 6. De sporten voetbal, golf, racing, tennis en documentaires blijven prominent aanwezig.

Vanaf 2 juli zien de kanalen van het Ziggo Sport Totaal pakket er als volgt uit:

Ziggo Sport - Het hoofdkanaal, gratis voor alle klanten, met onder andere de grote live wedstrijden uit de UEFA Champions League en de Spaanse La Liga. Verder de exclusieve Ziggo Sport shows zoals de voetbalshow Rondo en Ziggo Sport Race Café en de beste wedstrijden van TeamNL, toptennis, golf en rugby. Kanaal 14 en 401.

Ziggo Sport 2 - Dit kanaal is volledig gericht op voetbal met live wedstrijden en hoogtepunten uit de beste Europese competities. Ook kijk je hier Ziggo Sport Switch, het populaire schakelprogramma met live hoogtepunten van de verschillende gelijktijdige wedstrijden. Kanaal 402.

Ziggo Sport 3 - Raceliefhebbers kunnen hier terecht voor live verslag van MotoGP, NASCAR, IndyCar en diverse andere raceklassen. Kanaal 403.

Ziggo Sport 4 - Het tv-kanaal voor tennisfans met live uitzendingen van Wimbledon, ATP- en WTA-toernooien en nationale evenementen. Kanaal 404.

Ziggo Sport 5 - Documentaires en series over sport, waarin de verhalen achter de grootste sportmomenten en sporters worden belicht. Kanaal 405.

Ziggo Sport 6 - De zender voor golfliefhebbers met live verslag van de European Tour, PGA Tour en andere grote golftoernooien. Kanaal 406.

Meer informatie over Ziggo Sport Totaal.

1 juli: YouTube Kids tv-app gestopt

Voor klanten met een Mediabox Next / Next Mini

De YouTube Kids tv-app is vanaf 1 juli 2024 niet langer beschikbaar als aparte app. De kids-omgeving is voortaan geïntegreerd in de reguliere YouTube app. Via je profiel kun je een YouTube Kids-account aanmaken en een veilige kijkomgeving voor je kind creëren. De inhoud en het ouderlijk toezicht blijft verder ongewijzigd.

Vorige nieuwsupdates

Juni 2024

Vanaf 18 juni: NPO 2 extra tijdelijk open

Voor klanten met TV Standard

NPO 2 extra is het digitale themakanaal van de Nederlandse Publieke Omroep dat de focus legt op kunst en cultuur. 24 uur per dag komen verschillende thema’s aan bod, zoals klassieke muziek, literatuur, dans en theater.

De zender is te vinden op kanaal 82 en is tot 3 september ook beschikbaar voor klanten met TV Standard, het digitale basispakket. Hiermee kunnen Ziggo-klanten onder andere genieten van Pinkpop in het weekend van 21, 22 en 23 juni en van Lowlands op 16, 17 en 18 augustus.

Meer over NPO 2 extra.

18 juni: drie nieuwe XITE radiozenders ​

Op 18 juni zijn 3 XITE radiozenders vervangen: nu nog meer nostalgie, Hip-Hop en R&B!

973 - Rock On > Ultimate Throwback​
975 - Metal Madness > Hip-Hop Evolution​
978 - Wereldmuziek > R&B Classic Jams

Met Ultimate Throwback waan je jezelf als een ware tijdreiziger met deze mix van de grootste klassiekers aller tijden, Hip-Hop Evolution brengt iconische hiphop van de pioniers tot de grootste sterren van nu en met R&B Classic Jams geniet je van deze verzameling tijdloze R&B-muziekvideo’s door de decennia heen.

De 40 thema radiozenders van XITE zijn op de Mediabox Next, Next Mini en Mediabox XL te vinden vanaf kanaal 942 en vanaf kanaal 801 met een oudere Ziggo-mediabox.

Nieuw vanaf 4 juni: NOS Live app

Voor klanten met een Mediabox Next / Next Mini

Met NOS Live kijk je naar alle livestreams van de NOS. Kies zelf welke sport- of nieuwsstream je van A tot Z wilt volgen. Iets gemist? Via ‘Momenten’ kijk je de belangrijke hoogtepunten meteen terug.

De app is te vinden op kanaal 160 en in het app menu op de Mediabox Next of Next Mini.