Zenderwijzigingen

Van nieuwe zenders tot zenders die ophouden met bestaan. En van zenderkijktips tot zenders die verhuizen van kanaal: alle nieuwste updates vind je hier.

Tip: wil je weten welke zenders er allemaal in je abonnement zitten? Bekijk het zenderoverzicht.

Nieuwsupdates

Juli 2023

Zenderupdates juli 2023

Vanaf 4 juli verhuist de televisiezender NPO 1 extra van de TV Zenders Plus- en Movies & Series XL-pakketten naar alle zenderpakketten. Dat betekent dat deze zender van de publieke omroep vanaf dan beschikbaar is voor alle Ziggo-klanten. De zender is te vinden op kanaal 81. 

En vanaf 1 juli zijn de Chinese nieuwszender CGTN (kanaal 508) en de thuiswinkelzender Tommy TV (kanaal 250) - beide onderdeel van TV Standard - niet langer beschikbaar bij Ziggo. 

VRT Gemist wijzigt op oudere mediaboxen

VRT Gemist is op de oudere mediaboxen nog tot 1 juli beschikbaar via het on demand-menu. 

Vanaf 1 juli kunnen klanten met zo'n oudere mediabox, gemiste programma’s van de Vlaamse zenders VRT 1, Canvas en Ketnet nog wel terugkijken met Ziggo GO via het TV & Replay menu. 

Voor klanten met een Ziggo Mediabox XL, Next of Next Mini verandert er niets. Zij kijken gemiste programma's van VRT 1, Canvas en Ketnet gewoon terug via de TV Gids. 

Meer over Replay

Mei 2023

Nieuwe TV App: De Voorleeshoek | vanaf 30 mei

De Voorleeshoek geeft toegang tot de mooiste voorleesfilmpjes van de leukste kinderboeken, zoals 'De mooiste vis van de zee', 'Kikker is kikker', 'Van klein tot groots: Malala Yousafzai'. 

Kinderen van 0-10 jaar kunnen even heerlijk wegdromen, plezier beleven en komen tegelijkertijd spelenderwijs met taal in aanraking. De filmpjes zijn combinaties van spannende verhalen, leuke prenten en mooie muziek. 

De app is vanaf 30 mei beschikbaar op de Mediabox Next en Next Mini. 
De app is de eerste 14 dagen gratis en daarna € 4,95 per maand. 

Alle tv apps op een rij

Ik Heb Je Hart Nodig LIVE op Ziggo TV | 12 mei 20:00 - 22:30 uur

Op 12 mei, Dag van de Zorg, worden onze twee miljoen zorgmedewerkers in het zonnetje gezet. ‘Ik Heb Je Hart Nodig’ brengt een mix van live muziek en eerder opgenomen persoonlijke portretten van zorgmedewerkers met ontroerende, krachtige en integere verhalen.

Speciaal voor deze dag schreef Speelman & Speelman het lied ‘Op Handen'. Dit anthem is de muzikale rode draad waarmee een ode wordt gebracht aan al deze helpende handen. De verdere line-up bestaat uit o.a. Roel van Velzen, Rilan and the Bombardiers en Thomas Heikoop met zijn nederpop band Driewieler.

Vrijdag 12 mei 2023 van 20:00 tot 22:30 uur live op Ziggo TV, kanaal 13.

Vorige nieuwsupdates

April 2023

Zenders tijdelijk open

Van 4 april tot 2 mei staan Love Nature, Cartoonito en Mezzo tijdelijk open voor alle klanten met TV Standard, ook via Ziggo GO.

Love Nature is te vinden op kanaal 205. Deze televisiezender brengt natuurfenomenen en de wonderen van de wereld en het dierenrijk naar de huiskamers. In april viert Love Nature World Earth Day (zaterdag 22 april) door de aarde in al zijn schoonheid te eren inclusief de wereldwijde première van 'Ningaloo: Australia's Ocean Wonder', een bedreigd kustrif in het verre noordwesten van Australië. De zender is te zien in haarscherpe 4K-kwaliteit met een Mediabox Next of Next Mini in combinatie met een 4K televisie.

Cartoonito is de nieuwe kinderzender op kanaal 309. Deze zender laat jonge kinderen de wereld op een fantasierijke en kindvriendelijke manier verkennen. Samen met bekende karakters, programma's als Tom & Jerry en Baby Looney Tunes en nieuwe programma's als Bugs Bunny Builders en Batwheels.

Mezzo bestaat 25 jaar en is te vinden op kanaal 612. Deze zender wordt internationaal gezien als hét kanaal voor klassieke muziek, jazz en dans op televisie en essentieel voor muziekliefhebbers en ook toegankelijk voor nieuwkomers. Het Koninklijk Concertgebouworkest, het Nederlands Dans Theater, De Nationale Opera, maar ook het Berliner Philharmoniker, het Montreux Jazz Festival, de Opéra de Paris en meer zie je alleen bij Mezzo.

Vanaf 18 april worden ook de zenders TV 538 en Shorts TV tijdelijk tot 2 mei opengezet. De muziekzender TV 538 staat op Koningsdag volledig in het teken van dit Oranje-feest (ook te zien op Ziggo TV, kanaal 13) en op Shorts TV zie je korte bekroonde films en thematische films. Op de avond voor Koningsdag op 26 april staan films van Nederlandse makers vanaf 21.00 uur op het programma. Ook op Ziggo TV, kanaal 13.

Vanaf 2 mei zijn genoemde zenders weer alleen te zien met TV Zenders Plus en Movies & Series XL.

Mar 2023

SLAM!TV tijdelijk open voor het goede doel

De televisiezender SLAM!TV staat van 15 maart tot 4 april tijdelijk open voor alle klanten met TV Standard om zoveel mogelijk geld op te halen voor kankeronderzoek tijdens 'Spin for Life!' op 23 maart. Ruim 8000 deelnemers gaan dan samen de grootste spinningmarathon ooit neerzetten voor het goede doel.

De zender is te vinden op kanaal 604. Vanaf 4 april is de zender weer alleen te zien met TV Zenders Plus en Movies & Series XL.

Films en Oscars live op Ziggo TV, kanaal 13 - voor alle Ziggo klanten

Kijk van 7 t/m 12 maart iedere avond vanaf 20:30 uur naar eerdere Oscarwinnaars op kanaal 13, in samenwerking met FilmBox. Gaan de Academy Awards weer net zo knallen als vorig jaar? Dat zie je in de nacht van 12 op 13 maart live, met de 'Red Carpet' en de uitreiking van de Oscars. De hoogtepunten zijn op 13 en 14 maart om 20:30 uur te zien.

Programma | films:
Di 7 maart 20:30 12 YEARS A SLAVE (3 Oscars)
Wo 8 maart 20:30 CHICAGO (6 Oscars)
Do 9 maart 20:30 SELMA (1 Oscar)
Vr 10 maart 20:30 THE KING’S SPEECH (4 Oscars)
Za 11 maart 20:30 THE IMITATION GAME (1 Oscar)
Za 11 maart 22:00 VICKY CRISTINA BARCELONA (1 Oscar)
Zo 12 maart 20:30 SLUMDOG MILLIONAIRE (8 Oscars)
Zo 12 maart 22:35 THE ARTIST (5 Oscars)

Programma | Oscar uitreiking:
Ma 13 Maart 00:30 Oscars Red Carpet Live
Ma 13 Maart 02:00 Oscars Ceremony Live
Ma 13 Maart 20:30 Oscars Highlights Show
Di 14 Maart 20:30 Oscars Highlights Show

Boomerang wordt Cartoonito

Vanaf 18 maart gaat de kinderzender Boomerang op kanaal 309 verder onder de naam: Cartoonito. Deze zender richt zich op kinderen van 3 tot 6 jaar en hun ouders.

De zender laat jonge kinderen de wereld op een fantasierijke manier verkennen met de nadruk op interactie en entertainment in een vrolijke en veilige omgeving.

Kinderen worden aangemoedigd om te leren, te dansen, vrienden te maken en verhalen te vertellen. Samen met bekende karakters en programma's als Tom & Jerry en Baby Looney Tunes en nieuwe programma's als Bugs Bunny Builders en Batwheels.

Cartoonito vervangt Boomerang vanaf 18 maart 2023 als onderdeel van TV Zenders Plus, Movies & Series XL en Ziggo Kids.

Nog meer zenders in HD

Ziggo heeft het zenderaanbod in HD-kwaliteit opnieuw verder uitgebreid. Vanaf 1 maart zijn ook de televisiezenders Mezzo en Ketnet in HD te zien.

De Vlaamse kinderzender Ketnet zit op kanaal 53 en is beschikbaar voor alle Ziggo-klanten.

De zender Mezzo brengt op kanaal 612 klassieke muziek, dans, jazz en wereldmuziek naar de huiskamers. Mezzo is onderdeel van TV Zenders Plus en Movies & Series XL.

Feb 2023

NPO 1 extra tijdelijk open voor alle Ziggo-klanten

In verband met de landelijke tv-actie voor Giro555 op 15 februari voor aardbevingsslachtoffers, staat de televisiezender NPO 1 extra (kanaal 81) van 14 februari tot 1 maart open voor alle Ziggo-klanten. De zender is dan tijdelijk ook beschikbaar voor alle klanten via Ziggo GO. 

Op NPO 1 extra wordt op 15 februari een extra verslag van de radio-actie van FunX uitgezonden.

Klik hier voor meer informatie over de landelijke tv-actie op 15 februari.

Vanaf 1 maart is NPO 1 extra weer alleen te zien met TV Zenders Plus / Movies & Series XL.

Jan 2023

Verhuizing zenders per 1 februari 2023

ESPN 1 (TV Standard en ESPN Compleet) zal vanaf 1 februari ook te zien zijn op kanaal 18. De zender blijft ook beschikbaar op het huidige kanaal 421.

National Geographic (TV Standard en Kabel TV) verhuist van kanaal 18 naar kanaal 27.

Disney Channel (TV Standard en Kabel TV) verhuist van kanaal 27 naar kanaal 302.

Goed om te weten: je ingestelde opnames, reminders en je favorieten verhuizen automatisch mee.

Deze zenders zijn onderdeel van The Walt Disney Company (Benelux) BV.