Overslaan en ga naar inhoud

Zenderwijzigingen

Van nieuwe zenders tot zenders die ophouden met bestaan. En van zenderkijktips tot zenders die verhuizen van kanaal: alle nieuwste updates vind je hier.

Tip: wil je weten welke zenders er allemaal in je abonnement zitten? Bekijk het zenderoverzicht.

Nieuwsupdates

Feb 2024

Viaplay stopt op 25 februari met Viaplay Xtra

Voor klanten met Viaplay via Ziggo

Viaplay heeft besloten per 25 februari 2024 in heel Nederland te stoppen met de tijdelijke televisiezender ‘Viaplay Xtra’; bij Ziggo op kanaal 200 voor klanten met een Viaplay-abonnement via Ziggo.

Op dit kanaal werd onder meer de Formule 1 uitgezonden. Met de Viaplay app kunnen klanten blijven kijken naar de F1 en diverse andere sporten, films, documentaires en series. De samenvattingen van de Formule 1 wedstrijden zijn te zien bij Ziggo Sport op kanaal 14.

De Viaplay app is te vinden in het App-menu op de Ziggo Mediabox Next en Next Mini en in de app store.

Op ziggo.nl/viaplay is meer informatie te vinden.

Jan 2024

Vanaf 15 januari: nieuwe tv-zender HGTV

Voor klanten met TV Standard

HGTV is een interieur- en lifestylezender met een breed scala aan interieurinspiratie- en verbouwingscontent. Van inrichten, stylen, renoveren, aankopen tot verkopen, bij HGTV kan de kijker terecht voor álles in en rondom het huis.

HGTV is vanaf maandag 15 januari 2024 te zien op kanaal 26 als onderdeel van het TV Standard-pakket.

Dec 2023

6 Zenders open in de feestmaand

Voor klanten met TV Standard

De hele maand november staan deze zenders tijdelijk open voor alle klanten met TV Standard.

Van 5 tot en met 8 januari staat een divers aantal televisiezenders uit TV Zenders Plus tijdelijk open voor klanten met TV Standard: Shorts TV (kanaal 125), TV Oranje (kanaal 609) met de Top 1000 van vrijdag 29 december tot en met zondag 31 december 19.00 uur, 192 TV (kanaal 610) met iedere dag een Top 100 - van 1965 tot en met 1974 - van 23 december tot en met 1 januari, Fashion TV (kanaal 133) met alle modetrends van 2023, Eurosport 2 (kanaal 411) met diverse wintersporten en RTL Telekids (kanaal 312) met in de kerstvakantie iedere weekdag een theatershow van Ernst & Bobbie en marathons van de leukste LEGO-series, Polly Pocket en Totally Spies. De zenders zijn ook te zien met Ziggo GO.

Vanaf 9 januari 2024 zijn deze zenders weer alleen onderdeel van TV Zenders Plus.

Nieuw bij Ziggo: CANAL+

Voor klanten met een mediabox Next of Next Mini en een abonnement op CANAL+

Vanaf 4 december is de streamingdienst CANAL+ een nieuwe toevoeging aan het brede scala van streamingdiensten op het Ziggo TV & Streaming-platform. De streamingdienst CANAL+ brengt een uitgebreid en gevarieerd aanbod aan kwalitatieve films, series en documentaires met Europese focus rechtstreeks naar de woonkamers van Ziggo-klanten.

Met een abonnement op CANAL+ krijgen Ziggo-klanten toegang tot duizenden uren aan prijswinnende films en must-see series met een Europese focus. De app is te vinden op de Mediabox Next en Next Mini.

Kijk hier hier voor meer informatie.

Vorige nieuwsupdates

Nov 2023

Zenders tijdelijk open: RTL Crime, RTL Lounge en Crime+Investigation

Voor klanten met TV Standard

De hele maand november staan deze zenders tijdelijk open voor alle klanten met TV Standard. 

Crime+Investigation (CI) op kanaal 122 onderzoekt de duistere kant van de mens. De zender brengt ongelofelijke verhalen over criminelen en hun misdaden en neemt je mee naar forensische laboratoria, politiearchieven en rechtszalen.

RTL Crime
Deze zender op kanaal 120 is de zender voor de Nederlandse crime-liefhebber. Je bent zeven dagen per week, 24 uur per dag verzekerd van de beste Nederlandse en internationale misdaadprogramma’s. Met series als CSI: Miami en Chicago P.D., ASPE, Bones en Baantjer.

RTL Lounge
Deze zender op kanaal 140 brengt zeven dagen per week, 24 uur per dag de leukste programma’s voor vrouwelijk Nederland. Met soaps en series uit binnen- en buitenland en bekende (drama)series van eigen bodem zoals GTST en Divorce.

Vanaf 5 december zijn deze zenders weer alleen te zien met TV Zenders Plus.

NPO Politiek en Nieuws per 1 november voor alle klanten

De zender NPO Politiek en Nieuws op kanaal 83 verhuist per 1 november 2023 naar Kabel TV en is vanaf dan beschikbaar voor alle Ziggo-klanten. Klik hier voor meer informatie over de zender.

FOX gaat verder als STAR Channel

Vanaf 1 november gaat FOX op kanaal 11 verder onder de naam STAR Channel.

STAR Channel heeft als doel om kwalitatieve actie, drama, horror en komedie series van toonaangevende studio’s te blijven uitzenden. Daarnaast start de zender op korte termijn met meerdere nieuwe titels. STAR Channel trapt af met de epische nieuwe horrorserie "FROM" (van de makers van onder andere LOST & Game of Thrones), later in het seizoen volgen meer nieuwe series waaronder "Robyn Hood" & "The Goodship Murder".

Okt 2023

ADE: TV 538 en SLAM! TV tijdelijk open

Voor klanten met TV Standard

Van woensdag 18 tot en met zondag 22 oktober staat Amsterdam in het teken van ADE, het grootste dance event ter wereld. De televisiezenders SLAM! TV (kanaal 604) en TV 538 (kanaal 538) staan speciaal voor deze gelegenheid van 17 oktober tot 1 november tijdelijk open voor alle klanten met TV Standard. De zenders zijn ook te zien via Ziggo GO.

TV 538
Op 18, 19 en 20 oktober verhuist 538 hun studio naar Amsterdam om uit te zenden vanuit het 538 Dj Hotel. Hier ontvangen ze de grootste DJ’s ter wereld en zenden ze live DJ-sets uit van o.a. Joel Corry (18 okt), Afrojack (19 okt) en Hardwell (20 okt). Op zaterdag 21 oktober wordt de radioshow van Armin van Buuren live uitgezonden vanuit de Amsterdam ArenA.

SLAM! TV
SLAM! heeft tijdens ADE een eigen studio in het Room Mate Aitana Hotel aan het IJdok in Amsterdam. Populaire DJs komen naar hun locatiestudio om een DJ-set te draaien die live uitgezonden wordt op zowel radio als op SLAM! TV.

Vanaf 1 november zijn beide zenders weer alleen te zien met TV Zenders Plus.