Zenderwijzigingen | Bekijk het zenderoverzicht

Zenderwijzigingen

Het aanbod van zenders wisselt nog weleens. Er worden nieuwe zenders gelanceerd en soms houdt een zender op te bestaan. Een andere keer moeten we om technische redenen wat schuiven met de zenders. Dat proberen we natuurlijk zo min mogelijk te doen.

Bekijk zenderoverzicht: Digitale tv | Regionale tv | Kabel tv | Digitale radio | Analoge radio

In 2021 stoppen we met analoge radio via de kabel. Je hoort van ons wanneer we bij jou stoppen. Wil je nu alvast weten of je analoog luistert? Check het direct.

Hieronder vind je de laatste zenderwijzigingen. In het zenderoverzicht zie je welke zenders er allemaal in je abonnement zitten.

Per februari 2022

UEFA Champions League op Ziggo Sport in 4K
Voor klanten met de Mediabox Next 

Vanaf dinsdag 15 februari is het vervolg van de Champions League te zien bij Ziggo Sport. Een selectie van de wedstrijden is te zien in 4K-kwaliteit op Ziggo Sport kanaal 14. De eerste achtste finale die in 4K wordt uitgezonden is Sporting Portugal – Manchester City.

4K (Ultra HD) is met 3840 x 2160 pixels wel vier keer scherper dan Full HD.

Om de Champions League in 4K te volgen, is een 4K/UHD ontvanger nodig, zoals de Mediabox Next, en een 4K-tv (UHD tv).

Kijk hier voor meer informatie over 4K bij Ziggo.

Olympische Winterspelen Beijing 2022 in 4K te zien bij Ziggo
Voor klanten met de Mediabox Next 

Ziggo-klanten kunnen de Olympische Winterspelen Beijing 2022 via Eurosport 4K kijken. Vanaf 4 februari maakt Ziggo deze 4K-zender exclusief beschikbaar op kanaal 999.

4K (Ultra HD) is met 3840 x 2160 pixels wel vier keer scherper dan Full HD. Zo missen kijkers geen enkel detail van bijvoorbeeld de Nederlandse vlaggendragers Lindsay van Zundert en Kjeld Nuis tijdens de openingsceremonie van de Olympische Winterspelen in Beijing.

Om de Olympische Winterspelen in 4K te volgen, is een 4K/UHD ontvanger nodig, zoals de Mediabox Next, en een 4K-tv (UHD tv).

Kijk hier voor meer informatie over 4K bij Ziggo.

Nieuw per 1 februari: Sunlite Radio
Voor alle klanten met interactieve tv
Sunlite Radio biedt per 1 februari de 'Music You Love'. Sunlite staat voor 'Soft & Easy' en is de plek waar je moet zijn om helemaal tot rust te komen. Sunlite is zowel thuis, op je werk als in de auto een heerlijke wellness voor je oren en brengt een oase van rust in je drukke leven. Sunlite Radio is te vinden op kanaal 822 of met de Radio App die te vinden is via het hoofdmenu van de Ziggo Mediabox Next en de Mediabox XL.

Per januari 2022

Ziggo voegt ESPN-kanaal standaard toe aan tv-pakket. Iedere week live Eredivisie-voetbal voor Ziggo-klanten.
Voor alle klanten met interactieve tv
Het eerste kanaal van ESPN wordt een vast onderdeel van de tv-pakketten van Ziggo, vanaf minimaal TV Start of TV Standard. Vanaf 12 januari kunnen deze klanten iedere week een aantal live wedstrijden van het Eredivisie-voetbal en een selectie live wedstrijden uit andere nationale en internationale topcompetities kijken.

Naast voetbal biedt ESPN dagelijks een selectie van sportnieuws, documentaires, sportfilms en live verslagen van Amerikaanse sportwedstrijden uit o.a. de National Basketball Association (NBA) en National Football League (NFL), vaak met Nederlands commentaar. In februari is het grootste sportspektakel uit de Verenigde Staten op ESPN te zien: de Super Bowl.

Het eerste kanaal van ESPN is beschikbaar op kanaal 421.

Kijk hier voor meer informatie.
Verhuizing NPO zenders op 3 januari 2022 
Pakket: Movies & Series XL en TV Zenders Plus

Op 3 januari 2022 verhuizen de drie NPO zenders naar een ander kanaal:

NPO 1 extra verhuist van kanaal 128 naar kanaal 81

NPO 2 extra verhuist van kanaal 222 naar kanaal 82

NPO Politiek en Nieuws verhuist van kanaal 502 naar kanaal 83. 

Per december 2021

Nog meer zenders open van 10 december tot 3 januari 
Voor alle klanten met interactieve tv
Van 10 december tot 3 januari zijn de volgende zenders uit Ziggo Movies & Series XL en TV Zenders Plus tijdelijk beschikbaar voor alle klanten met TV Standard, ook via Ziggo GO:

 • NPO 1 extra (kanaal 128): de zender van de Publieke Omroep voor bijzondere uitzendingen en programma’s uit het rijke archief van de publieke omroep. Met van 18 tot 24 december Serious Request vanuit Amersfoort. De dj's zetten zich een week lang 24 uur per dag samen met Nederland in om zoveel mogelijk geld op te halen voor het Wereld Natuur Fonds om Zuid-Amerikaanse regenwouden te beschermen en te herstellen. Tussen 25 december en 1 januari is de Top 2000 24 uur per dag te volgen op NPO 1 extra.
 • 192 TV (kanaal 610): Kijk en luister in de week tussen Kerst en Nieuwjaar vanaf Eerste Kerstdag 6 dagen lang non stop naar de Top 2500 met hits tussen 1955 en 31 december 1984, van Elvis tot Prince. 
 • TV Oranje (kanaal 609) wordt op vrijdag 10 december omgebouwd tot de gezelligste kerstzender van Nederland, met veel kerstclips van eigen bodem. Ook Oudejaarsavond en Nieuwjaarsdag staan bij TV Oranje in het teken van de
  puur Hollandse feestmuziek. Op woensdag 29 december start de driedaagse marathonuitzending van de TV Oranje Top 1000, de traditionele eindejaarslijst waarvoor nu reeds meer dan een miljoen stemmen zijn uitgebracht door de kijkers.
 • TV 538 (kanaal 538): Van 17 tot en met 24 december komt Radio 538 met een tweede editie van 'Missie 538' in actie voor maar liefst twaalf goede doelen. ‘Missie 538’ is ook live te volgen TV 538. De goede doelen waarvoor één voor één wordt gestreden, zijn: DOA, Fonds Gehandicaptensport, Hersenstichting, Het Vergeten Kind, Hulp voor Helden, KNGF Geleidehonden, Nationaal Ouderenfonds, Plastic Soup Foundation, Prinses Máxima Centrum, Ronald McDonald Kinderfonds, Stichting Babyspullen en Stichting Hoogvliegers. 
 • Mezzo (kanaal 612): Let's Dance! De hele maand december staat Mezzo in het teken van 'Dans', met beroemde ballevoorstellingen van de meest prestigieuze balletgezelschappen zoals de Bolshoi en Mariinsky Theaters, de Royal Ballet uit Londen of de Opéra de Paris. Daarnaast zijn diverse documentaires over balletlegendes te zien en interviews met choreografen, jonge leerlingen en Prima Ballerina's. 
Ziggo Sport Totaal open, exclusief voor alle Ziggo-klanten

Van 10 december tot 3 januari staan de zes zenders van Ziggo Sport Totaal tijdelijk open, exclusief voor alle klanten van Ziggo, ook via Ziggo GO.

Buiten alle topduels en evenementen die voor de Ziggo klant al gratis op kanaal 14 te zien zijn, is er deze maand nog veel meer te beleven op alle Ziggo Sport Totaal kanalen: Ziggo Sport Select, Ziggo Sport Voetbal, Ziggo Sport Golf, Ziggo Sport Racing, Ziggo Sport Docu en Ziggo Sport Tennis. Zoals:

 • Nog veel meer voetbalduels uit de Engelse Premier League, Spaanse La Liga, Franse Ligue 1, Italiaanse Serie A, Portugese Primeira Liga, Scottish Premier League, Belgische Jupiler Pro League en nationale bekertoernooien als de Copa del Rey, League Cup, Coppa Italia en Beker van België.
 • Op Tweede Kerstdag is het traditioneel Boxing Day in Engeland, met naast het schakelprogramma Ziggo Sport Switch ook op de overige Ziggo Sport kanalen alle Premier League-duels in zijn geheel. 
 • Het Formule 1 Jaaroverzicht, het eindejaarsinterview met Max Verstappen in Abu Dhabi, en de beslissingen in de Formule 2 en F1 Esports Pro Series.
 • Het WK Handbal dames, met alle duels van onze Oranje heldinnen. 
 • Het NK Tennis.
 • Het Rugby Europe Championship met het Nederlands team.
 • Het Olympisch Kwalificatie Toernooi Curling met het Nederlands team.
 • Golftoernooien zoals het Alfred Dunhill Championship en de QBE Shootout. 
 • Live wintersporten met onder meer de Ski Cross World Cup en Poolbiljartoernooien als de Mosconi Cup. 
 • Documentaires met onder meer de prachtige en legendarische series ‘Take us Home’ en ‘Road to Perfection’.

Vanaf 3 januari zijn de zes zenders van Ziggo Sport Totaal  weer alleen te zien met een abonnement op Ziggo Sport Totaal. 

Kijk op Ziggo Sport Totaal voor meer informatie.

NPO stopt met NPO Nieuws en NPO Zappelin extra

De NPO scherpt het zenderpakket aan en biedt vanaf 15 december nog drie extra televisiezenders: NPO 1 extra, NPO 2 extra en NPO Politiek en Nieuws. Dit betekent dat NPO in heel Nederland stopt met NPO Nieuws en NPO Zappelin extra. Hiermee wil de NPO meer duidelijkheid creëren voor de NPO kijker waar al het extra aanbod van de publieke omroepen te vinden is.

 • NPO Politiek en Nieuws is voortaan de extra zender voor politieke debatten, nieuws-uitzendingen, evenementen, (politieke) persconferenties en sport. Het dagelijkse NOS Journaal van 20.00 uur met gebarentolk verhuist van NPO Nieuws naar NPO Politiek en Nieuws. Daar verhuist ook het NOS Jeugdjournaal met gebarentolk (19.00 uur) naar toe. 
 • NPO 1 extra is de zender voor bijzondere uitzendingen en programma’s uit het rijke archief van de publieke omroep. 
 • Het themakanaal NPO 2 extra is en blijft de plek voor documentaires en aanvullend cultureel aanbod, zoals muziek, theater, beeldende kunst en film.

De vele publieke programma’s voor peuters en kleuters blijven gewoon te vinden op NPO Zappelin (via NPO 3), de gelijknamige app voor kinderen en NPO Start. 

NPO 1 extra (kanaal 128), NPO 2 extra (kanaal 222) en NPO Politiek en Nieuws (kanaal 502) verhuizen op 3 januari naar de kanalen 81,  82 en 83. 

Nog meer zenders in HD
Pakket: Movies & Series XL en TV Zenders Plus

Vanaf 1 december worden nog meer zenders in HD uitgezonden. Vanaf dan zijn ook de volgende zenders in HD-kwaliteit te zien: Crime+Investigation, Boomerang en 192TV. 

 • Op Crime+Investigation (kanaal 122) zie je de meest ongelofelijke verhalen over echte criminelen en hun misdaden. 
 • 192TV (kanaal 610) is een 24-uurs zender met clips van de grote hits uit de jaren '70, '80, '90 en het nieuwe millennium. Doelgroep is de 40-plusser die van muziek houdt. 
 • Boomerang (kanaal 309) brengt de meest geliefde tekenfilms voor de hele familie, met tijdloze favorieten zoals Scooby-Doo, Tom and Jerry, Looney Tunes en The Flintstones.

Deze drie zenders maken allemaal onderdeel uit van het Movies & Series XL pakket en van TV Zenders Plus.

Per november 2021

Regionale tv-zenders in HD-kwaliteit
Voor alle klanten met televisie

Ziggo breidt op 1 en 9 november het zenderaanbod in HD verder uit. De 14 regionale 
televisiezenders hieronder zijn vanaf 9 november allemaal in HD-kwaliteit beschikbaar, ook voor klanten zonder interactieve mediabox.

14 regionale zenders in HD
RTV Noord (701)

Omrop Fryslân (702)

RTV Drenthe (703)

RTV Oost (704)

Omroep Gelderland (705)

Omroep Flevoland (706)

NH Nieuws (707)

RTV Utrecht (708)

TV West (709)

RTV Rijnmond (710)

Omroep Zeeland (711)

Omroep Brabant (712)

L1 TV (713)

AT5 (714)

Extra zenders (in HD) open 
Voor alle klanten met interactieve tv

De hele maand november staat tijdelijk een divers aanbod aan extra HD-zenders open: RTL Crime (120), RTL Lounge (140), Discovery Science (202), Love Nature (205), NPO 2 extra (222). Een mooie manier om deze tv-zenders zonder extra kosten en in HD te ontdekken!

 • RTL Crime, kanaal 120: dé zender voor de Nederlandse crime-liefhebber. Je bent verzekerd van de beste misdaadprogramma’s uit binnen- en buitenland.
 • RTL Lounge, kanaal 140: elke dag kijk je de leukste programma’s op het gebied van beauty, koken, fashion, gezondheid en liefde.
 • Discovery Science, kanaal 202: blijf op de hoogte van de nieuwste baanbrekende uitvindingen. Zoek samen met de wetenschappers naar oplossingen voor de problemen van vandaag de dag.
 • Love Nature, kanaal 205: ontdek de wonderen van het dierenrijk en de schoonheid van de natuur. Ook te zien in 4K-beeldkwaliteit met de Mediabox Next en een 4K tv.
 • NPO 2 extra, kanaal 222: het themakanaal van de Nederlandse Publieke Omroep dat de focus legt op kunst en cultuur. Verschillende thema’s komen aan bod, zoals klassieke muziek, literatuur, dans en theater.

Wil je na 1 december deze en nog meer extra tv-zenders blijven kijken? Het Movies & Series XL pakket bestaat uit films, series en 40+ extra tv-zenders. Of kies voor alleen de 40+ tv-zenders met het TV Zenders Plus pakket.

Per september 2021

Grand Prix Zandvoort in heel Nederland live te zien 
In verband met de Grand Prix Zandvoort zijn van donderdag 2 september tot dinsdag 7 september 2021 alle zes Ziggo Sport Totaal kanalen voor iedereen te zien. Zo zijn er extra uitzendingen van de talkshow Formule 1 Café, live vanuit speciale locaties in en rondom Zandvoort. Ook is er volop WK 2022 kwalificatievoetbal en is er topgolf. Verder staan NASCAR, Porsche Super Cup, DTM en Formule 3 op het programma. 

Ziggo Sport Totaal is het premium sportpakket van Ziggo. Met Ziggo Sport Select (401), Ziggo Sport Voetbal (402), Ziggo Sport Golf (403), Ziggo Sport Racing (404), Ziggo Sport Docu (405) en Ziggo Sport Tennis (406) kunnen ook tv-kijkers zonder abonnement dit weekend gratis kennismaken met de enorme keuze in alle sporten die er bij Ziggo Sport Totaal te zien zijn. Met Formule 1, de Franse Ligue 1, de Engelse Premier League,  Spaanse La Liga, Italiaanse Serie A, topgolf, tennis, en nog vele andere sporten, is Ziggo Sport Totaal de meest uitgebreide sportzender van Nederland. Voor Ziggo-klanten is de zender Ziggo Sport op kanaal 14 standaard onderdeel van ieder tv pakket, waardoor zij altijd de mooiste en beste sportwedstrijden en evenementen live kunnen zien. Ga naar ziggo.nl/ziggosport voor meer informatie. 

Per augustus 2021

Uitbreiding Terugkijken (Replay)
Bij Ziggo kun je programmma's tot 7 dagen na de uitzending gratis terugkijken en met TV Start tot 2 dagen. Het aantal zenders met programma's die kunnen worden teruggekeken is deze zomer met meer dan 60 zenders uitgebreid. Kijk hier voor het complete overzicht: ziggo.nl/televisie/zenderoverzicht.
Wijzigingen ESPN per 2 augustus 2021
ESPN heeft besloten een aantal wijzigingen door te voeren in de ESPN zenderpakketten, waarmee ESPN International komt te vervallen. De internationale sporten op dit kanaal zijn voortaan te zien op de zenders ESPN, ESPN 2, ESPN 3 en ESPN 4. Deze zenders zijn onderdeel van het nieuwe ESPN Compleet pakket, met extra veel live sport. Klanten met een ESPN Compleet abonnement in combinatie met een Mediabox Next, kunnen aanvullend ook genieten van de extra zender ESPN Ultra HD. Ga naar ziggo.nl/espnupdate voor meer informatie.

Per juli 2021

Nieuwe TV app: YouTube Kids
Voor klanten met de Mediabox Next 
Op 26 juli heeft Ziggo een nieuwe TV app toegevoegd aan de Mediabox Next: YouTube Kids. YouTube Kids biedt kinderen een veilige plek waar ze eenvoudig en op een leuke manier zelfstandig YouTube kunnen verkennen en waar ouders/verzorgers makkelijker een oogje in het zeil kunnen houden. Meer informatie over TV apps
Olympische Spelen Tokyo 2020 in 4K exclusief bij Ziggo
Voor klanten met de Mediabox Next 
Ziggo-klanten met een Mediabox Next en een 4K-televisie (UHD-tv) kunnen vanaf 21 juli exclusief bij Ziggo genieten van hoogtepunten van de Olympische Spelen Tokyo 2020 in 4K kwaliteit via Eurosport op kanaal 999. Meer informatie over 4K

Per juni 2021

Het EK in 4K-beeldkwaliteit
Voor klanten met de Mediabox Next 
Ziggo breidt tijdelijk het 4K-aanbod uit. Vanaf 11 juni 2021 zijn bij Ziggo alle EK voetbalwedstrijden op de zender NPO1 in 4K-beeldkwaliteit te zien. Voor een EK-beleving in 4K-beeldkwaliteit is een 4K-televisie (UHD-tv) en de Ziggo Mediabox Next nodig. Meer informatie 
XITE Music: update per 1 juni 2021
De 40 verschillende radiokanalen met elk een eigen thema luister je exclusief bij Ziggo. Er is altijd wel iets te luisteren dat bij jouw stemming past. Per 1 juni 2021 wordt het aanbod geüpdatet. Een aantal zenders krijgt een nieuwe naam en er worden een paar zenders vervangen. Zie het overzicht hieronder. Ga naar XITE Music voor meer informatie. 
Kanaal

Tot 1 juni '21

Betreft

Per 1 juni '21

863

Mini Disco

nieuwe naam

Kids Disco

864

Teen Party

nieuwe zender

Franse Chansons

871

Zeroes Heroes

nieuwe naam

00s Heroes

876

Thuisorkest

nieuwe naam

Klassiek

879

Pure Focus

nieuwe naam

Calm Piano

882

Jazzy Dinner

nieuwe naam

Dinner Time

886

Huisfeestje

nieuwe zender

NL Classics

887

All Out Dance

nieuwe naam

This is EDM

888

Workout!

nieuwe zender

Club Techno

892

Twist Again

nieuwe naam

50s&60s Rock

893

Rock Legends

nieuwe naam

Classic Rock

896

Indie Wave

nieuwe zender

Metal Madness

897

Sit Back & Jazz

nieuwe naam

Jazz Vibes

899

Straattaal

nieuwe zender

Wereldmuziek

900

Urban Vibes nieuwe naam

Got The Blues

901

Themafeestje

nieuwe naam

Season Vibes

Per mei 2021

Nieuwe TV apps: Cinetree en hayu
Voor klanten met de Mediabox Next of vernieuwde Mediabox XL
Op 25 mei heeft Ziggo 2 nieuwe TV apps toegevoegd: Cinetree en hayu. Cinetree biedt een gevarieerd en kwalitatief aanbod van inspirerende films. Wekelijks worden samen met makers, liefhebbers en experts nieuwe titels geselecteerd en toegevoegd. Hayu biedt meer dan 300 reality tv shows, zoals Keeping Up With the Kardashians en The Real Housewives. Nieuwe shows zijn via hayu in Nederland vaak al te zien op dezelfde dag als in de Verenigde Staten. Meer informatie 
MTV Music 24 wordt MTV 90s
Digitaal kanaal 601 | Pakket: Movies & Series XL 
Per 26 mei 2021 gaat MTV Music 24 op kanaal 601 verder als MTV 90s. MTV brengt de girlpower, Britpop en grunge terug naar de huiskamers. Op MTV 90s vind je old school RnB, geweldige dance anthems en fantastische hits uit de 90s, zoals die van Alanis Morissette, Backstreet Boys, Mariah Carey, SpiceGirls, Snoop Dog en Take That.
Zender open: NPO 1 Extra
Digitaal kanaal 128 | Voor alle klanten met interactieve tv
Vanaf 17 mei is de televisiezender NPO 1 Extra (kanaal 128) tijdelijk beschikbaar in TV Standard, dus voor alle Ziggo-klanten met interactieve televisie. De zender staat de hele week in het teken van het Eurovisie Songfestival van 18 t/m 22 mei vanuit Ahoy Rotterdam, met voorbeschouwingen, achtergronden en interviews op locatie. De twee halve finales (18 en 20 mei) en de finale (22 mei) van het Eurovisie Songfestival worden uitgezonden met gebarentolken en signdancers. NPO 1 Extra is vanaf 1 juni weer alleen te zien met Movies & Series XL.
Film 1: Replay en Ziggo GO
Digitale kanalen 101 t/m 104 | Pakket: Film1

Sinds 3 mei kunnen alle klanten met een abonnement op Film1 de 4 zenders - Film1 Premiere, Film1 Action, Film1 Family, Film1 Drama - ook kijken met de Ziggo GO app. Klanten met een Mediabox Next en een Mediabox XL met de nieuwste software, kunnen films voortaan terugkijken, ook via Ziggo GO. Kijk op Film1 voor meer informatie.

Replay Regionale Omroepen
Voor klanten met de Mediabox Next of vernieuwde Mediabox XL

Sinds 3 mei kunnen alle klanten met een Mediabox Next en een Mediabox XL met de nieuwste software, programma's van de Regionale Omroepen terugkijken, ook via Ziggo GO. Het gaat om de volgende 13 Regionale Omroepen: 1. RTV Noord, 2. Omrop Fryslan, 3. RTV Drenthe, 4. RTV Oost, 5. Omroep Gelderland, 6. Omroep Flevoland, 7. NH Nieuws, 8. RTV Utrecht, 9. TV West,10. RTV Rijnmond, 11. Omroep Zeeland, 12. Omroep Brabant, 13. L1 TV.

Per april 2021

Zender open: TV 538
Digitaal kanaal 538 | Voor alle klanten met interactieve tv
Per 19 april is TV 538 (kanaal 538) tijdelijk beschikbaar in TV Standard, dus voor alle Ziggo-klanten met interactieve televisie. TV 538 is vanaf 17 mei weer alleen te zien met Movies & Series XL.
Zender open: OUTtv
Digitaal kanaal 129 | Voor alle klanten met interactieve tv

Per 19 april is de televisiezender OUTtv (kanaal 129) tijdelijk beschikbaar in TV Standard, dus voor alle Ziggo-klanten met interactieve televisie. OUTtv staat komende weken vooral in het teken van het Eurovisie Songfestival van 18 t/m 22 mei, met onder andere Krista's Road To Eurovision, ESC TOP 250 en de film Douze Points. OUTtv is vanaf 1 juni weer alleen te zien met Movies & Series XL.

Per maart 2021

Zender open: E!
Digitaal kanaal 126 | Voor alle klanten met interactieve tv
De televisiezender E! is van 25 maart tot 3 mei tijdelijk beschikbaar in TV Standard, dus voor alle Ziggo-klanten met interactieve televisie. Dat is goed nieuws voor fans van The Kardashians, want het twintigste en laatste seizoen van deze populaire realitysoap begint op 28 maart. E! is te vinden op kanaal 126.
Nieuw: Prime Video
Voor klanten met de Mediabox Next

De Prime Video app is nu ook beschikbaar op de Mediabox Next. Bekroonde Amazon Originals en exclusieve films & series kijk je nu gemakkelijk via Prime Video op je Mediabox Next. 

Klik hier voor meer informatie. 

Nieuw: Ziggo Sport Tennis per 1 maart 2021
Digitaal kanaal 406 | Pakket: Ziggo Sport Totaal

Ziggo Sport Totaal lanceert op maandag 1 maart 2021 het nieuwe kanaal Ziggo Sport Tennis. Deze zender vervangt Ziggo Sport Extra. Op dit nieuwe ’24 uur per dag zeven dagen in de week’ kanaal, dat onderdeel uitmaakt van het Ziggo Sport Totaal pakket, zal jaarlijks zo’n 40 weken live tennis worden uitgezonden. Naast de volledige ATP 1000 & 500 series toernooien, Wimbledon, de ATP World Tour finals en een groot aantal ATP 250 events zijn ook de Davis Cup en Fed Cup via dit nieuwe kanaal te volgen. Ook is het grastoernooi van Rosmalen voor zowel de dames als de heren rechtstreeks te zien, alsmede het ABN AMRO World Tennis Tournament van 1 t/m 7 maart.

De nieuwe zender Ziggo Sport Tennis staat speciaal voor deze gelegenheid open van 1 t/m 7 maart, zodat alle digitale Ziggo klanten dit jaar Rafael Nadal en Gael Monfils tijdens het ABN AMRO World Tennis Tournament in actie kunnen zien.

Met ingang van 1 maart zijn dit de zenders uit Ziggo Sport Totaal: Ziggo Sport Select (#401), Ziggo Sport Voetbal (#402), Ziggo Sport Golf (#403), Ziggo Sport Racing (#404), Ziggo Sport Docu (#405) en Ziggo Sport Tennis (#406).

De zender Ziggo Sport op kanaal 14 is gratis voor alle klanten van Ziggo.

Per februari 2021

Zender open: National Geographic WILD
Digitaal kanaal 204 | Pakket: Movies & Series XL 

National Geographic WILD is de hele maand februari tijdelijk toegankelijk voor alle digitale klanten, want het is weer Big Cat Month! Deze zender brengt je de meest indrukwekkende documentaires over katachtigen op onze aardbol. Je ziet de dieren in hun natuurlijke habitat, in al hun kracht en charme. Prachtige beelden die je meenemen in de wondere wereld van deze diersoort. De zender op kanaal 204 is na deze periode vanaf 1 maart weer alleen te ontvangen met Ziggo Movies & Series XL.

MTV Brand New wordt MTV Hits per 1 februari 2021
Digitaal kanaal 602 | Pakket: Movies & Series XL 

Vanaf 1 februari 2021 gaat MTV Brand New op kanaal 602 verder als MTV Hits, met 24 uur per dag, 7 dagen per week de grootste en nieuwste pophits.

STAR Plus en STAR Gold worden Utsav Plus en Utsav Gold
Digitaal kanaal 760 en 761  | Pakket: Hindi

Vanaf 1 februari 2021 gaan de televisiezenders STAR Plus (kanaal 760) en STAR Gold (kanaal 761) uit het Hindi-pakket verder als Utsav Plus en Utsav Gold. Meer informatie over het Hindi-pakket 

REVOLT stopt per 1 februari 2021
Digitaal kanaal 600 | Pakket: TV Standard

De muziekzender REVOLT heeft besloten om per 1 februari 2021 in heel Nederland te stoppen met de televisiezender. Deze zender op kanaal 600 is vanaf dan niet langer te zien. REVOLT blijft wel beschikbaar via haar social media kanalen.

Per januari 2021

Discovery World stopt per 1 januari 2021
Digitaal kanaal 203  | Pakket: Movies & Series XL

Discovery heeft besloten om per 1 januari 2021 in de gehele Benelux te stoppen met de televisiezender. Discovery World (kanaal 203) is vanaf dan niet langer beschikbaar in het televisiepakket Movies & Series XL. 

FOX Sports gaat per 1 januari 2021 verder als ESPN
Digitale kanalen 421 t/m 426 | Pakket: FOX Sports Eredivisie, International en Compleet

Vanaf 1 januari 2021 gaan de tv-zenders, online kanalen en apps van FOX Sports in Nederland verder onder de naam ESPN. De naamsverandering is een gevolg van de overname van het meerderheidsaandeel in Eredivisie Media & Marketing (EMM) door The Walt Disney Company in 2019. Alle vertrouwde competities en programma’s die nu te zien zijn op FOX Sports blijven vanaf 1 januari te zien onder de nieuwe naam ESPN.

Per december 2020

Zenderpakket open: Ziggo Sport Totaal
Voor alle digitale klanten, ook met Ziggo GO

Kerstcadeautje voor Ziggo-klanten: de Ziggo Sport Totaal-kanalen staan tijdens de kerstdagen open. Alle digitale klanten van Ziggo kunnen onder andere genieten van wedstrijden uit de Premier League op zaterdag 26 december en zondag 27 december. De zenders op de kanalen 401-406 zijn na deze periode alleen te ontvangen met een abonnement op Ziggo Sport Totaal.

Kinderzenders tijdelijk open
Voor alle digitale klanten, ook met Ziggo GO

Van 25 december t/m 31 januari zijn de kinderzenders uit Movies & Series XL tijdelijk beschikbaar voor alle digitale klanten van Ziggo. Zo genieten de kleintjes in de kerstvakantie en daarna van Nick Jr., Boomerang, BabyTV, Nicktoons, Nick Music, Pebble TV én RTL Telekids. Ook via de gratis Ziggo GO app.

Zender open: TV 538
Voor alle digitale klanten, ook met Ziggo GO

TV 538 is tijdelijk toegankelijk voor alle digitale klanten in verband met ‘Missie 538’, een grote landelijke inzamelingsactie op radio en tv voor de voedselbank in de week van 14-18 december. Op TV 538 komen vrienden van de shows, artiesten en BN-ers in actie, onder andere via diverse uitdagingen. De zender op kanaal 538 is na deze periode vanaf 24 december weer alleen te ontvangen met Ziggo Movies & Series XL.

Zender open: NPO 2 Extra
Voor alle digitale klanten, ook met Ziggo GO

NPO 2 op kanaal 222 Extra is tijdelijk beschikbaar voor alle digitale klanten. Hiermee steunt Ziggo het initiatief van de NPO richting de  cultuursector. De NPO biedt komend half jaar samen met de omroepen een podium aan de door de coronacrisis getroffen culturele makers. Per 8 december is de zender bovendien in HD te zien.

Klanten met Kabel TV zonder interactieve mediabox of ci+ kunnen NPO 2 Extra in deze periode kijken via de gratis Ziggo GO app. De zender is na deze periode alleen te ontvangen met Ziggo Movies & Series XL. Meer informatie

Zender open: NPO 1 Extra
Voor alle digitale klanten, ook met Ziggo GO

De hele maand december kunnen alle digitale klanten van Ziggo ook genieten van NPO 1 Extra, met in december programma’s als Serious Request: The Lifeline (18 tm 24 dec) en de Top 2000 (25 tm 31 dec). Bovendien start er een nieuwe reeks TV Monumenten waarin Han Peekel o.a. John de Mol en Humberto Tan portretteert. En zoals gewoonlijk is een groot aantal dramaseries uit binnen- en buitenland te zien op NPO 1 Extra op kanaal 128. De zender is vanaf 4 januari 2021 alleen te ontvangen met Ziggo Movies & Series XL.

Per november 2020

NPO-app nu ook beschikbaar op de Mediabox Next
Voor klanten met de Mediabox Next

Vanaf 2 november is de NPO-app beschikbaar op de Mediabox Next. In deze gebruiksvriendelijke app is met NPO Start het hele aanbod van de Nederlandse Publieke Omroep te vinden.

Het aanvullende NPO Plus abonnement geeft toegang tot complete series, programma’s en documentaires. Het NPO Plus abonnement kost € 2,95 p.m. en kan besteld worden via de NPO. Meer informatie 

Per oktober 2020

VH1 Classic wordt MTV 80s
Digitaal kanaal 607 | Pakket: Movies & Series XL

Vanaf 5 oktober 2020 gaat de muziekzender VH1 Classic verder als MTV 80s. Op het kanaal  (607) zijn al geruime tijd speciale blokken met muziek uit de jaren tachtig te zien en te horen en vanaf nu worden op deze zender uitsluitend muziekvideo’s uit de jaren ‘80 uitgezonden. Zoals die van Duran Duran, Elton John, Eurythmics, Spandau Ballet, Madonna en Prince. De televisiezender is te zien met Ziggo Movies & Series XL.

Per augustus 2020

Gratis FOX Sports 1 tot einde jaar
Digitaal kanaal 421 | Pakket: TV Standard

Omdat de stadions vanwege corona op dit moment niet volledig toegankelijk zijn, zal tot het einde van dit jaar FOX Sports 1 gratis beschikbaar zijn voor Ziggo klanten met minimaal TV Standard of TV Start.

France Ô stopt per 23 augustus
TV Française App | Ziggo App store

De Franse televisiezender France Ô stopt per 23 augustus 2020. Vanaf dan worden er geen programma’s meer uitgezonden. Dit besluit is onlangs genomen door het ‘Ministère de la Culture’ in Frankrijk.

France Ô was onderdeel van de TV Française App, waarmee een aantal zenders van de Franse publieke omroep France Télévision te zien zijn: France 2, France 3, France 4, France 5, Arte, France 24 en TV5Monde. 

Ziggo App store

Met een Mediabox XL of een Mediabox Next heb je toegang tot de Ziggo App store. Kijk hier voor een overzicht van alle apps: Mediabox XL of Mediabox Next.

VICE tv stopt per 24 augustus
Digitaal kanaal 26 | Pakket: TV Standard

VICE tv heeft besloten om per 24 augustus in Nederland te stoppen met de televisiezender. VICE tv (kanaal 26) is vanaf dan niet langer beschikbaar in het televisiepakket TV Standard. VICE gaat wel online door op VICE.com.

Per juli 2020

Russia Today verdwijnt

Vanaf 1 juli 2020

Digitaal kanaal 509 | Pakket: TV Standard

De zenderpakketten wijzigen af en toe. Onlangs is de hiphop- en r&b-zender REVOLT op kanaal 600 toegevoegd aan TV Standard en verdwijnt per 1 juli de zender RT (Russia Today, kanaal 509) uit het standaardpakket. Het contract met deze zender wordt per 1 juli 2020 niet verlengd. 

Per juni 2020

Samen thuis

De coronamaatregelen worden langzaam versoepeld, maar het virus houdt Nederland nog steeds in zijn greep. Om het thuisblijven wat aangenamer te maken, bieden we onze klanten ook deze maand nog tijdelijk wat extra's.

Ga naar ziggo.nl/samenthuis voor meer informatie.

Naamswijziging: DanceTrippin heet voortaan DanceTelevision
Digitaal kanaal 605 | Pakket: Movies & Series XL

De muziekzender DanceTrippin heeft een naamswijziging ondergaan en heet voortaan DanceTelevision. DanceTelevision is hét dancemuziekkanaal dat garant staat voor de beste en hoogste kwaliteit dancemuziek.

Per april 2020

Samen thuis
Door de gevolgen van het coronavirus staat ons gewone leven een beetje op z’n kop. Om het thuisblijven wat aangenamer te maken bieden we al onze klanten deze periode diverse extra's voor het hele gezin. Meer informatie
Zender open: E!

Vanaf 3 april 2020 tot 6 mei 2020 open voor alle digitale klanten, ook met Ziggo GO

Digitaal kanaal 126 | Pakket: Movies & Series XL

Van 3 april tot 6 mei 2020 is de entertainmentzender E! tijdelijk beschikbaar voor iedereen met digitale televisie van Ziggo.

Dat is goed nieuws voor de fans van The Kardashians, want seizoen 18 begint op 5 april. Je vindt E! op kanaal 126 en deze zender is ook te zien via de Ziggo GO app.

Per februari 2020

Zender open: National Geographic WILD

Vanaf 3 februari 2020 tot 2 maart 2020 open voor alle digitale klanten, ook met Ziggo GO

Digitaal kanaal 204 | Pakket: Movies & Series XL

National Geographic WILD brengt de schoonheid van de planeet en het dierenrijk in beeld. Maar ook de effecten van klimaatveranderingen en de kracht van de aarde komen aan bod.

Tijdens de Big Cat Month in februari zet National Geographic WILD de ‘big cats’ op een voetstuk met de mooiste programma’s over leeuwen, tijgers, luipaarden en andere grote katten. Tijdens de Big Cat Month wordt een adembenemende rondreis door India gemaakt, waar vele soorten zijn te vinden. Van ijzige bergen tot zwoele oerwouden.

Per januari 2020

Nieuwe app: XITE Music App

Vanaf 28 januari 2020

Alleen voor klanten met een Mediabox Next en Mediabox XL
Klanten met een Mediabox Next en een Mediabox XL ('Horizon') kunnen vanaf dinsdag 28 januari 2020 de 40 thematische radiokanalen van XITE Music OOK beluisteren via de XITE Music App. Je vindt de Xite Music App in de App Store van je mediabox.

De XITE radiozenders zijn exclusief te beluisteren bij Ziggo. Wat je favoriete muziekgenre ook is, XITE Music heeft het. De 40 verschillende radiokanalen hebben elk een eigen thema. Zo is er altijd wel iets te luisteren dat bij jouw stemming past. De kanalen van XITE Music vind je op kanaal 863 tot en met 902. Heeft je ontvanger of CI+ tv geen 'TV/Radio'-knop? Tel er dan 1000 bij op, dus: 1863-1902. Heb je de Mediabox XL of de Mediabox Next? Dan zijn alle zenders vanaf 28 januari 2020 samengebracht in de XITE Music App in de App Store van beide mediaboxen. Ga naar deze pagina voor meer informatie.

Per december 2019

Nieuw: Tommy TV

Van 2 december 2019 tot voorlopig 1 december 2020

Digitaal kanaal 250 | Pakket: TV Standaard

Tommy TV is een thuiswinkel televisiezender. Je wordt dagelijks verrast met nieuwe en innovatieve artikelen die eenvoudig telefonisch of via de website van Tommy TV zijn te bestellen. Het assortiment van Tommy TV wordt steeds uitgebreid met nieuwe artikelen.

Zender van de maand: NPO 1 extra

In december 2019 open voor alle digitale klanten, ook met Ziggo GO

Digitaal kanaal 128 | Pakket: Movies & Series XL

NPO 1 extra is in december Zender van de Maand bij Ziggo. Op NPO 1 extra kunnen de fans van kostuumdrama Poldark op NPO 1 extra alvast het vijfde seizoen kijken. Vanaf maandag 9 december is deze hitserie dagelijks te zien om 20.50 uur.

Verder zijn dagelijks nieuwe afleveringen van late night-series te zien zoals The Bay, A Confession, Shetland en Those who kill. Tijdens de vooravond komen Cold Feet en Little Britain voorbij.

Zender open: 192TV

Van 23 december 2019 tot 2 januari 2020 beschikbaar voor alle digitale klanten, ook met Ziggo GO

Digitaal kanaal 610 | Pakket: Movies & Series XL

192TV is een nostalgisch themakanaal gebaseerd op het profiel van Radio Veronica als piratenzender. Op deze zender zie je de beste clips en tv-optredens van artiesten uit de jaren ’50, ’60 en ’70.

In december zetten we vanwege de leuke kerstprogrammering 192 TV open voor alle klanten met digitale tv.

Wat kun je in december zien?

Nieuwe app: Museum TV
Alleen voor klanten met een Mediabox Next

Heb je een Mediabox Next? Dan kun je met de Museum TV app op je mediabox kijken naar de video’s van Museum TV. Je ziet een overzicht van collecties, tentoonstellingen en musea in heel Nederland, in mini-documentaires van hoge kwaliteit, gemaakt door professionele documentaire- en filmmakers.

Elke maand kijk je nieuwe video’s. Intussen zijn er meer dan 200 musea aangesloten bij Museum TV,  waaronder de Hermitage, het Kröller-Müller Museum, het Van Gogh Museum, het Drents Museum, het Singer Laren, het Louwman Museum en nog veel meer.

Met Museum TV op de Mediabox Next is het makkelijker om kunst en cultuur uit onze Nederlandse  musea te ontdekken of een tentoonstelling terug te kijken die je gemist hebt.

Sinterklaas- en kerstradio

Sinterklaasradio (digitaal kanaal 863): Van nu tot maandag 9 december 2019
Kerstradio (digitaal kanaal 901): Van 1 december 2019 tot 1 januari 2020

Digitaal kanaal 863 en 901 | Pakket: TV Standaard

De XITE-radiozenders zijn exclusief te beluisteren bij Ziggo. Wat je favoriete muziekgenre ook is, XITE Music heeft het. De 40 verschillende radiokanalen hebben elk een eigen thema. Zo is er altijd wel iets te luisteren dat bij jouw stemming past.

Wil je de sinterklaasliedjes meezingen? Ga dan naar kanaal 863. Ben je al in de kerststemming, dan is kanaal 901 voor jou.

De kanalen van XITE Music vind je op kanaal 863 tot en met 902.

 • Heeft je ontvanger of CI+ tv geen 'TV/Radio'-knop? Tel er dan 1000 bij op, dus: 1863-1902.
 • Heb je de Mediabox Next? Dan zijn alle zenders samengebracht in één Radio app op de Mediabox.

Lees meer over de Xite Music-kanalen.  

Per 31 oktober en 1 november 2019

CBBC en BBC Four/Cbeebies verdwijnen
Digitaal kanaal 63 en 64 | Pakket: Movies & Series XL

Vanaf 1 november zijn de zenders CBBC en BBC Four/Cbeebies (zij delen een kanaal) niet meer te zien bij Ziggo. 

BBC en Ziggo zijn dit overeengekomen bij de nieuwe afspraken die gemaakt zijn tussen beide partijen. Klanten van Ziggo kunnen uiteraard nog wel genieten van alle overige zenders van de BBC: BBC One, BBC Two, BBC First, BBC Entertainment, BBC World News en de BBC-radiozenders. Kijk ook in het On Demand aanbod binnen Movies & Series XL voor meer Engelse series, entertainment en kinderprogramma’s.

Nieuw: REVOLT
Digitaal kanaal 600 | Pakket: TV Standard

De hiphop- en lifestylezender van Sean Combs (alias Puff Daddy, P. Diddy en Diddy), komt naar Nederland en gaat de samenwerking aan met het Nederlandse hiphop label Top Notch. Op REVOLT zie je de grootste internationale en Nederlandse hiphopartiesten.

REVOLT brengt je interviews, het laatste muzieknieuws, boeiende hiphopdocumentaires, live events en de beste muziekvideo’s van dit moment. Je vindt REVOLT vanaf 1 november op kanaal 600. 

Cartoon Network naar TV Standaard
Digitaal kanaal 307 | Pakket: TV Standard

Ben 10, De Wonderlijke Wereld van Gumball, Teen Titans Go en Tom & Jerry. Dit en nog veel meer vind je op Cartoon Network. Vanaf 31 oktober beschikbaar voor alle klanten met een TV Standaard abonnement. Cartoon Network is te vinden op kanaal 307. 

Boomerang toegevoegd aan Ziggo Kids
Digitaal kanaal 309 | Pakket: Kids

Per 31 oktober maakt Boomerang onderdeel uit van Ziggo Kids. Andere kanalen in Ziggo Kids zijn Nicktoons, Baby TV en Pebble TV. Ziggo Kids is een gratis keuzepakket voor klanten met een Vodafone abonnement én Internet & Digitale TV van Ziggo. Meer informatie over Ziggo Kids en andere keuzepakketten vind je hier

E! ook op Ziggo GO
Digitaal kanaal: n.v.t. | Pakket: Movies & Series XL

E! is vanaf 31 oktober beschikbaar bij Ziggo GO. E! houdt je altijd op de hoogte van het laatste nieuws uit Hollywood en over de sterren. Daarnaast doet E! verslag van de grootste filmpremières en zie je de laatste ontwikkelingen in de mode uit Hollywood. E! kijk je vanaf 31 oktober waar je wilt met Ziggo GO.       

Herindeling muziekzenders
Digitaal kanaal 538, 600 t/m 620 | Pakket: n.v.t.

De muziekzenders worden op 31 oktober logischer ingedeeld en meer op basis van muziekgenre: 

zender

pakket

kanaalnummer tot 31 oktober 2019

vanaf 31 oktober 2019

TV538

Movies & Series XL

538

538

REVOLT

TV Standard

NVT

600

MTV Music 24

Movies & Series XL

601

601

MTV Brand New

Movies & Series XL

604

602

MTV Live HD

Movies & Series XL

613

603

SLAM!TV

Movies & Series XL

603

604

DanceTrippin

Movies & Series XL

602

605

Stingray LiteTV

Movies & Series XL

605

606

VH1 Classic

Movies & Series XL

606

607

100% NL TV

Movies & Series XL

611

608

TV Oranje

Movies & Series XL

610

609

192TV

Movies & Series XL

612

610

Stingray DJAZZ

Movies & Series XL

609

611

Mezzo

Movies & Series XL

608

612

Stingray Classica

TV Standard

607

613

Muziek on Demand*

TV Standaard

600

620

*alleen voor kijkers met een voormalige UPC mediabox

Per 2 september 2019

Radiozender toegevoegd: Groot Nieuws Radio 
Digitaal radiokanaal 860 | Pakket: TV Start

Vanaf nu luister je op digitaal radiokanaal 860 naar Groot Nieuws Radio. De zender is het landelijke christelijke radiostation van Nederland met muziek van Nederlandse en internationale artiesten. Je hoort positieve popmuziek en enthousiaste presentatoren. De zender wil graag laten zien dat het geloof positief is en van meerwaarde kan zijn voor het dagelijks leven. De luisteraars zijn verdeeld over het hele land met de kern in de zogenaamde Biblebelt.

Verwijderd: Ziggo Eventkanaal
Digitaal kanaal 999 | Pakket: TV Standard, Kabel TV

Op 2 september 2019 hebben we kanaal 999 uit het zenderoverzicht gehaald. Omdat grote evenementen steeds vaker op bestaande zenders en/of op Ziggo TV worden uitgezonden, hebben we besloten kanaal 999 als Evenementenkanaal op te heffen. 

Per 1 april 2019

Disney Junior stopt in Nederland
Digitaal kanaal 302 | Pakket: Movies & Series XL; Kids

Disney heeft ervoor gekozen per 1 april te stoppen met Disney Junior in Nederland, bij ons te zien op kanaal 302. Een deel van de programmering van Disney Junior blijft te zien bij Disney Channel op kanaal 27. Disney Junior is onderdeel van Movies & Series XL en het Kidspakket. De zender wordt niet vervangen.

XITE Music vervangt Stingray op de radio
Digitaal radiokanaal 863 t/m 902 | Pakket: TV Standard

Per 1 april vervangen we de radiokanalen van Stingray door radiokanalen van XITE. Het heet XITE Music en is exclusief voor klanten van Ziggo.

Met XITE Music luister je reclamevrij naar al je favoriete muziek op 40 radiokanalen. Van Golden Oldies en Nederlandse Hiphop tot kinderliedjes. 

Penthouse HD1 wordt Penthouse Gold
Digitaal kanaal 792 | Pakket: Movies & Series XL; Erotiek

Penthouse HD1 heet vanaf 1 april Penthouse Gold.

Per 1 februari 2019

Drie zenders stoppen
Digitaal kanaal 138, 139, 210 | Pakket: Movies & Series XL

Food Network, Fine Living, Travel Channel stoppen 1 februari 2019 met uitzenden in Nederland. De zenders verdwijnen daardoor helaas uit het Movies & Series XL pakket.

Turkse zender TRT-1 wordt vervangen
Digitaal kanaal 775 | Pakket: Turks

De zender TRT-1 is voortaan puur gericht op uitzending binnen Turkije. De vervangende zender per 1 februari wordt TRT Türk. Ziggo geeft deze zender al door op kanaal 76 als onderdeel van het TV Standard pakket en laat de zender in het Turks pakket ook op kanaal 775 zien.

Per 1 januari 2019

AMC stopt met uitzenden
Digitaal kanaal 131 | Pakket: Movies & Series XL

Tv-zender AMC stopt met ingang van 1 januari 2019 met uitzenden. De zender verdwijnt daarom uit het Movies & Series XL pakket.

Per 24 december 2018

Aanpassingen themakanalen NPO
Digitaal kanaal 128 e 311 | Pakket: TV Standard, Movies & Series XL

Bij de themakanalen van de NPO gaan twee dingen veranderen:

 • NPO 1 extra/NPO Zapp extra op kanaal 311 wordt NPO Zappelin extra
 • NPO 3 extra op kanaal 128 wordt NPO 1 extra

Per 3 december 2018

Twee zenders worden HD
Digitaal kanaal 136 en 307 | Pakket: Movies & Series XL, Ziggo Kids

We krijgen er twee zenders in HD bij:

 • Horse & Country TV op kanaal 136
 • Cartoon Network op kanaal 307

Per 1 november 2018

FOX toegevoegd aan Kabel TV
Digitaal kanaal 11 | Pakket: Kabel TV

De tv-zender FOX wordt vanaf 1 november ook doorgegeven op kanaal 11 in het ongecodeerde pakket Kabel TV.

Per 1 oktober 2018

Qmusic Nonstop nieuw toegevoegd
Digitaal radiokanaal 823

We breiden het radiopakket dat onder TV Standard valt, uit met Qmusic Nonstop (kan. 823) Non-stop de beste muziek van Qmusic, zonder programma's of dj.

Motorsport.tv stopt met uitzenden
Digitaal kanaal 413 | Pakket: Movies & Series XL

Per 1 oktober is Motorsport.tv helaas gestopt met uitzenden in Nederland. Motorsport.tv verdwijnt daarmee uit ons Movies & Series XL pakket. Binnen het zenderaanbod van Ziggo blijven we een breed sportaanbod houden: op Ziggo Sport kijk je de Formule 1 op kanaal 14 en op Eurosport 1 kun je nog de MotoGP en een paar andere belangrijke motorsportevenementen zien.

Per 1 augustus 2018

Uitbreiding HD-kanalen
Digitale kanalen 405, 406, 125 en 792 | Pakket: Ziggo Sport Totaal, Movies & Series XL

Met ingang van 1 augustus zijn de volgende kanalen ook in HD:

 • Ziggo Sport Extra 1 (kanaal 405)
 • Ziggo Sport Extra 2 (kanaal 406)
 • Shorts TV (kanaal 125)
 • Penthouse (kanaal 792)

Per 31 juli 2018

Disney XD stopt als apart kanaal
Digitaal kanaal 301 | Pakket: Movies & Series XL

Disney XD stopt per 31 juli 2018 als 24 uurs-kanaal op digitaal kanaal 301 in het pakket Movies & Series XL. Disney stopt met de Nederlandse variant van deze zender, die dus bij alle aanbieders in Nederland zal verdwijnen.

Let op: je kunt Disney XD nog wel 14 uur per dag blijven zien op digitaal kanaal 8, waar de zender het kanaal deelt met Veronica.

Per 18 juli 2018

FOX Sports verandert logo en zendervolgorde
Digitale kanalen 421 t/m 426 | Pakket: FOX Sports Eredivisie, International en Compleet

FOX Sports Eredivisie, International en Compleet hebben een nieuwe vormgeving gekregen. Daarnaast is de volgorde van de 6 kanalen van FOX Sports aangepast:

 • FOX Sports Eredivisie 1 heet nu FOX Sports 1 - kanaal 421
 • FOX Sports Eredivisie 3 heet nu FOX Sports 2 - kanaal 422 (was 423)
 • FOX Sports Eredivisie 5 heet nu FOX Sports 3 - kanaal 423 (was 425)
 • FOX Sports International 2 heet nu FOX Sports 4 - kanaal 424 (was 422)
 • FOX Sports International 4 heet nu FOX Sports 5 - kanaal 425 (was 424)
 • FOX Sports International 6 heet nu FOX Sports 6 - kanaal 426

Per 1 juni 2018

Comedy Central Family en Comedy Central Extra op 1 zender
Digitaal kanaal 124 en 127 | Pakket: Movies & Series XL

Comedy Central voegt de twee digitale zenders Comedy Central Extra en Comedy Central Family samen tot één digitale zender onder de naam Comedy Central Extra. Je vindt Comedy Central Extra op digitaal kanaal 124.