Digitale kabel tv

Ziggo klanten genieten van volledig digitaal tv-aanbod in super scherpe beeldkwaliteit.

Televisie voor de toekomst

Door de jaren heen is er veel veranderd op tv-gebied. Het beeld ging van zwart-wit naar kleur, de antennes verdwenen van de daken en vanaf 13 april 2021 is er een eind gekomen aan analoge tv.

Kijk ook digitale tv

In de huiskamer, de slaapkamer of op zolder. Kijk je ergens tv zonder kastje of CI+ module? Ook op deze televisie kijk je digitale tv.

Al 3,9 miljoen klanten gingen je voor. 

Luister je al digitaal radio?

Regio voor regio stoppen we met analoge radio en luister je voortaan digitaal. Met digitale radio ontvang je een ruim aanbod aan radiozenders met kraakhelder geluid. Luister jij al digitaal?

En ontdek hoe jij radio blijft luisteren.

Luister digitale radio bij Ziggo
Luister digitale radio bij Ziggo

Analoog naar digitaal

Analoge tv is gestopt en we zijn begonnen met het afschakelen van analoge radio. Toch kan je nog gewoon via de kabel tv-kijken of radio luisteren. Alleen dan digitaal. Soms heeft je tv of radio hierbij wat hulp nodig van bijvoorbeeld een tv- of radiokastje of CI+ module. 

Zenders digitale tv 
Bekijk in ons zenderoverzicht welke zenders je kan bekijken. Kijk je in de slaapkamer (of ergens anders) zonder kastje. Filter dan in het zenderoverzicht op Kabel TV.  

Leuk weetje: Met digitale tv heb je meer zenders dan toen je analoog tv keek. Nu kun je ook Ziggo Sport (kanaal 14) kijken.

Veelgestelde vragen

Om technisch te kunnen innoveren maken wij meer bandbreedte in ons netwerk vrij voor de toekomst. In 2018 zijn we daarom gestart met het stopzetten van het analoge tv-signaal via de kabel en dat is in april 2020 afgerond. Je kunt dus nu geen analoge tv meer bij Ziggo kijken. Natuurlijk kijk je nog wel tv via de kabel, maar dan digitaal.

Kabel TV instellen

In maart 2020 zijn we begonnen met het afschakelen van analoge radio. Wij zijn de laatste provider in het land die nog analoge radio via de kabel aanbiedt.

Digitaal radio luisteren

Dit heb je nodig voor Kabel TV:

Als je digitale kabel tv kijkt, ontvang je meer zenders dan als je analoog kijkt. Zo kijk je bijvoorbeeld ook naar Ziggo Sport op kanaal 14.

Per regio zijn er kleine verschillen in het precieze aanbod, vooral van regionale zenders. Dan vind je een volledig overzicht op ons zenderoverzicht onder het tabje Regionaal overzicht.

Als je je tv nog op de analoge manier hebt aangesloten of ingesteld zie je ruis, zwart beeld of je krijgt een melding 'geen signaal'. Het ligt aan je tv wat je dan ziet. Stel in dit geval je tv digitaal in.

Heb je dit al gedaan en heb je alsnog geen beeld? Volg dan ons stappenplan.

 

Heb je meerdere tv’s in huis? En kijk je daarop tv via de kabel, zonder mediabox? Check dan of je nog beeld hebt. Zie je zwart beeld, ruis of de melding 'Geen signaal', stel dan je tv in een paar stappen digitaal in.

Gebruik je analoge opnameapparatuur, zoals een videorecorder of een harddiskrecorder? 

Kijken

Die mooie film van vroeger op een VHS-band? Die kijk je gewoon terug zoals je gewend bent. Misschien moet je even naar de juiste bron schakelen met de source-knop.

Opnemen

We kunnen ons voorstellen dat je nog graag je eigen opnameapparatuur wil blijven gebruiken. Hoe je dit het beste aansluit, kun je in onze Community vragen. Daar helpen klanten elkaar. Je stelt er eenvoudig een vraag over het apparaat dat je hebt.

internetbeveiliging

De kabelquiz

Wat is de beste combinatie van kabels, splitters en versterkers? 

Test je kabelkennis

Online tv

Kijk tv waar en wanneer jij wilt. Onderweg of thuis. Kijk online tv met de Ziggo GO app.

Alles over online tv-kijken
veiligheid

Alles over televisie

Lees meer over hoe je televisie installeert of problemen met je beeld oplost.

Alles over televisie