Nieuwsgroepen

Met Nieuwsgroepen kun je heel gemakkelijk bestanden downloaden, zoals films, series en muziek. Nieuwsgroepen bevinden zich namelijk niet op het wereldwijde web, maar op een eigen netwerk, dat gebaseerd is op het Usenet-protocol.

Usenet is een wereldwijd netwerk van met elkaar verbonden nieuwsservers die continu informatie met elkaar uitwisselen. Mensen over de hele wereld kunnen informatie op de nieuwsservers plaatsen waardoor iedereen die aangesloten is bij de Nieuwsgroep het bericht kan lezen. Het gebruik van Nieuwsgroepen is voor internetabonnees van Ziggo gratis.

Hoe werkt het?

Nieuwsgroepen zijn gerangschikt op onderwerp. Binnen een nieuwsgroep kun je informatie uitwisselen. De informatie kan bestaan uit tekstberichten of bestanden.

Usenet

Ziggo is ook aangesloten op Usenet. Je krijgt toegang tot nieuwsgroepen door in te loggen op de nieuwsserver van Ziggo. Hier kun je ook aangeven op welke nieuwsgroepen je een abonnement wilt. Met behulp van een nieuwslezer (newsreader) kun je berichten uit de door jou gekozen nieuwsgroepen lezen en zelf reacties plaatsen. Wanneer je binaries wilt uitwisselen heb je daarvoor wel een gespecialiseerde nieuwslezer nodig.

Handleiding

Wil je gebruik gaan maken van nieuwsgroepen? Ga dan naar www.binaries4all.nl. Daar vind je alles wat je wil weten over nieuwsgroepen.

Snelheid en data

In onderstaande tabel staan de verschillende up- en downloadsnelheden per internetabonnement. Ook vind je in de tabel per internetabonnement de quota voor de hoeveelheid data die je per maand mag downloaden (restanten van deze quota worden niet meegenomen naar de volgende maand). Wanneer je het Alles-in-1 Extra-abonnement van Ziggo afneemt, heb je de beschikking over ongelimiteerd downloaden via nieuwsgroepen.

Pakket Download news Mbit/s Upload news Mbit/s Quota GB/maand
Alles-in-1 Extra 16 3 ongelimiteerd
Alles-in-1 Plus 8 1 50
Alles-in-1 Basis 0,8 0,1 10
Internet Z3 15 1,5 100
Internet Z2 5 1 50
Internet Z1 2 0,2 10

Retentie, Fair Use en andere details

Adres nieuwsserver Afhankelijk van je domein moet je het adres van de nieuwsserver aanpassen: @quicknet.nl: news.quicknet.nl @multiweb.nl: news.quicknet.nl @casema.nl: news.casema.nl @home.nl: news.home.nl @ziggo.nl: news.ziggo.nl
Tarief
Inbegrepen bij je internetabonnement
Authenticatie Hoofd e-mailadres en wachtwoord van het hoofd e-mailadres
Max. snelheid per verbinding Afhankelijk van de snelheid van het internetabonnement
Aantal threads 4 threads per verbinding
Binary news Ja
Retentie op binary Maximaal 30 dagen
Retentie op txt Tot 150 dagen
Datalimiet Afhankelijk van je internetabonnement. Limieten zijn per maand en alleen van toepassing op nieuwsgroepen. Quota zijn per maand en niet op te sparen. Quota kunnen op verschillende dagen van de maand starten.
Volledigheid data 99,9%
Hoeveelheid nieuwsgroepen Volledige hoeveelheid nieuwsgroepen
Fair Use Policy Je krijgt een e-mail wanneer je de voorgeschreven datalimiet van het internetabonnement overschrijdt. Je kunt dan de rest van die maand niet meer downloaden via nieuwsgroepen.

Kom je er niet uit?

Neem dan contact met ons op.

Contact met Ziggo