Schakel mee naar digitale kabel tv

Binnenkort kijkt iedereen kabel tv in digitale beeldkwaliteit. Je kijkt dan ook naar meer zenders. Wil je weten of je nog analoog kijkt op een tv in huis? Dat heb je zo gecheckt. En als het nodig is, helpen we je om de instellingen op je tv aan te passen.

Schakel mee naar digitale tv | Klantenservice | Ziggo

Schakel nu al mee

Is je regio nog niet aan de beurt maar wil je nu al digitaal kijken? Dat kan. Doe de check en schakel mee.

Check alle tv's in huis

In de huiskamer, de slaapkamer of op zolder. Kijk je ergens tv zonder kastje of CI+ module? Check overal of je digitaal kijkt.

Radio en tv gaan digitaal

Radio en tv gaan digitaal. Zo schakel je je radio. Meeschakelen heeft geen gevolgen voor je abonnement.

Doe de digitaal-check

1. Zet je tv op kanaal 14

2. Zie je Ziggo Sport?

Wil je weten wanneer het analoge signaal in jouw regio stopt? Of waar je terecht kunt met vragen? Check het hier.

Informatie voor jouw adres

Veelgestelde vragen

We schakelen het analoge signaal regio voor regio uit. Soms loopt de grens tussen die technische regio’s dwars door een stad, en soms zelfs dwars door een straat. Dat is bijvoorbeeld in Amsterdam het geval. Daardoor schakelt je buurman soms op een heel ander moment over op digitale kabel tv.

Wil je nu al meeschakelen naar digitale kabel tv? Geen probleem. Volg dan alvast het stappenplan.

Als je vragen hebt over het meeschakelen, dan kun je altijd terecht bij de winkels van Ziggo en Vodafone.

Kom je er niet uit? Neem dan contact met ons op.

Heb je meerdere tv’s in huis? En kijk je daarop tv via de kabel, zonder mediabox? Check dan ook op die tv’s of je Ziggo Sport ziet op kanaal 14. Zie je Ziggo Sport niet? In veel gevallen kijk je in een paar stappen digitaal via de kabel.

Veel platte tv’s van de afgelopen tien jaar hebben een ingebouwde digitale ontvanger. En dan heb je geen kastje nodig om digitaal te kijken. Of dat voor jouw tv ook geldt, check je in ons stappenplan.

Digitale ontvanger voor toestellen die niet geschikt zijn
Heb je ergens in huis een beeldbuis-tv of een platte tv zonder ingebouwde digitale ontvanger? Dan krijg je een Digitale Ontvanger in bruikleen als je voor 1 juli 2018 klant was bij Ziggo. Daarmee zet je het digitale kanaal uit de kabel om in een signaal waar je tv wel mee overweg kan. Je ontvangt er maximaal drie. De eerste kosteloos en de tweede en derde voor een eenmalig bedrag van € 29,95 per stuk.

Je komt vanzelf op de bestelpagina als bij het doorlopen van het stappenplan blijkt dat je zo’n ontvanger nodig hebt.

Nee, het meeschakelen naar het digitale kabelsignaal heeft geen impact op je abonnementskosten. Je kijkt nog steeds tv via dezelfde kabel, alleen dan scherper en in digitale beeldkwaliteit. Met 15 zenders erbij, inclusief Ziggo Sport. Voor dezelfde abonnementskosten.

De meeste tv’s van na 2010 hebben een ingebouwde digitale ontvanger, waarmee je zonder extra ontvanger digitale tv kijkt. Dat scheelt weer een extra afstandbediening. Je controleert of je tv geschikt is voor het digitale signaal in ons stappenplan. Is je tv toch niet geschikt voor het digitale signaal? Dan bestel je kosteloos een eerste Digitale Ontvanger die toegang geeft tot de digitale zenders.

Vanaf de tweede ontvanger betaal je eenmalig € 29,95 per stuk. Je kunt er maximaal drie bestellen. De Digitale Ontvanger krijg je in bruikleen. Dan hoef je je geen zorgen te maken als het apparaat defect is.

Je komt in het stappenplan vanzelf op de bestelpagina voor de Digitale Ontvanger als je tv niet geschikt is voor digitale ontvangst.

Gebruik je analoge opnameapparatuur, zoals een videorecorder of een harddiskrecorder? Dan veranderen er mogelijk wat dingen.

Kijken

Die mooie film van vroeger op een VHS-band? Die kijk je gewoon terug zoals je gewend bent. Misschien moet je even naar de juiste bron schakelen met de source-knop.

Opnemen

Het hangt af van je apparaat of opnemen na het meeschakelen nog goed lukt. Om er zeker van te zijn dat je programma’s kunt blijven opnemen, adviseren we je een apparaat te gebruiken dat geschikt is voor digitale ontvangst.

Wil je toch je analoge apparaat gebruiken? In onze Community helpen klanten elkaar. Ook bij het instellen van randapparatuur na meeschakelen naar digitale tv. Je kunt er eenvoudig een vraag stellen over het apparaat dat je hebt.

Als je digitale kabel tv kijkt, ontvang je meer zenders dan als je analoog kijkt. Zo kijk je bijvoorbeeld ook naar Ziggo Sport op kanaal 14.

Per regio zijn er kleine verschillen in het precieze aanbod, vooral van regionale zenders. Schakelt jouw regio binnenkort mee? Dan vind je een volledig overzicht op ons zenderoverzicht onder het tabje Regionaal overzicht.

internetbeveiliging

De kabelquiz

Wat is de beste combinatie van kabels, splitters en versterkers? 

Test je kabelkennis

Online tv

Kijk tv waar en wanneer jij wilt. Onderweg of thuis. Kijk online tv met de Ziggo GO app.

Alles over online tv-kijken
veiligheid

Alles over televisie

Lees meer over hoe je televisie installeert of problemen met je beeld oplost.

Alles over televisie