opties opties
Hulp per onderwerp

WifiSpots

Wifi spots-0-0-670 x 202

Buitenshuis gebruikmaken van draadloos internet van Ziggo via smartphone, tablet of laptop? Dat kan met WifiSpots. Het enige dat u nodig heeft is Internet van Ziggo.

Wat zijn uw voordelen?

  • onbeperkt buitenshuis Wi-Fi via meer dan 1 miljoen WifiSpots 
  • uw internet thuis blijft even snel 
  • helemaal veilig, niemand kan bij uw gegevens

Hoe werkt WifiSpots?

De Wi-Fi modems van Ziggo vormen samen het WifiSpots netwerk. Het Wi-Fi modem bevat twee gescheiden draadloze netwerken. Het eerste is dat van het eigen thuisnetwerk. Het tweede draadloze netwerk geeft, volledig gescheiden van de privéverbinding, de WifiSpot toegang tot internet. Door ons draadloos netwerk op een slimme manier met elkaar te verbinden, heeft u op veel plaatsen Wi-Fi.
Controleer uw contact e-mailadres in Mijn Ziggo
Bekijk de WifiSpots op de kaart

Zo stelt u WifiSpots in

WifiSpots installeert u in een aantal eenvoudige stappen:

  • log in op Mijn Ziggo om uw persoonlijke gebruikersnaam en wachtwoord voor WifiSpots te vinden 
  • met deze gegevens stelt u WifiSpots in op uw laptop, tablet of smartphone

Over WifiSpots

Waarom ontvang ik als bestaande klant van Ziggo geen Wi-Fi modem?

Heeft u al Internet van Ziggo, maar wilt u uw modem omruilen voor een Wi-Fi modem?

Alle Ziggo klanten ontvangen uiteindelijk een Wi-Fi modem. Omdat het om enorme aantallen gaat, kan Ziggo helaas niet alle modems tegelijk omruilen. Wij begrijpen dat dit vervelend voor u is. Zodra bekend is wanneer u een Wi-Fi modem ontvangt, zullen wij u hierover informeren.

Om toch Wi-Fi in uw woning te gebruiken, kunt u een eigen draadloze router op het modem aansluiten. Nieuwe Ziggo klanten ontvangen wel een Wi-Fi modem omdat Ziggo alleen nog maar Wi-Fi modems levert. Lees meer over Internet van Ziggo.

Kan ik gebruik maken van WifiSpots zonder Wi-Fi modem?

Heeft u nog geen Wi-Fi modem, maar wel een internetabonnement van Ziggo en is WifiSpots geactiveerd? Dan kunt u gewoon gebruik maken van draadloos internet via WifiSpots. Uw eigen modem is dan geen WifiSpot.

Waarom maakt Ziggo een WifiSpots netwerk?

Ziggo gelooft erin dat Wi-Fi een bijzonder goede en betaalbare manier is om u optimaal te laten genieten van draadloos internet, waar u ook bent. Daarom maken wij samen met u en al onze andere klanten het grootste hotspotnetwerk van Nederland.

Met WifiSpots maakt u onbeperkt gebruik van draadloos internet, op de plekken waar Wi-Fi modems van Ziggo staan. Zo heeft u met WifiSpots buitenshuis op meer dan 1 miljoen locaties in Nederland de beschikking over een Wi-Fi verbinding. Dat is gemakkelijk en u bespaart op de mobiele databundel van uw smartphone of tablet.

Waar zijn de WifiSpots te vinden?

U vindt een overzicht van alle WifiSpots in Nederland op de plattegrond op de WifiSpots pagina. Het is overigens mogelijk dat er bij u in de buurt geen andere WifiSpots zijn.

Ik zie het netwerk Ziggo niet / mijn apparaat ziet de WifiSpots niet

Om WifiSpots eenmalig in te stellen moet u in de buurt zijn van een Wi-Fi modem. Dit kan uw eigen Wi-Fi modem zijn of bijvoorbeeld dat van de buren.

Heeft u zelf geen Wi-Fi modem, dan raden wij u aan met uw smartphone of tablet naar buiten te lopen. U zult dan meerdere Wi-Fi modem tegenkomen die het netwerk 'Ziggo' uitzenden.

Hoe weet ik of mijn apparaat geschikt is voor draadloos internet?

Wi-Fi
Allereerst heeft u voor WifiSpots een apparaat nodig dat Wi-Fi ondersteunt. Smartphones, laptops, computers of tablets zijn tegenwoordig in de meeste gevallen geschikt voor draadloos internet via Wi-Fi.

Beveiliging
Om daadwerkelijk gebruik te kunnen maken van WifiSpots op uw apparaat is het nodig dat de Wi-Fi standaard WPA2-Enterprise, met als beveiligingsmethode PEAP-MSCHAPvs2 wordt ondersteund. De meeste apparaten die geschikt zijn voor Wi-Fi ondersteunen deze methode. Heeft u hier vragen over? Neem dan contact op met de leverancier van uw smartphone of tablet.

Welke diensten kan ik op mijn apparaat gebruiken via WifiSpots?

U kunt van alle diensten gebruik maken via WifiSpots van Ziggo. Denk bijvoorbeeld aan Skype, WhatsApp, e-mail, internetbankieren, etc. De enige uitzondering is de Ziggo TV App. Door auteursrechtelijke beperkingen mogen wij de commerciële televisiezenders niet via WifiSpots aanbieden.

Kan ik vrienden of familie die geen klant zijn ook toegang geven tot WifiSpots?

Nee, WifiSpots is een dienst voor en door internetklanten van Ziggo. U kunt bezoekende vrienden of familieleden uiteraard wel in laten loggen op uw privé Wi-Fi netwerk.

Ik woon in noordoost Friesland. Kan ik gebruik maken van WifiSpots?

Wij leveren in deze regio internet via het coaxnetwerk van KabelNoord. Ziggo kan geen WifiSpots leveren over dit netwerk.

Ik heb via 1 klantnummer internetabonnementen op verschillende adressen. Kan ik gebruik maken van WifiSpots?

Nee. WifiSpots werkt op dit moment alleen voor klanten die één internetabonnement per klantnummer hebben.

Vragen over het instellen van toestellen

Wat heb ik nodig om gebruik te maken van WifiSpots?
Om WifiSpots van Ziggo te gebruiken, heeft u het volgende nodig:
  • Een internetabonnement van Ziggo.
  • Een geschikt toestel met Wi-Fi (bijvoorbeeld een laptop, smartphone of tablet).
  • Persoonlijke inloggegevens van WifiSpots. Die u vindt u in Mijn Ziggo.
Hoe kom ik aan mijn persoonlijke inloggegevens voor WifiSpots?

Uw gebruikersnaam en wachtwoord voor WifiSpots worden automatisch voor u aangemaakt. U vindt deze in Mijn Ziggo.

Ik ben mijn gebruikersnaam en wachtwoord van WifiSpots kwijt. Wat nu?

Uw gebruikersnaam en wachtwoord vraagt u op via Mijn Ziggo

Kan ik mijn gebruikersnaam en wachtwoord wijzigen?

U kunt niet uw gebruikersnaam, maar alleen het wachtwoord wijzigen. U kunt geen zelfgekozen wachtwoord invoeren. U krijgt om veiligheidsredenen altijd een automatisch gegenereerd wachtwoord.

Hoe zet ik WifiSpots aan of uit?

Heeft u een Wi-Fi modem van Ziggo, dan is het modem zelf ook een WifiSpot. Wilt u uw eigen WifiSpot aan- of uitzetten? Dat kan gemakkelijk via Mijn Ziggo. Maar als u WifiSpots uitzet, kunt u zelf geen gebruik meer maken van WifiSpots.

Heeft u nog geen Wi-Fi modem, maar wel een internetabonnement van Ziggo en is WifiSpots geactiveerd? Dan kunt u gewoon gebruik maken van draadloos internet via WifiSpots. Uw eigen modem is dan geen WifiSpot.

Waarom kan ik geen gebruik maken van WifiSpots als ik mijn eigen WifiSpot uitzet?

Ziggo denkt dat het eerlijk is dat u alleen gebruik mag maken van andere WifiSpots als u zelf ook een WifiSpot heeft. Voor wat hoort wat, en zo maken we samen het grootste Wi-Fi netwerk van Nederland.

Ik ben thuis en nog steeds verbonden met WifiSpots. Hoe schakel ik weer over naar mijn privé Wi-Fi netwerk?

Op veel mobiele apparaten kunt u uw draadloze privénetwerk als voorkeursnetwerk instellen. Dan schakelt het apparaat als u thuis bent automatisch over van WifiSpots naar uw eigen draadloze netwerk. Schakelt uw apparaat niet automatisch over? Schakel dan handmatig over via uw Wi-Fi instellingen. Wij adviseren u om thuis uw eigen draadloze netwerk te gebruiken. Daarmee behaalt u hogere snelheden en kunt u bestanden delen met andere apparaten in uw netwerk.

Mijn apparaat is gestolen / ben ik verloren. Hoe kan ik mijn apparaat nu afmelden voor WifiSpots?

In Mijn Ziggo kunt u het wachtwoord van uw WifiSpots account opnieuw instellen. Dan kan het verdwenen apparaat niet meer van WifiSpots gebruikmaken. Het nieuwe wachtwoord kunt u vervolgens gebruiken om weer maximaal 2 apparaten te verbinden met WifiSpots.

.

Waar kan ik terecht met mijn technische vragen en vragen over veiligheid?

Op deze pagina vindt u de antwoorden op algemene vragen. Zoekt u het antwoord op een meer technische vraag, of heeft u vragen over veiligheid? Klik dan door naar een van de volgende pagina's:
Technische vragen
Vragen over veiligheid

Ik kan u beter helpen als u een kortere vraag stelt met een aantal steekwoorden.
Ik kan u beter helpen als u een kortere vraag stelt met een aantal steekwoorden.
 

Stel uw vraag aan Tess

Komt u er niet uit ?

Neem contact op met onze Klantenservice

Contactblok-visual-bottom