Overslaan en ga naar inhoud

Tips voor internetten via de kabel

Het is slim om bepaalde apparaten in huis met een kabel op je modem aan te sluiten. Zo heb je de snelste en meest stabiele internetverbinding. Wel zo handig voor bijvoorbeeld videobellen of online gamen.

Heb je problemen met bekabeld internet? Ga dan naar Hulp & advies.

Tips voor internetten via de kabel | Klantenservice | Ziggo

Bekabel een aantal apparaten

Sluit je Mediabox Next of Next Mini op je modem aan met een internetkabel. Zo heb je haarscherp beeld én de snelste verbinding.

Je kunt ook een spelcomputer, smart tv of speakers op je modem aansluiten. Meer dan 4 apparaten? Koop dan een netwerkswitch.  

Een Mediabox XL sluit je niet aan op je modem, omdat die zelf een modem is.

 Aan- en uitzetknop

Hoge kwaliteit internetkabels

Gebruik altijd CAT5e internetkabels. Deze zijn van hoge kwaliteit en geschikt voor ons Gigabit netwerk. Zo heb je een hogere internetsnelheid.
 
Controleer of je internetkabels goed zijn aangedrukt en in één van de 4 poorten (INT) van je modem zitten. Kijk ook of je beschadigingen ziet. 
 Aan- en uitzetknop

Kabel doortrekken en netjes wegwerken

Ga je de woning herinrichten of verbouwen? Dan is dit hét moment om eens naar de bekabeling te kijken. Misschien kun je internetkabels doortrekken naar een aantal plekken in je huis. Altijd handig voor de meest stabiele internetverbinding. Waar jij dat wilt. 

Weet je niet hoe je kabels moet trekken? Onze servicemonteur kan je hierbij helpen. 

Gelukkig kun je die lelijke kabels makkelijk wegwerken. Bijvoorbeeld met kabelgoten of loze leidingen.

Tips voor internetten via de kabel | Klantenservice | Ziggo

Een goede netwerkkaart

Als je een computer of laptop aansluit met een netwerkkabel, haalt deze normaal de maximale internetsnelheid van je abonnement.

Dit geldt niet voor laptops en pc’s die meer dan 5 jaar oud zijn. Die hebben een tragere netwerkkaart. Vervang de netwerkkaart of het oude apparaat om hogere snelheden te halen.  

Hoe werkt de SmartWifi pod

Toch liever geen kabels?

Dan zijn onze slimme wifi-versterkers, de SmartWifi pods, de oplossing. Zo maak je snel via het stopcontact een extra wifi-punt in de buurt van je apparaten. 

Test je internetsnelheid

Werkt je internetverbinding nu een stuk beter? Zo nee, dan zoeken we samen verder naar de oorzaak én de oplossing.