Tips voor internetten via de kabel

Het is slim om bepaalde apparaten in huis met een kabel op je modem aan te sluiten. Zo heb je de snelste en meest stabiele internetverbinding. Wel zo handig voor bijvoorbeeld videobellen of online gamen.

Heb je problemen met bekabeld internet? Ga dan naar Hulp & advies.

Tips voor internetten via de kabel | Klantenservice | Ziggo

Bekabel een aantal apparaten

Heb je een Mediabox Next of Next Mini? Sluit die dan rechtstreeks aan op je wifi-modem met een internetkabel. Zo kijk je Netflix, neem je programma's op en geniet je van 4K-beeld met de snelste en meest stabiele verbinding.

Er is ook ruimte voor een game console, een computer, een smart tv of speakers. Wil je meer dan 4 apparaten op je modem aansluiten? Koop dan een netwerkswitch.  

Een Mediabox XL mag je nooit direct aansluiten op je modem, omdat die zelf ook een modem-functie heeft.

 Aan- en uitzetknop

Hoge kwaliteit internetkabels

Gebruik altijd minimaal CAT5e internetkabels. Deze kabels zijn van hoge kwaliteit en zijn geschikt voor Gigabit netwerken. Zo is de kans het grootst dat je de snelheid van je abonnement haalt.
 
Heb je een slechte internetverbinding? Controleer of je internetkabels goed zijn aangedrukt en in één van de 4 poorten (INT) van je modem zitten. Kijk ook of je beschadigingen ziet. 
 Aan- en uitzetknop

Kabels netjes wegwerken

Gelukkig kun je die lelijke kabels makkelijk wegwerken. Bijvoorbeeld met kabelgoten of loze leidingen. Weet je niet hoe je kabels moet trekken? Dan kan onze servicemonteur je hierbij helpen. 

Ga je verbouwen? Dan is dit hét moment om eens naar de bekabeling te kijken. Misschien is het mogelijk om wat internetkabels door te trekken naar een aantal plekken in je huis. Altijd handig voor de meest stabiele internetverbinding.

Tips voor internetten via de kabel | Klantenservice | Ziggo

Een goede netwerkkaart

Als je een computer of laptop aansluit met een netwerkkabel, haalt deze in principe de maximale internetsnelheid van je abonnement.

Een uitzondering hierop zijn laptops en pc’s die meer dan 5 jaar oud zijn. Die hebben vaak een tragere netwerkkaart. Zorg daarom voor een up to date netwerkkaart of vervang oude apparaten.  

Hoe werkt de SmartWifi pod

Toch liever geen kabels?

Dan zijn onze slimme wifi-versterkers, de SmartWifi pods, de oplossing. Zo maak je snel via het stopcontact een extra wifi-punt in de buurt van je apparaten. 

Test je internetsnelheid

We hopen dat je internetverbinding nu een stuk beter werkt. Zo niet, dan zoeken we samen verder naar de oorzaak én de oplossing.