Basketbal

Bloedstollend basketbal

Volg het NBA-seizoen bij Ziggo Sport

De grootste. De langste. En de hardste. We hebben het natuurlijk over de sterren uit de NBA! Volg de wedstrijden uit de Amerikaanse basketbalcompetitie bij Ziggo Sport (Totaal). Benieuwd hoe je de wedstrijden live kijkt? Lees het hier.

Hoe werkt de NBA-competitie?

De NBA is opgesplitst in twee conferences: oost en west. Deze zijn opgedeeld in drie divisies. In elke conference spelen 15 basketbalteams die gelijk verdeeld zijn over de divisies. Na maar liefst 82 duels gaan de vijf beste teams per conference en de drie divisiekampioenen door naar de play-offs. Hierin blijven de teams strijden tegen opponenten uit hun eigen conference, maar dan in een best-of-seven afvalrace.

Dat wil zeggen dat er in maximaal zeven onderlinge duels bepaald wordt wie er naar de volgende ronde gaat. Het team dat alle tegenstanders uit zijn eigen conference weet uit te schakelen speelt dan de NBA final tegen het beste team uit de andere conference. Oost tegen west dus. Na opnieuw maximaal 7 duels weten we dan wie de nieuwe NBA-kampioen is!

Precies weten wanneer je je favoriete team in actie kunt zien?

Bekijk het actuele uitzendschema en mis geen match.

Kan ik de NBA play-offs en finals live kijken?

Jazeker! De duels zijn live te volgen bij Ziggo Sport op kanaal 14 en Ziggo Sport Totaal. Je moet er mogelijk wel je wekker voor zetten. Maar als diehard baller is dat vast geen probleem. De starttijden van de uitzendingen variëren van 23.30 uur tot 04.00 uur. Dit is afhankelijk van de tijdszone waar de wedstrijd gespeeld wordt. De wedstrijden worden op een later tijdstip ook in samenvatting uitgezonden.

Meer basketbalprogramma’s op Ziggo Sport

Naast de live duels uit de play-offs en finals zie je bij Ziggo Sport de ‘Game of the Week’ op maandag, dinsdag of woensdag. Een samenvatting van deze wedstrijd wordt op donderdag om 23.00 uur uitgezonden, met daarna het programma NBA Action. 

Basketbal: NBA Kevin Durant Golden State Warriors

Breaking NBA-nieuws

Wil je altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws en de uitslagen uit de NBA en andere basketbalcompetities? Of wil je wedstrijdverslagen teruglezen of samenvattingen terugkijken? Dribbel naar de website van Ziggo Sport.

Ik wil het laatste NBA-nieuws

Meer Ziggo Sport:

Volg de Winterspelen met Ziggo GO

Kijk in de hele EU live sport

Met de Ziggo GO app

In de trein genieten van topvoetbal uit de Premier League? Of vanuit je bed kijken naar Max in Formule 1? De mooiste wedstrijden kijk je live, waar en wanneer je maar wilt, met de Ziggo GO app.