Overslaan en ga naar inhoud
Shogun

Shogun

Serie 2024 • 1 seizoen • IMDb-score: 9,2

 

In het Japan van 1600 strijdt Lord Yoshii Toranaga voor zijn leven wanneer zijn vijanden in de Raad van Regenten zich tegen hem verenigen om zijn macht af te pakken. Tegelijkertijd wordt in een nabijgelegen vissersdorp een gestrand mysterieus Europees schip ontdekt… Lees hieronder meer over deze populaire serie.

Alles over de serie Shogun

Beleef Shogun op Disney+ bij Ziggo

Laatste update: 7 juni 2024

In de hoofdrol: Hiroyuki Sanada, Cosmo Jarvis en Anna Sawai  
Bedenker: Rachel Kondo en Justin Marks   
Genre: drama en geschiedenis

Shogun trailer

Tekst gaat verder onder de afbeeldingen

Ook interessant:

Het verhaal van Shogun

In het Japan van 1600 ontstaat er veel onrust als machtige leiders, die Daimyō genoemd worden, strijden om de titel van Shōgun (een hoge militaire bevelhebber en heerser van het toenmalige Japan). Lord Yoshii Toranaga, één van de Daimyō die het land regeren, moet vervolgens vechten voor zijn leven wanneer zijn vijanden tegen hem samenspannen.

In deze periode lijdt de Engelse zeeman John Blackthorn schipbreuk, waarna hij gevangengenomen wordt door Toranaga. Deze ziet potentie in Blackthorn om hem te helpen Shōgun te worden en om zijn eigen positie te beschermen. Maar dat gaat niet zonder problemen. Portugese katholieke geestelijken willen Blackthorn namelijk uit de weg ruimen omdat ze hem zien als een bedreiging voor hun invloed in Japan.

Omdat Blackthorn geen Japans spreekt, krijgt hij Toda Mariko als tolk toegewezen zodat hij en Toranaga kunnen communiceren. Mariko is een bijzondere christelijke vrouw en de laatste van haar familie. Maar al snel staat ze voor een lastige dilemma: kan ze een vriendschap opbouwen met Blackthorn terwijl ze loyaal moet zijn aan haar eigen overtuigingen?

De serie Shōgun is gebaseerd op het gelijknamige boek van James Clavell en vertelt het verhaal van een Engelsman die in 1600 in Japan belandt. Hij raakt betrokken bij de strijd tussen lokale leiders. In eerdere verfilmingen van het boek stond vooral de Engelse hoofdpersoon centraal, maar deze serie heeft juist veel aandacht voor de Japanse personages, cultuur en taal. Het is een frisse hervertelling van een klassiek verhaal.

Shogun seizoenen

Seizoen 1
In het Japan van 1600 ontstaan er gevechten tussen machtige leiders, waarbij Lord Yoshii Toranaga moet vechten voor zijn leven wanneer zijn vijanden tegen hem samenspannen. Tegelijkertijd lijdt de Engelse zeeman John Blackthorn schipbreuk en wordt hij gevangengenomen door Toranaga, die in hem een bondgenoot ziet in zijn strijd om Shōgun te worden.

Seizoen 2
Shogun fans opgelet, het tweede seizoen is officieel aangekondigd! Lees hier alles wat we weten over Shogun seizoen 2.

Shogun Cast

In de hoofdrol als Lord Yoshii Toranaga zien we Hiroyuki Sanada (bekend van The Last Samurai). Cosmo Jarvis (bekend van Calm with Horses) vertolkt de rol van John Blackthorne. De mysterieuze Toda Mariko wordt gespeeld door Anna Sawai, die eerder o.a. te zien was in Fast & Furious 9.

Daarnaast zien we bekende gezichten zoals Tadanobu Asano (Thor), Hiromoto Ida (Midway), Hiroto Kanai (Labyrinth of Cinema) en Tommy Bastow (The Crossing). Tot slot is er in de cast van deze serie ook ruimte voor opkomende talenten zoals Yûki Kedôin, Eushin Lee en Jodai Suzuki. 

Meer kijktips?
De Entertainment Gids

De beste tips voor films, series, programma's, sport, concerten en events voor jou.  

zenderoverzicht