Overslaan en ga naar inhoud
Station 19 Seizoen 7

Station 19 Seizoen 7

Het zevende seizoen komt eraan!

 

Goed nieuws én slecht nieuws voor de fans van Station 19. Op 14 maart komt het zevende seizoen van de serie eindelijk uit (op ABC en Hulu in de VS)! Het slechte nieuws, is dat dit ook gelijk het laatste seizoen zal zijn. Benieuwd wat je kunt verwachten? Lees dan snel verder en ontdek wat we al over Station 19 seizoen 7 weten.

Wat we weten over Station 19 seizoen 7

Beleef Station 19 op Disney+ bij Ziggo

Laatste update: 3 maart 2024

Sinds de aankondiging van seizoen 7, op 8 december 2023, weten we dat dit (helaas) het laatste seizoen van de serie zal zijn. Gelukkig hebben de producers alle tijd gehad om een mooi einde te bedenken, wat betekent dat het onwaarschijnlijk is dat Station 19 een open einde zal hebben.

Verder weten we dat dit seizoen korter zal zijn dan normaal, wat komt door de schrijversstaking in Hollywood. Station 19 seizoen 7 zal daarom uit 10 afleveringen bestaan, waaronder één cross-over aflevering met Grey's Anatomy.

Naar verwachting zal vrijwel de voltallige cast van seizoen 6, ook in seizoen 7 terugkeren. Het enige personage dat we dit seizoen sowieso niet terug gaan zien, is Chief Dixon (gespeeld door Pat Healy). Hij kwam om toen de vloer instortte in de laatste aflevering van seizoen 6. Dixon was een belangrijke vijand van de brandweerkazerne en het is maar de vraag wat hier voor in de plaats gaat komen. 

Over het plot van seizoen 7 is nog niet veel bekend, maar wat wel zeker is, is dat Andy dit seizoen voor het eerst terugkomt als bevelvoerder (Captain) van Station 19. Zij zal zich haar nieuwe rol waarschijnlijk met vallen en opstaan eigen gaan maken. Daarnaast zagen we in seizoen 6 hoe Natasha haar geheime relatie met Sullivan onthulde, wat in het nieuwe seizoen waarschijnlijk voor het nodige drama zal gaan zorgen.

Station 19 seizoen 7 zal op 14 maart 2024 in de Verenigde Staten uitkomen. De release in Nederland volgt op een later moment. Meer weten? Bekijk dan snel de trailer hieronder!

 

Station 19 Seizoen 7 Trailer

Waar gaat Station 19 over?

'Station 19' is een spin-off van Grey's Anatomy, die de levens van brandweerlieden in Seattle volgt. De titel van de serie, Station 19, slaat op de aanduiding van hun brandweerkazerne. 

De bekendste personages uit de serie zijn Andrea 'Andy' Herrera (Jaina Lee Ortiz) en Dr. Ben Warren (Jason George). In de serie komen de brandweerlieden (en ambulancemedewerkers) continu in gevaarlijke situaties terecht, terwijl er op de achtergrond ook van alles in hun persoonlijke levens speelt.

Het resultaat is een spannende serie, waarin de relaties tussen de verschillende karakters op sublieme wijze worden uitgewerkt.

Waar kijk je Station 19?

Je kunt seizoen 1 t/m 6 van Station 19 bij Disney+ kijken. De Nederlandse release van Station 19 seizoen 7 is op dit moment nog niet bekend.

Meer kijktips?
De Entertainment Gids

De beste tips voor films, series, programma's, sport, concerten en events voor jou.  

zenderoverzicht