Overslaan en ga naar inhoud
Grey's Anatomy

Grey's Anatomy

Serie 2005 • 19 seizoenen • IMDb-score: 7,6

 

Grey's Anatomy is een ziekenhuisserie, die draait om de levens van de jonge chirurg Meredith Grey en haar collega's. Zij worstelen met medische mysteries en persoonlijke situaties, terwijl ze zich een weg naar succes proberen te banen. Leef mee met de uiteenlopende personages, die samen niet alleen medische uitdagingen doorstaan, maar ook steun vinden bij elkaar.

Alles over de serie Grey's Anatomy

Beleef Grey's Anatomy op Disney+ bij Ziggo

Laatste update: 4 maart 2024

In de hoofdrol: Ellen Pompeo, Patrick Dempsey en Sandra Oh  
Bedenker: Shonda Rhimes    
Awards: o.a. Emmy Award en Golden Globe

Trailer van Grey's Anatomy

Het verhaal van Grey's Anatomy

In 'Grey's Anatomy' stap je binnen in Seattle Grace Hospital: waar elke hartslag een verhaal vertelt. De serie volgt Meredith Grey (Ellen Pompeo), een jonge chirurg in opleiding, die haar weg probeert te vinden in het ziekenhuis-leven. Verwacht spannende verhaallijnen en een rollercoaster aan emoties. Grey’s Anatomy houdt je gegarandeerd 19 seizoenen lang op het puntje van je stoel!

Als dochter van de legendarische chirurg Dr. Ellis Grey, staat Meredith onder grote druk om in haar moeders voetsporen te treden. Maar een medische carrière komt natuurlijk niet zomaar aanwaaien! Bovendien zijn er ook nog allerlei persoonlijke moeilijkheden waar ze tegenaan loopt! Zoals haar ingewikkelde relatie met Dr. Derek Shepherd (Patrick Dempsey), ook wel bekend als 'McDreamy'.

Ontmoet de geweldige cast, elk met hun eigen verhaal. Van de briljante en vastberaden Cristina Yang (Sandra Oh), tot de ruwe maar hartverwarmende Dr. Alex Karev (Justin Chambers) en de veeleisende maar rechtvaardige Dr. Miranda Bailey (Chandra Wilson).

Elke aflevering onthult nieuwe medische uitdagingen, variërend van levensbedreigende operaties tot lastige morele dilemma's. Maar in alle chaos vinden de artsen ook steun bij elkaar. Medische noodsituaties of persoonlijke crisis: samen doorstaan ze alles.

In Grey’s Anatomy draait het bovendien altijd om de mens áchter de arts of patiënt. 

Tekst gaat verder onder de afbeeldingen

Ook interessant:

De cast van Grey's Anatomy

Grey's Anatomy is bedacht door Shonda Rhimes en wordt gedragen door een geweldige cast. Ellen Pompeo speelt bijvoorbeeld de hoofdrol als Meredith Grey, terwijl Sandra Oh haar beste vriendin, Cristina Yang, vertolkt. Patrick Dempsey schittert als Derek Shepherd en Chandra Wilson als Dr.  Bailey.

In de verschillende seizoenen komt daarnaast een scala aan geweldige acteurs voorbij, zoals James Pickens Jr. (Dr. Webber), Justin Chambers (Alex Karev), Katherine Heigl (Izzie Stevens), Isaiah Washington (Preston Burke) en T.R. Knight (George O’Malley), die de serie stuk voor stuk kleur geven.

In latere seizoenen zien we bovendien Kate Walsh (Addison Montgomery), Eric Dane (Mark Sloan), Kevin McKidd (Owen Hunt), Chyler Leigh (Lexie Grey), Jessica Capshaw (Arizona Robbins), Caterina Scorsone (Amelia Shepherd) en Sara Ramírez (Callie Torres). En nog vele anderen.

Hoewel sommige oorspronkelijke castleden gedurende de serie vertrekken, blijft de serie fris en boeiend dankzij nieuwe toevoegingen als Kim Raver (Teddy Altman), Kelly McCreary (Maggie Pierce), Jesse Williams (Jackson Avery) en Giacomo Gianniotti (Andrew DeLuca).  

Prijzen & awards

Grey's Anatomy laat perfect zien hoe complex het leven kan zijn, benadrukt de kracht van vriendschap en moedigt aan om door te zetten. De serie heeft inmiddels meer dan 80 prijzen en awards gewonnen, waaronder:

  • Emmy Awards - Best Casting Drama series 2006
  • Screen Actors Guild (SAG) - Outstanding cast 2006
  • Golden Globes - Best Television Series Drama 2007
  • GLAAD Awards - Outstanding Drama Series 2012
  • NAACP - Outstanding Drama Series 2016
  • People’s Choice Awards - The Drama Show of 2022 

Leuke weetjes over Grey's Anatomy

Wist je dat... De rol van Miranda Bailey als originele omschrijving ‘klein met blonde krullen’ had? Dat is wel wat anders dan hoe Dr. Bailey eruitziet in de serie.

Dat Isaiah Washington in eerste instantie voor de rol van Derek Shepherd ging, maar uiteindelijk de rol van Dr. Burke kreeg?

Dat de organen die je op de set ziet echt zijn? Maar maak je geen zorgen, ze zijn niet van mensen afkomstig. Ze zijn eigenlijk van dieren, voornamelijk koeien, met hier en daar een paar breinen van lammetjes. Geen wonder dat de acteurs af en toe wat misselijk werden op de set!

 

Meer kijktips?
De Entertainment Gids

De beste tips voor films, series, programma's, sport, concerten en events voor jou.  

zenderoverzicht