Overslaan en ga naar inhoud
Beste films Disney Plus

Beste films Disney Plus

Bekijk onze favorieten

 

Benieuwd naar de best bekeken films met goede recensies op Disney+? Dan hebben wij de beste films uit het Disney+ aanbod voor jou op een rijtje gezet. Bekijk onze tips hieronder!

De beste Disney Plus films: onze tips

Beleef Disney+ bij Ziggo

Laatste update: 3 maart 2024

Fight Club
Fight Club

1999, IMDb-score: 8,8

Fight Club is zo’n klassieker die je keer op keer blijft kijken.

Jack (Edward Norton) zit vast in een eentonig leven, totdat hij in het vliegtuig de eigenaardige Tyler Durden (Brad Pitt) ontmoet. Ze delen een afkeer van het burgerlijke bestaan en besluiten een ondergrondse 'Fight Club' op te zetten.

Wat begint als een uitlaatklep voor onderdrukte woede, wordt al snel chaotisch en gevaarlijk.

Een film met een rauwe energie die je volledig vastgrijpt van begin tot einde. Benieuwd? Kijken!   

The Grand Budapest Hotel
The Grand Budapest Hotel

2014, IMDb-score: 8,1

The Grand Budapest Hotel is een van de meesterwerken van de veelgeprezen regisseur Wes Anderson.

Stap in het kleurrijke levensverhaal van de excentrieke Monsieur Gustave H. (Ralph Fiennes), de legendarische conciërge van het Grand Budapest Hotel.

In 1932, net na de Eerste Wereldoorlog, komt de jonge Zero Moustafa als piccolo in het hotel werken. Monsieur Gustave vindt hem maar een onbenullige jonge knul. Tot er een kostbaar erfstuk wordt gestolen en Zero de enige blijkt die Gustave kan vertrouwen…

The Grand Budapest is een verhaal over vriendschap, moord, wraak en diepe intriges.

Vol iconische Wes Anderson humor, unieke beelden, typerende muziek én een giga sterrencast, is The Grand Budapest een van onze favorieten op Disney+.  

The Lion King
The Lion King

1994, IMDb-score: 8,5

Lion King: een Walt Disney animatie klassieker, geliefd door jong en oud!

Simba is een naïeve jonge leeuw, die voorbestemd is voor grootsheid. Geboren als zoon van de geliefde leeuwenkoning, wordt hij klaargestoomd als volgende heerser van het dierenrijk. Maar zijn kwaadaardige oom Scar zit hem in de weg…

Na een gewelddadige gebeurtenis slaat Simba op de vlucht. Jaren later, als volwassen leeuw, besluit hij zijn lot te omarmen en zijn plek in de Circle of Life in te nemen. 

Met geweldige filmmuziek van Hans Zimmer, de sfeer van de Afrikaanse savanne en vele levenslessen, is de Lion King een Disney film die iedereen moet zien.  

WALL-E
WALL-E

2008, IMDb-score 8,4

Met een Oscar voor Beste Animatiefilm, is WALL-E een van de pronkstukken van Pixar.

De film begint in de toekomst. De aarde is zo vervuild dat de mensheid heeft besloten om de planeet  te verlaten. Hier probeert de kleine robot WALL-E dapper de achtergebleven troep op te ruimen. Maar dan landt er plots een vrouwelijke robot op aarde…

WALL-E wordt op slag verliefd en probeert haar mechanische hart te veroveren. In deze ontroerende liefdesdans wordt de eerste 40 minuten van de film niet gesproken (!), zo sterk zijn de beelden en emotie. Je verveelt je daardoor geen moment!

Romantische, poëtische animatie waar je echt kippenvel van krijgt. Pixar weet je met weinig woorden, toch te ontroeren. WALL-E is een echte must-watch voor alle leeftijden.

Black Panther
Black Panther

2018, IMDb-score: 7,3

Naast de vele animatiefilms, staat Disney+ ook bekend om zijn grote collectie Marvel Studio films.

Black Panther is zo'n echte Marvel aanrader! Reis naar het fictieve Afrikaanse koninkrijk Wakanda, waar technologie en traditie samenkomen onder het bestuur van de jonge koning T'Challa (Black Panther).

Wanneer een oude vijand opduikt, wordt de toekomst van Wakanda en die van de hele wereld bedreigd. T'Challa staat voor de ultieme uitdaging om zijn volk te beschermen en om zijn erfenis als sterke koning te omarmen.

Black Panther is niet alleen een superheldenfilm, maar ook een viering van Afrikaanse cultuur en empowerment. Met zijn krachtige boodschap over inclusie en strijd tegen onderdrukking, is deze film een inspiratie voor mensen van alle achtergronden en leeftijden. Wakanda Forever!  

Up
Up

2009, IMDb-score: 8,3

Up is nog zo’n hartverwarmende animatiefilm van Pixar en is geschikt voor het hele gezin.

Het verhaal volgt het avontuur van een norse, oude man, genaamd Carl Fredricksen. Nadat zijn geliefde vrouw Ellie overlijdt, besluit Carl zijn droom (die hij met Ellie deelde) waar te maken. Hij maakt zijn huis vast aan duizenden ballonnen, laat het de lucht in vliegen en gaat op reis naar Zuid-Amerika.

Maar Carls plan neemt een onverwachte wending, wanneer de iets-té-nieuwsgierige padvinder (Russell) per ongeluk meereist.

Vliegend door adembenemende landschappen ontdekken ze de kracht van vriendschap, moed en de betekenis van het koesteren van dromen. Met een ontroerend verhaal, kleurrijke personages en prachtige animatie, gaat ‘Up’ diep in je hart zitten.   

Spider-man: Across the Spider-Verse 
Spider-man: Across the Spider-Verse 

2023, IMDb-score: 8,6

Spider-Man, wie kent 'm niet! Als je fan bent van superhelden, dan is deze nieuwe Spider-Man animatiefilm een dikke tip!

Het is de tweede film in de iconische Spider-Verse animatiereeks. Miles, een tiener uit Brooklyn, gaat opnieuw op avontuur in de Spider-Verse samen met vriendin, Spider-Gwen. Samen proberen ze een groot gevaar te verslaan dat niet alleen hun wereld, maar ook het hele multiversum bedreigt.

Met verbluffende animaties en allemaal nieuwe spider-karakters, is Spider-Man: Across the Spider-Verse een film die zowel nieuwe als trouwe fans zal betoveren. Al gezien? Goed nieuws, want eind maart 2024 komt er al een vervolg op deze film uit!  

Coco
Coco

2017, IMDb-score: 8,4

Laat je betoveren door de magische Mexicaanse cultuur met de animatiefilm Coco.

Dit verhaal speelt zich af rond Día de los Muertos, de Mexicaanse Dag van de Doden. De jonge Miguel droomt van een carrière als muzikant, maar zijn familiegeschiedenis houdt hem tegen. Dan belandt hij op mysterieuze wijze in het kleurrijke Land van de Doden…

Hier gaat Miguel op zoek naar zijn voorouders, om zo zijn familiegeheimen te ontrafelen en zijn passie te volgen.

Coco is een muzikaal spektakel met levendige personages en adembenemende animaties. De film vermaakt, inspireert én ontroert. Deze Pixar film is een ode aan de kracht van herinnering en liefde voor het hele gezin.  

Indiana Jones and the Last Crusade
Indiana Jones and the Last Crusade

1989, IMDb-score: 8,2

Als je de iconische Indiana Jones-films nog nooit hebt gezien, is The Last Crusade het deel dat je móét kijken.

De legendarische archeoloog, Indiana Jones (Harrison Ford), gaat in dit deel op een levensgevaarlijke missie om de ‘Heilige Graal’ te vinden. Samen met zijn vader, professor Jones sr. (Sean Connery),  doorkruist hij landen, terwijl ze eeuwenoude aanwijzingen volgen.

En er is haast bij… de Nazi’s zitten hen namelijk op de hielen om de Graal te gebruiken voor hun duistere doeleinden.

Indiana Jones and the Last Crusade is een film vol iconische muziek, adembenemende actiescènes, slimme raadsels en humor. Een tip voor alle Indiana fans én voor aankomende fans van deze legendarische actiereeks.  

Guardians of the Galaxy Vol. 3
Guardians of the Galaxy Vol. 3

2023, IMDb-score: 7,9

Onze laatste aanrader is nog een top film van Marvel Studios. Guardians of the Galaxy Vol. 3 is een episch avontuur, dat de geliefde helden terugbrengt voor hun laatste, en meest gedurfde, missie.

Star-Lord (Chris Pratt), en zijn intergalactische team van Guardians, komen weer samen wanneer een krachtige, nieuwe vijand het universum bedreigt. Terwijl de Guardians hun eigen demonen onder ogen zien, strijden ze tegen de ondergang van het hele universum!

Dit laatste deel van de Guardians trilogie zit vol actie, humor en hartverwarmende momenten. Een must-see voor Marvel-fans én voor iedereen die houdt van een meeslepend verhaal! 

Beste Disney Plus films volgens IMDb

Naam Jaar Score
Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl 2003 8,1
Guardians of the Galaxy 2014 8
Iron Man 2008 7,9
Edward Scissorhands 1990 7,9
Togo 2019 7,9
Hidden Figures 2016 7,8
Kingsman: The Secret Service 2014 7,7
Office Space 1999 7,6
The Royal Tenenbaums 2001 7,6
Doctor Strange 2016 7,5

Beste Disney Plus films volgens Rotten Tomatoes

Naam Jaar Score
Toy Story 2 1999 100%
Toy Story 1995 100%
Pinocchio 1940 100%
Finding Nemo 2003 99%
Inside Out 2015 98%
Toy Story 3 2010 98%
Zootopia 2016 98%
Hamilton 2020 98%
Big 1988 98%
The Princess Bride 1987 96%
Meer kijktips?
De Entertainment Gids

De beste tips voor films, series, programma's, sport, concerten en events voor jou.  

zenderoverzicht