Overslaan en ga naar inhoud
Shogun seizoen 2

Shogun seizoen 2

Het tweede seizoen komt eraan!

 

Goed nieuws voor iedereen die Shogun in één keer heeft verslonden. Seizoen 2 is officieel bevestigd! FX en Hulu hebben niet alleen seizoen 2, maar ook seizoen 3 van deze epische historische dramaserie aangekondigd. Deze beslissing komt nadat het eerste seizoen hoge kijkcijfers en lovende kritieken ontving. Benieuwd wat we weten over het tweede seizoen van Shōgun? Lees het hieronder.

Wat we weten over Shogun seizoen 2

Beleef Shogun op Disney+ bij Ziggo

Laatste update: 1 juli 2024

Het eerste seizoen eindigde met een spannende climax. De spanningen tussen Toranaga en zijn rivalen escaleerden, en Blackthorne speelde een cruciale rol in Toranaga’s machtsstrijd. Dankzij Mariko’s opoffering en een strategische zet van Lady Ochiba, wist Toranaga zijn vijanden te overwinnen en de titel van Shogun te claimen. Het seizoen eindigde met Blackthorne die voor de keuze staat om huiswaarts te keren of in Japan te blijven.

Het einde laat veel mogelijkheden open voor het nieuwe seizoen. Zullen we meer zien van Toranaga’s strijd om zijn positie te versterken? Of zal de serie zich verder in de toekomst afspelen, nu Toranaga de macht heeft? En waar heeft Blackthorne uiteindelijk voor gekozen?

Er zijn ook geruchten dat het verhaal verder gaat dan Clavells oorspronkelijke roman, waardoor de schrijvers ruimte krijgen om nieuwe verhaallijnen te ontwikkelen.

De cast van Shogun seizoen 2

Natuurlijk zien we Lord Yoshii Toranaga (Hiroyuki Sanada) en Pilot-Major John Blackthorne (Cosmo Jarvis) terug in het nieuwe seizoen. Ook zijn Kashigi Yabushige (Tadanobu Asano), Kashigi Omi (Hiroto Kanai) en Ishido Kazunari (Takehiro Hira) weer van de partij.

Of er nog nieuwe castleden bij komen, hebben de makers nog niet bekendgemaakt.

Tekst gaat verder onder de afbeeldingen

Ook interessant:

Shogun seizoen 2 Trailer

De trailer voor het nieuwe seizoen is nog niet uit. Zodra deze beschikbaar is, vind je hem hier. In de tussentijd kun je de trailer van het eerste seizoen bekijken.

Waar gaat Shogun over?

De serie 'Shogun' neemt je mee naar het feodale Japan van 1600. Waar invloedrijke regionale krijgsheren, bekend als Daimyō, strijden om de titel van Shogun, de hoogste militaire leider van het land. Lord Yoshii Toranaga, een van deze Daimyō, moet vechten voor zijn leven wanneer zijn vijanden tegen hem samenspannen.

Tegelijkertijd lijdt de Engelse zeeman John Blackthorne schipbreuk en wordt hij gevangengenomen door Toranaga. Toranaga ziet in Blackthorne een bondgenoot om zijn positie te versterken. Terwijl Blackthorne worstelt met de cultuur en taal van Japan, ontstaat er een ingewikkeld spel van macht, politiek en persoonlijke conflicten.

De serie is geïnspireerd door de roman van James Clavell uit 1975, die al eens eerder verfilmd werd als miniserie in 1980. De combinatie van historische gebeurtenissen, rijke karakterontwikkeling en adembenemende beelden zorgt voor een meeslepende kijkervaring. Maak je klaar voor een nieuw hoofdstuk in het tweede seizoen van Shogun en houd je zwaarden scherp!

Meer kijktips?
De Entertainment Gids

De beste tips voor films, series, programma's, sport, concerten en events voor jou.  

zenderoverzicht