Overslaan en ga naar inhoud
Beste series Netflix

Beste series Netflix

Bekijk onze favorieten

 

Benieuwd naar de allerbeste series op Netflix? Dan hebben wij speciaal voor jou een aantal top-series geselecteerd, zodat je voorlopig weer even vooruit kan. Bekijk het overzicht hieronder!

De beste Netflix series: onze tips

Beleef Netflix bij Ziggo

Laatste update: 11 april 2024

Breaking Bad
Breaking Bad

2008 - 2013, IMDb-score: 9,5

Heb je er ooit over nagedacht wat er met je oude docent scheikunde is gebeurd? Nou, in deze serie wordt een wel héél bizar scenario geschetst!

In Breaking Bad volg je namelijk een terminaal zieke scheikundeleraar, Walter White, die drugs gaat produceren om zijn gezin financieel te ondersteunen na zijn dood.

Hij gaat hiervoor een partnership aan met voormalige student Jesse Pinkman en samen duiken ze in de duistere wereld van de drugshandel. Wat begint als een nobele intentie om voor zijn gezin te zorgen, evolueert al snel tot een spannend verhaal vol geweld en morele dilemma's. Walter raakt steeds dieper verstrikt in de onderwereld, waarbij zijn ethiek geleidelijk vervaagt en zijn duistere alter ego 'Heisenberg' naar voren komt.

Het krachtige acteerwerk van hoofdrolspelers Bryan Cranston en Aaron maakt deze serie erg geloofwaardig. Het verhaal is doordrenkt met spanning, drama en zwarte humor. Deze serie kan je niet anders dan bingen!

The Office US
The Office US

2005 - 2013, IMDb-score: 9,0

The Office US is een briljante komedieserie die iedereen gezien moet hebben.

In deze documentaire-stijl benadering van het kantoorleven, volg je de alledaagse werkdagen bij het fictieve bedrijf Dunder Mifflin. De serie zoomt in op het leven van de bijzondere werknemers, variërend van de sarcastische Jim Halpert tot de hilarisch gestoorde Dwight Schrute.

En dan hebben we het nog niet gehad over de excentrieke en soms onhandige kantoormanager, Michael Scott, briljant gespeeld door Steve Carell. Of je nou wel of niet op een kantoor werkt, de dynamiek tussen de collega’s is voor iedereen herkenbaar.

De serie biedt een hilarische kijk op de alledaagse worstelingen van het ‘suffe’ kantoorleven. Gevuld met scherpe humor en gestoorde situaties, brengt deze serie je sowieso aan het lachen!

When They See Us
When They See Us

2019, IMDb-score: 8,8

When They See Us is een dramaserie die gebaseerd is op een waargebeurd verhaal dat de diepe scheuren in het Amerikaanse rechtssysteem blootlegt.

De serie volgt het leven van vijf jonge Afro-Amerikaanse mannen; Antron McCray, Kevin Richardson, Yusef Salaam, Raymond Santana en Korey Wise.

Ze worden ten onrechte beschuldigd van de brute verkrachting van een vrouw in Central Park, New York, in 1989. Vastberaden om hun onschuld te bewijzen en rechtvaardigheid te vinden, zetten deze jonge jongens alles-op-alles. Er moet toch iemand zijn die ze wél gelooft?

Dit emotionele verhaal laat zien hoe de levens van deze jongens verwoest werden door de diepgewortelde vooroordelen van de samenleving. When They See Us is een serie die inspireert en aanzet tot reflectie.

Black Mirror
Black Mirror

2011 - , IMDb-score 8,7

Black Mirror is een mega goede serie die de schaduwzijde van een wereld die beïnvloed wordt door technologie laat zien.

Elke aflevering is een opzichzelfstaand verhaal. Vaak speelt het zich af in een nabije toekomst of in een alternatieve realiteit, waarin technologische vooruitgang leidt tot onvoorziene consequenties.

Met thema's als de invloed van sociale media op ons leven en de ethiek van kunstmatige intelligentie, geeft Black Mirror een beklemmende blik op de mogelijke toekomst van de mensheid.

De verhalen zijn vaak provocerend en confronterend, maar tegelijkertijd ook uiterst boeiend en meeslepend. Geïnteresseerd in dystopische toekomstvisies en psychologische thrillers? Dan is Black Mirror helemaal de serie voor jou!

Bridgerton
Bridgerton

2020 - , IMDb-score: 7,4

Laat je in deze serie meenemen naar het opwindende Londen van de 19e eeuw!

De serie Bridgerton gaat over de rijke en invloedrijke Bridgerton-familie, met als middelpunt Daphne Bridgerton. Deze charmante debutante is op zoek naar liefde en avontuur in de competitieve wereld van de aristocratie.

Terwijl Daphne haar weg zoekt door het doolhof van hofmakerij, ontwikkelt zich een onverwachte romance met de knappe en mysterieuze hertog van Hastings.

Maar achter de schermen fluisteren de roddels van Lady Whistledown, een anonieme roddelcolumnist die de geheimen en schandalen van de high society onthult. Hierdoor komen sociale rangen en reputaties opeens op het spel te staan. Een schandaal!

Met prachtige kostuums, meeslepende verhaallijnen en een sprankelende multiculturele cast, is Bridgerton een betoverende kijkervaring die je doet smachten naar meer.

En goed nieuws daarover, er komt een seizoen 3 aan!

Tekst gaat verder onder de afbeeldingen

Ook interessant:

Beste Netflix series volgens IMDb

Naam Jaar Score
Our Planet II 2019 - 2023  9,3
Kota Factory 2019 - 2021 9,0
Arcane: League of Legends 2021 -  9,0
When They See Us 2019 8,9
Narcos 2015 - 2017 8,8
Alchemy of Souls 2022 - 8,8
BoJack Horseman 2014 - 2020 8,8
Peaky Blinders 2013 - 2022 8,8
Vinland Saga 2019 - 2023 8,8
Blue Eye Samurai 2023 8,8

Beste Netflix series volgens Rotten Tomatoes

Naam Jaar Score
The Program: Cons, Cults, and Kidnapping 2024 100%
House of Ninjas 2024 100%
Turning Point: The Bomb and the Cold War 2024 100%
You Don't Know Me 2021 100%
Avatar: The Last Airbender 2005 - 2008 100%
Dear Child 2023 -  100%
The Snow Girl 2023 - 100%
Blown Away 2019 -  100%
Blue Eye Samurai 2023 -  100%
Delicious in Dungeon 2024 100%
Meer kijktips?
De Entertainment Gids

De beste tips voor films, series, programma's, sport, concerten en events voor jou.  

zenderoverzicht