Overslaan en ga naar inhoud
Stranger Things Seizoen 5

Stranger Things Seizoen 5

Het is bevestigd: er komt een vijfde seizoen!

 

Stranger Things is back! De opnames voor seizoen 5 zijn namelijk begonnen, dit keer in Atlanta. Maar wanneer het nieuwe, en laatste, seizoen daadwerkelijk uitkomt blijft vooralsnog een goed bewaard geheim. Door de schrijversstaking in Hollywood heeft de productie bovendien vertraging opgelopen, waardoor de kans klein is dat het nieuwe seizoen voor 2025 op Netflix verschijnt. We moeten dus nog even wachten, maar niet getreurd! Hieronder lees je alles dat we tot nu toe weten.

Wat we weten over Stranger Things seizoen 5

Beleef Stranger Things op Netflix bij Ziggo

Laatste update: 18 februari 2024

De makers van Stranger Things, Matt en Ross Duffer, hebben het vijfde seizoen op 17 februari 2022 aangekondigd, samen met de release dates voor seizoen vier. Ze deden dit door middel van een brief aan de fans, waarin ook werd onthuld dat het vijfde seizoen, meteen het laatste seizoen van de serie Stranger Things zal zijn.

Sinds deze brief komen er steeds flarden informatie naar buiten met betrekking tot seizoen vijf. Zo weten we inmiddels de titel van de eerste aflevering, die ‘Chapter one: The Crawl’ gaat heten.

Daarnaast hebben de Duffer Brothers onthuld dat er een uitgebreid mythologiedocument over Stranger Things bestaat. Ze hebben dit manuscript namelijk in opdracht van Netflix geschreven, tijdens het eerste seizoen van de serie. Het 25 pagina’s tellende document gaat dieper in op de mysterieuze wereld van The Upside Down.

Matt Duffer vertelt hierover: "We hadden min of meer een idee van wat er gaande was in The Upside Down, maar we wilden dat het ongrijpbaar bleef. We wilden dat het mysterieus bleef.". Maar omdat Netflix aandrong om de ideën op papier te zetten, hebben de broers dat uiteindelijk gedaan.

Ross Duffer onthult vervolgens dat ze enkele van de laatste onbeantwoorde vragen uit het document hebben bewaard, om zo grote onthullingen te kunnen doen in seizoen 5. Onthullingen die de richting van het seizoen sterk zullen beïnvloeden, dus dat belooft veel goeds voor de trouwe fans!

Tekst gaat verder onder de afbeeldingen

Ook interessant:

Stranger Things seizoen 5 Trailer

Netflix heeft op dit moment nog geen offciële trailer voor Stranger Things seizoen 5 vrijgegeven. Wanneer deze trailer er is, vind je hem terug op deze pagina.

Waar gaat Stranger Things over?

Stranger Things speelt zich af in de jaren tachtig, wanneer de twaalfjarige Will Byers op mysterieuze wijze verdwijnt uit het rustige stadje Hawkins, in Indiana. Zijn vrienden Mike, Lucas en Dustin gaan op een avontuurlijke zoektocht die hen naar de duistere wereld van The Upside Down leidt. Samen met Eleven, een geheimzinnig meisje met ongelooflijke krachten, trotseren ze angstaanjagende wezens, in een bovennatuurlijke wereld die hun ergste nachtmerries overstijgt.

Meer kijktips?
De Entertainment Gids

De beste tips voor films, series, programma's, sport, concerten en events voor jou.  

zenderoverzicht