Overslaan en ga naar inhoud
Beste series NPO Plus

Beste series NPO Plus

Bekijk onze favorieten

 

Benieuwd naar de top-series op NPO Start en NPO Plus? Dan hebben wij een aantal tips voor je, die je echt gezien moét hebben! Bekijk ons overzicht van de beste series op NPO hieronder.

De beste NPO Plus series: onze tips

Beleef NPO Plus bij Ziggo

Laatste update: 11 april 2024

1. Bodem
1. Bodem

2024, 1 seizoen

Eva Crutzen (hoofdrolspeelster, schrijfster en regisseur) won een Gouden Kalf voor de serie 'Bodem'. En wij snappen wel waarom!

De serie volgt het verhaal van Cat. Zij is een jonge vrouw die haar broer een aantal jaar geleden op traumatische wijze is verloren. In de loop van de tijd gaat ze daarom door verschillende fases van rouw heen.

Langzaam maar zeker belandt ze echter in een ongezond levenspatroon, van alcohol, drugs en seks en maken mensen om haar heen zich zorgen. Maar Cat ziet zelf niet zo in wat de problemen zijn, zo gedraagt iedereen van haar leeftijd zich, toch?

Bodem is een nieuwe parel die wij iedereen willen aanraden. Verwacht zes afleveringen vol eigenzinnige humor en ontroerende momenten.

2. Wie is de Mol België
2. Wie is de Mol België

1998 - , 12 seizoenen

Als je fan bent van de Nederlandse versie van 'Wie is de Mol', dan vind je de Vlaamse variant misschien nog wel spannender.

In tegenstelling tot de Nederlandse versie, doen er in de Vlaamse versie geen bekende personen mee. Het programma volgt een groep mensen die allemaal spellen moeten doen om zo geld te verzamelen voor in de gezamenlijke prijzenpot.

Maar er is een mol aanwezig! Dit is een deelnemer die de opdracht heeft gekregen om alle spellen te saboteren, zonder gepakt te worden. Om verder te komen in het programma, moeten de andere deelnemers erachter zien te komen wie de mol is, die de de boel saboteert.

Benieuwd hoe het programma er bij onze zuiderburen aan toe gaat? Sinds 24 maart is het nieuwste seizoen van de Vlaamse versie van Wie is de mol te zien op NPO. 

3. Oogappels
3. Oogappels

2019 - , 5 seizoenen

'Oogappels' is een serie waar iedereen zich in kan vinden. Deze serie volgt namelijk vier gezinnen die allemaal tegen alledaagse problemen aanlopen binnen hun gezinsleven.

Terwijl de gezinsleden worstelen met opvoedkwesties, relaties en persoonlijke ontwikkeling, ontdekken ze ook wat de kracht is van hun familieband en de onvoorwaardelijke liefde die daarbij hoort.

De serie won in 2023 de Gouden Televizier Ring en dat is goed te begrijpen! Maak je klaar voor een aangrijpende mix van humor en drama, verpakt in herkenbare situaties uit het dagelijks leven. 

4. De Joodse Raad
4. De Joodse Raad

2024, 1 seizoen

De vijfdelige serie 'De Joodse Raad' is nog maar net uit en nu al een hit.

Deze historische dramaserie vertelt het verhaal van De Joodse Raad, een raadsgroep die werd opgericht door Duitsers in de Tweede Wereldoorlog, om zo in contact te komen met de Amsterdamse Joodse gemeenschap.

In de serie volg je hoe de Joodse gemeenschap voor onmogelijke keuzes komt te staan doordat de Duitse overheersers in de raad infiltreren.

Dit indringende verhaal schijnt een intiem licht op hoe de Tweede Wereldoorlog een afschuwelijke tijd was voor de Joden in Nederland. Met een cast vol Nederlandse topacteurs als Pierre Bokma, Claire Bender, Jack Wouterse, Malou Gorter en Monic Hendrickx, is dit een echte topserie.

5. Kamp van Koningsbrugge
5. Kamp van Koningsbrugge

2020 - , 4 seizoenen

Onze laatste tip is 'Kamp van Koningsbrugge'.

Deze Nederlandse serie volgt een groep van vijftien deelnemers, die acht dagen lang een zware Special Forces training volgen.

Onder leiding van voormalig Special Forces Ray Klaassens en zijn team, proberen ze allemaal het einde te halen, wat niet voor iedereen is dit weggelegd. Kilometers in ijskoud water zwemmen, navigeren, leidinggeven aan een team en zelfstandig overleven in de wildernis, zijn onder andere een aantal van de vele testen die ze moeten ondergaan.

Terwijl de kandidaten hun grenzen verleggen en hun vaardigheden verbeteren, komen ook hun persoonlijke verhalen en emoties aan bod.

Wie haalt het einde? Je volgt het in dit spannende NPO-programma.  

Ook interessant:
Meer kijktips?
De Entertainment Gids

De beste tips voor films, series, programma's, sport, concerten en events voor jou.  

zenderoverzicht