Overslaan en ga naar inhoud
Die Kaiserin seizoen 2

Die Kaiserin seizoen 2

Het tweede seizoen komt eraan!

 

Goed nieuws voor de liefhebbers van kostuumdrama's! De opnames van het tweede seizoen van Die Kaiserin, ook bekend als The Empress, zijn namelijk begonnen. Deze populaire Netflix-Original draait om het liefdesverhaal van Elisabeth (Sisi) en de Oostenrijkse keizer Franz Josef I. Een officiële release date van Die Kaiserin seizoen 2 is op dit moment nog niet bekend, maar je kunt de serie sowieso in 2024 verwachten. Hieronder lees je alles wat we er op dit moment over weten.

Wat we weten over Die Kaiserin seizoen 2

Beleef Die Kaiserin op Netflix bij Ziggo

Laatste update: 3 april 2024

Het eerste seizoen van Die Kaiserin liet zien hoe de spanningen in Oostenrijk toenamen. Uiteindelijk besloot de zwangere Elisabeth (Sisi) zelfs om het paleis te verlaten. Maar dat ging nog niet zo gemakkelijk, een grote menigte blokkeerde namelijk de poorten van het paleis…

In het tweede seizoen ontwikkelt de relatie tussen Elisabeth en Franz zich verder. De komst van een baby (en troonopvolger) heeft bovendien niet alleen invloed op hun huwelijk, maar zorgt ook voor meer wrijving tussen Sisi en haar schoonmoeder Sophie. Zo hebben ze bijvoorbeeld verschillende ideeën over de opvoeding, wat het leven er voor Elisabeth niet gemakkelijker op maakt.

Daarnaast verandert het vaderschap Franz en maakt het hem zelfstandiger. Maar dat is niet het enige, er is namelijk een oorlog op komst.

De verwachting is dat de voltallige cast uit het eerste seizoen van Die Kaiserin terugkeert in seizoen 2. Waaronder natuurlijk keizerin Elisabeth (gespeeld door Devrim Lingau) en keizer Franz (gespeeld door Philip Froissant). Daarnaast speelt aartshertogin Sophie (Melika Foroutan) een belangrijke rol en gaan we aartshertog Maximiliaan (Johannes Nussbaum) en hertogin Helene (Elisa Schlott) ongetwijfeld ook terugzien. Of er ook nieuwe gezichten aan de cast worden toegevoegd, dat is op dit moment nog een raadsel.

Tekst gaat verder onder de afbeeldingen

Ook interessant:

Die Kaiserin Seizoen 2 Trailer

Op dit moment is er nog geen officiële trailer beschikbaar voor het nieuwe seizoen van Die Kaiserin. Zodra deze wordt uitgebracht, zal de trailer hier worden geplaatst. Kom tot die tijd alvast in de stemming met de algemene trailer van de serie.

Waar gaat Die Kaiserin over?

'Die Kaiserin' is een Duits historisch drama, dat draait om de jonge Elisabeth 'Sisi' von Wittelsbach, die verliefd wordt op de Oostenrijkse keizer Frans Josef. Wanneer Elisabeth en Frans Josef trouwen, komt Sisi in de complexe omgeving van het Weense hof terecht.

Internationaal staat deze serie ook wel bekend als 'The Empress'. Het is de meest succesvolle Duitse Netflix-Original sinds 2020. In 2022 stond de serie zelfs vijf weken in de wereldwijde Netflix top-10 met meest populaire films en series.

Meer kijktips?
De Entertainment Gids

De beste tips voor films, series, programma's, sport, concerten en events voor jou.  

zenderoverzicht