Overslaan en ga naar inhoud
Outlander Seizoen 8

Outlander Seizoen 8

Dit is wat we tot nu toe weten!

 

Ben jij ook zo’n fan van Outlander? Dan hebben we goed nieuws en wat minder goed nieuws. Starz heeft namelijk de komst van seizoen 8 bevestigd, maar heeft ook laten weten dat dit het laatste seizoen van Outlander zal zijn. Wanneer dit laatste seizoen uitkomt weten we nog niet, aangezien we eerst nog op de tweede helft van seizoen 7 aan het wachten zijn. Lees hieronder alles wat we al wel over Outlander seizoen 8 weten.

Wat we weten over Outlander seizoen 8

Beleef Outlander met Netflix bij Ziggo

Laatste update: 18 juni 2024

Het meeslepende verhaal van de serie Outlander is gebaseerd op de boeken van Diana Gabaldon. Doordat de boekenreeks nog niet is afgerond, wordt seizoen 8 van de serie gefilmd zonder het einde van het verhaal uit de boeken te kennen. Een situatie die sommige fans doet denken aan de laatste seizoenen van Game of Thrones.

Outlander seizoen 8 belooft echter weer spannend te worden, met 10 afleveringen waarin we nog dieper in het liefdesverhaal van Claire en Jamie zullen duiken. Maar omdat de tweede helft van seizoen 7 op dit moment nog niet is uitgezonden, weten we nog niet zeker hoe we Claire en Jamie zullen aantreffen bij de start van seizoen 8.

Aangezien seizoen 7 gebaseerd is op het boek 'An Echo in the Bone', is de verwachting dat Claire en Jamie aan het einde van het seizoen terug zullen keren na Schotland, nadat ze eerst verzeild zijn geraakt in de Amerikaanse Revolutie. Op dit punt zal het nieuwe seizoen vervolgens de draad weer oppakken. Seizoen 8 zal vervolgens grotendeels gebaseerd zijn op het boek 'Written in My Own Heart's Blood'.

In dit boek is te lezen dat Gabaldon het heden en het verleden op verrassende manieren weet te combineren om zo de relatie tussen Jamie en Claire te beïnvloeden. De grote vraag is alleen hoe de serie zal eindigen, aangezien de boekenreeks niet uit acht, maar uit tien boeken bestaat. De kans is daarom aanwezig dat er bijvoorbeeld ook stukken uit het negende boek terug zullen komen in Outlander seizoen 8.

En hoewel de serie gaat stoppen, is er ook een grote troost. Er komt namelijk een prequel aan, die het liefdesverhaal tussen de ouders van Jamie, Ellen MacKenzie en Brian Fraser, zal vertellen! Deze prequel gaat 'Blood of My Blood' heten en zal ook uit 10 afleveringen bestaan. 

 

De cast van Outlander seizoen 8

In seizoen 8 zien we veel vertrouwde gezichten terug. Uiteraard keert het iconische duo Claire (Caitriona Balfe) en Jamie Fraser (Sam Heughan) terug voor het laatste seizoen. Ook Marsali MacKimmie (Lauren Lyle) en Fergus Claudel Fraser (César Domboy) zijn weer van de partij, net als Brianna (Sophie Skelton) en Roger (Richard Rankin).

Andere personages die we in Outlander seizoen 8 zien, zijn Young Ian Fraser (John Bell), Jenny Murray (Kristin Atherton), Lord John Grey (David Berry), William Ransom (Charles Vandervaart) en Rachel Hunter (Izzy Meikle-Small).

Er worden ook enkele nieuwe personages toegevoegd aan het slotseizoen. Captain Charles Cunningham wordt gespeeld door Kieran Bew (bekend van House of the Dragon) en is een gepensioneerde Britse soldaat. Zijn moeder, Elspeth Cunningham, wordt vertolkt door Frances Tomelty (The Woman in the Wall). En tot slot wordt Amaranthus Grey gespeeld door Carla Woodcock (Free Rein: The Twelve Neighs of Christmas). Wat haar rol precies wordt, is nog niet bekend.

Outlander Seizoen 8 Trailer

Waar gaat Outlander over?

De serie 'Outlander' is gebaseerd op het verhaal van de gelijknamige boekenreeks van Diana Gabaldon, dat begint in het jaar 1945. Claire Randall (gespeeld door Caitríona Balfe) is op dat moment samen met haar man op huwelijksreis. Maar wanneer ze besluit om alleen op verkenning te gaan, neemt haar leven opeens een onverwachte wending.

Ze hoort namelijk geluid bij een mysterieuze cirkel van stenen en wanneer ze de grote steen in het midden aanraakt, belandt ze plots in het Schotland van 1743. In deze gevaarlijke en onbekende wereld moet ze vervolgens zien te overleven.

Claire wordt uitgehuwelijkt aan de dappere strijder Jamie Fraser (gespeeld door Sam Heughan) en begint een gepassioneerde affaire met hem. Ze bevindt zich daardoor in een dilemma: kan ze kiezen tussen twee compleet verschillende werelden en de mannen die daarin een rol spelen?

Waar kijk je Outlander?

Heb jij Ziggo Movies & Series in je pakket? Dan is het goed om te weten dat het tweede deel van Outlander seizoen 7 naar verwachting eind dit jaar naar Movies & Series komt. Geen Movies & Series in je pakket? Dan kun je alle seizoenen van Outlander ook op Netflix kijken.

Wanneer Outlander seizoen 8 uitkomt, dan lees je dat ook als eerste op deze pagina.

Meer kijktips?
De Entertainment Gids

De beste tips voor films, series, programma's, sport, concerten en events voor jou.  

zenderoverzicht