Overslaan en ga naar inhoud
Bridgerton

Bridgerton

Serie 2020 - 2024 • 2 seizoenen • IMDb-score: 7,4

 

Reis mee terug naar het levendige Londen van de 17e eeuw en ontmoet daar de familie Bridgerton: een moeder en acht hechte broers en zussen. Volg ze in hun zoektocht naar liefde en geluk binnen de chique Londense high society. Meer weten over de Netflix-Original Bridgerton? Lees dan snel verder!

Alles over de serie Bridgerton

Beleef Bridgerton op Netflix bij Ziggo

Laatste update: 22 maart 2024

In de hoofdrol: o.a. Nicola Coughlan, Julie Andrews en Luke Newton  
Maker: Chris Van Dusen  
Genre: Drama en romantiek

Bridgerton trailer

Het verhaal van Bridgerton

De serie Bridgerton is gebaseerd op de populaire boekenreeks van Julia Quinn. Het is een kostuumdrama vol kleur, humor en passie. In het Londen van de 17e eeuw bestaat een bruisende high society vol excentrieke figuren, verboden romances en flamboyante feesten. In deze wereld vol rijkdom en adellijke titels, zet de mysterieuze Lady Whistledown de boel op stelten met haar sappige roddels.

De familie Bridgerton bestaat uit acht broers en zussen, elk met hun eigen unieke persoonlijkheid en liefdesverhaal. Van de charismatische Anthony tot de rebelse Eloise. De Bridgertons trotseren de uitdagingen van de samenleving, inclusief de moeilijkheden die Lady Whistledown hun brengt met haar roddels over de familie.

Laat je meeslepen in hun avonturen, vol met stiekeme ontmoetingen, gepassioneerde verliefdheden en onverwachte wendingen. Wie zal de ware liefde vinden? En wie zal in de spotlight worden gezet door Lady Whistledown?

Bridgerton is méér dan een kostuumdrama. Het is een heerlijke, moderne serie over familie, vriendschap en de zoektocht naar geluk. Een onweerstaanbare cocktail van romantiek, humor en drama, die je vanaf de eerste minuut in zijn greep houdt. 

Tekst gaat verder onder de afbeeldingen

Ook interessant:

Bridgerton seizoenen

Seizoen 1
In het eerste seizoen draait het allemaal om het liefdesleven van de oudste zus, Daphne Bridgerton. Ze heeft maar één doel in haar leven: het vinden van een geschikte huwelijkskandidaat. Maar dan ontmoet ze de aantrekkelijke hertog Simon Basset, die juist niét op zoek is naar een vrouw.

Seizoen 2
Dit seizoen duiken we dieper in het liefdesleven van de oudste broer Anthony. Ook voor hem is het tijd om op zoek te gaan naar een echtgenote. Hij heeft al snel een mooie vrouw op het oog, maar is dit ook de vrouw waarmee hij een toekomst kan opbouwen?

Seizoen 3
Het derde seizoen van Bridgerton is inmiddels bevestigd en verschijnt sneller dan je denkt! Lees hier alles wat we tot nu toe weten over het derde seizoen van Bridgerton.

De cast van Bridgerton

De familie Bridgerton wordt vertolkt door een getalenteerde cast, waaronder Jonathan Bailey (Lord Anthony), Ruth Gemmell (Lady Violet), Luke Thompson (Benedict), Claudia Jessie (Eloise), Will Stilston (Gregory), Florence Hunt (Hyacinth), Luke Newton (Colin), Phoebe Dynevor (Daphne) en Ruby Stokes (Francesca).

Naast de acteurs die de familie Brigerton spelen, zien we ook andere bekende gezichten in de serie. Denk aan Nicola Coughlan (Penelope Featerington), Polly Walker (Lady Portia Featherinton), Bessie Carter (Prudence Featherington), Adjoa Andoh (Lady Agatha Danbury), Golda Rosheuvel (Queen Charlotte), Regé-Jean Page (Simon Basset) en Simone Ashley (Kate Sharma).

En niet te vergeten: de stem van Julie Andrews (o.a. bekend van The Sound of Music) wordt gebruikt voor de verhalen van Lady Whistledown.

Prijzen & awards

Bridgerton is een geprezen levendig kostuumdrama. Het staat bekend om het prachtige kleurenpalet, gepassioneerde verhaallijnen en perfect gekozen muziek. Het is dan ook geen verrassing dat Bridgerton verschillende prijzen en awards heeft ontvangen, waaronder: 

  • Primetime Emmy - Outstanding Period and/or Character Hairstyling in 2021en 2022
  • AFI Award - TV Program of the Year in 2021
  • TV Choice Award - Best New Drama 2021 en Best Drama Series in 2022

Leuke weetjes over Bridgerton

Wist je dat... de kostuumontwerpers van Bridgerton ervoor hebben gezorgd dat de twee belangrijkste families er heel verschillend uitzien? De Bridgertons dragen vaak zachte kleuren zoals blauw en roze, terwijl de Featheringtons juist opvallende kleuren en patronen dragen, zoals fel geel of groen.

Dat Claudia Jessie, die Eloise speelt, eigenlijk ouder is dan de acteurs die haar oudere broers en zussen spelen, zoals Colin (Luke Newton) en Daphne (Phoebe Dynevor)?

Dat de familie Featherington op de set vaak werd vergeleken met de Kardashians, vanwege hun opvallende stijl? Aan de andere kant werden de Bridgertons juist vergeleken met de Kennedy's, vanwege hun aanzien en invloed.

 

Meer kijktips?
De Entertainment Gids

De beste tips voor films, series, programma's, sport, concerten en events voor jou.  

zenderoverzicht