Overslaan en ga naar inhoud
Beste films HBO Max

Beste films HBO Max

Bekijk onze favorieten

 

Van adrenaline-pompende actiefilms tot ontroerende drama's, HBO Max staat vol goede films. Daarom hebben een aantal van onze favoriete HBO Max films uitgezocht, die je gezien moét hebben! Benieuwd welke films dat zijn? Bekijk dan snel het overzicht!

De beste HBO Max films: onze tips

Beleef HBO Max bij Ziggo

Laatste update: 5 april 2024

Se7en
Se7en

1995, IMDb-score: 8,6

Se7en is een mega spannende thriller en neemt je mee op een angstaanjagende reis naar de donkerste uithoeken van de menselijke geest.

Centraal staan de ervaren rechercheur Somerset en zijn jonge partner Mills. Samen onderzoeken ze een reeks gruwelijke moorden, gepleegd door een seriemoordenaar die zijn daden baseert op de zeven hoofdzonden.

Terwijl ze de aanwijzingen volgen en proberen om de identiteit van de dader te achterhalen, worden ze tegelijkertijd geconfronteerd met hun eigen morele dilemma's en duistere verledens.

Dankzij het unieke verhaal en de indringende acteerprestaties van sterren als Morgan Freeman, Brad Pitt en Kevin Spacey, is Se7en een film van de buitencategorie.

De beklemmende sfeer houdt je bovendien gegarandeerd op het puntje van je stoel.

Wonka
Wonka

2023, IMDb-score: 7,6

Wonka is een zoete en hartverwarmende film die iedereen een keer gezien moet hebben.

Deze film is gebaseerd op het beroemde verhaal Sjakie en de Chocoladefabriek van Roald Dahl en volgt Willy Wonka in zijn jongere jaren.

De jonge uitvinder (gespeeld door Timothée Chalamet) is op een missie om iedereen toegang te geven tot de lekkerste chocola die er bestaat. Maar de drie gemene zakenmannen die de chocolademarkt in hun greep hebben, willen Wonka absoluut niet helpen bij zijn idee.

Dankzij de heerlijke muziek en kleurrijke beelden, is deze film een feestje om naar te kijken. Ook maakt Hugh Grant (bekend van Bridget Jones) een verschijning als, jawel, een Oompa Loompa!

Dit wil je niet missen. Pak de zoetigheid er maar bij en geniet van een heerlijk avondje film kijken met het hele gezin!

The Shawshank Redemption
The Shawshank Redemption

1993, IMDb-score: 9,3

De film met de hoogste IMDb-score op HBO Max, is de film The Shawshank Redemption.

In de benauwende setting van een gevangenis, volg je een onwaarschijnlijke vriendschap. Andy Dufresne (Tim Robbins), een bankier die ten onrechte veroordeeld is voor moord, ontmoet Ellis "Red" Redding (Morgan Freeman), een ervaren gevangene in de Shawshank-gevangenis.

Andy is vastbesloten om zijn onschuld te bewijzen en om een nieuw leven op te bouwen voor zichzelf en voor zijn medegevangenen. Dit gaat alleen niet altijd zonder tegenslagen en op dat soort momenten is de vriendschap tussen Andy en Red het enige wat Andy er doorheen helpt.

The Shawshank Redemption is niet zomaar een gevangenisfilm. Het is namelijk een emotioneel en meeslepend meesterwerk, dat niet voor niets enorm goed gewaardeerd wordt.

Joker
Joker

2019, IMDb-score: 8,4

Joker vertelt het verhaal van de eenzame en geestelijk instabiele stand-upcomedian Arthur Fleck (Joaquin Phoenix), in het vervallen Gotham City.

De film neemt je mee op een duistere reis door de psyche van Arthur, terwijl hij worstelt met zijn geestelijke problemen en zijn plaats in de maatschappij.

Als Arthur geleidelijk afglijdt in waanzin en geweld, worden we getuige van de geboorte van een iconische slechterik: de Joker.

Meesterlijke regie, prachtige cinematografie en de geweldige acteerprestaties van Joaquin Phoenix, maken van Joker een film die je vanaf het eerste moment vastgrijpt en niet meer loslaat.  

La La Land
La La Land

2016, IMDb-score: 8,0

Onze laatste tip is een romantische film die heel veel prijzen wist binnen te slepen.

La La Land is een betoverende musicalfilm. Het verhaal gaat over Mia, een ambitieuze actrice, en Sebastian, een gepassioneerde jazzmuzikant. Ze ontmoeten elkaar in het bruisende Los Angeles en er bloeit een liefde op.

Dromen en realiteit smelten samen in dit betoverende verhaal. Maar als Mia en Sebastian proberen om hun passies na te jagen, worden ze geconfronteerd met de harde realiteit van opoffering. Ze moeten namelijk beslissen of wat ze samen hebben opgebouwd, sterker is dan hun individuele dromen.

La La Land staat bekend om de muziek en de acteerprestaties van Emma Stone en Ryan Gosling. De film biedt je een betoverende ervaring en laat je gegarandeerd achter met een warm gevoel.

Beste HBO Max films volgens IMDb

Naam Jaar Score
The Shawshank Redemption 1994 9,3
The Lord of the Rings: The Return of the King 2003 9,0
The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring 2001 8,9
Inception 2010 8,8
The Lord of the Rings: The Two Towers 2002 8,8
The Matrix 1999 8,7
The Prestige 2006 8,5
The Departed 2006 8,5
Joker 2019 8,4
2001: A Space Odyssey 1968 8,3

Beste HBO Max films volgens Rotten Tomatoes

Naam Jaar Score
The Tale of the Princess Kaguya
2013 100%
Seven Samurai 1954 100%
Singin' in the Rain 1952 100%
The Terminator 1984 100%
Only Yesterday 1991 100%
Cool Hand Luke 1967 100%
The Gold Rush 1925 100%
Battleship Potemkin 1925 100%
Tokyo Story 1953 100%
Stagecoach 1939 100%
Meer kijktips?
De Entertainment Gids

De beste tips voor films, series, programma's, sport, concerten en events voor jou.  

zenderoverzicht