De internetsnelheid gaat omhoog

Ziggo snelheidsverhoging 2023

Elk jaar werken we aan het vergroten van de capaciteit van ons glasvezel-kabel netwerk. Omdat we blij zijn met onze klanten, geven we dit jaar voor de tweede keer een verhoging van de internetsnelheid, en deze keer met een forse stap!

Flinke verhoging van de internetsnelheden

Voor klanten met het Basic, Start en Start XXL-pakket verdubbelt de downloadsnelheid. Daarnaast verhoogt de uploadsnelheid voor Start XXL pakketten naar 40 Mbit/s. Ook wordt de upload- en downloadsnelheid van het Internet Complete pakket verhoogd. Tot slot vindt er bij de pakketten Max en Giga een verhoging in uploadsnelheid. Met deze snelheidsverhoging zit je voor nu en later goed bij Ziggo.

Wanneer?

Vanaf 2 oktober kun je al genieten van je nieuwe snelheid door je modem te resetten. Haal de stekker van het modem uit het stopcontact en doe deze er na 60 seconden weer in. Het modem pikt vanzelf je nieuwe internetsnelheid op.

Als je je modem niet reset, dan wordt je snelheid vanaf november automatisch verhoogd. Dit gebeurt 's nachts en merk je niets van.

Glasvezel-kabel netwerk

We combineren slim de techniek van glasvezel en kabel

Regel het met de Ziggo app

Glasvezel

Van onze datacenters tot de straatkast ligt glasvezel, dit is ideaal voor het overbruggen van grote afstanden en het versturen van veel data.

Chat 24/7 met onze klantenservice

Kabel

Van de straatkast tot je huis of kantoor ligt kabel, de bewezen en betrouwbare techniek die nu al bij de meeste huishoudens in Nederland ligt.

Service zoals jij dat wilt

Slimme software

Dankzij steeds slimmere software, verzenden we meer data tegelijk over dezelfde vertrouwde kabel. Zónder te graven. Dus geen open straten en voeten vegen ;-).

Vragen & antwoorden

Check de tabel voor alle oude en nieuwe snelheden.

Oude snelheid

Nieuwe snelheid

Internet Basic

50 Mbit/s down
25 Mbit/s up

100 Mbit/s down
25 Mbit/s up

Internet Start

100 Mbit/s down
30 Mbit/s up

200 Mbit/s down
30 Mbit/s up

Internet Start XXL

200 Mbit/s down
30 Mbit/s up

400 Mbit/s down
40 Mbit/s up

Internet Complete

400 Mbit/s down
40 Mbit/s up

500 Mbit/s down
50 Mbit/s up

Internet Max

600 Mbit/s down
50 Mbit/s up

600 Mbit/s down
60 Mbit/s up

Internet Giga

1000 Mbit/s down
75 Mbit/s up

1000 Mbit/s down
100 Mbit/s up

Vanaf 2 oktober kunnen alle klanten genieten van de nieuwesnelheden door het modem te resetten. Als het modem niet wordt gereset dan wordt de snelheid vanaf november automatisch verhoogd.

We willen alle internet klanten alvast met dit goede nieuws informeren. Ondertussen maken we ons netwerk gereed zodat je niets hoeft te doen.

Ja, dat klopt. Van de pakketten Internet Basic, Start, Start XXL en Complete wordt de downloadsnelheid verhoogd. Van de pakketten Start XXL, Complete, Max en Giga wordt de uploadsnelheid verhoogd.

De snelheidsverhoging hoort bij de huidige abonnementen. Klanten gaan dus niet meer betalen door de snelheidsverhoging.

Naast dat wij heel erg blij zijn met onze klanten, zien we dat klanten steeds meer online zijn voor verschillende doeleinden. Daarbij gebruiken we steeds meer apparatuur. Onderzoek onder klanten laat zien dat zij het zeer waarderen dat Ziggo internet met het gebruik meegroeit. Daarom verhogen we ieder jaar de capaciteit van ons krachtige glasvezel-kabelnetwerk. Zo blijft het internet stabiel, snel en veilig en heeft de klant bij Ziggo ‘internet waar je op kunt rekenen’.

Internet Giga heeft al een downloadsnelheid van 1000 Mb/s en dit is voor de meeste klanten ruim voldoende. De uploadsnelheid wordt verhoogd naar 100 Mb/s. Meer informatie over Internet Giga abonnement vind je hier.

Bij Ziggo zit je goed

Klaar voor de toekomst met ons krachtige glasvezel-kabel netwerk, topentertainment en 24/7 service