Kijk Wimbledon live bij Ziggo Sport

Magisch grastennis op Wimbledon

Van 1 t/m 10 juli live op Ziggo Sport

Thirty-love. Advantage Miss Bertens. Game Federer. Je hoort het vaker, maar nergens klinkt het Britser en traditioneler dan op Wimbledon. Volg het meest prestigieuze tennistoernooi ter wereld vanaf maandag 1 juli live.

Update: 5 juli 2019

Tussen 1 en 14 juli stroomt de All England Lawn Tennis and Croquet Club in Wimbledon weer vol met tennisliefhebbers. Wie heeft de beste papieren? En hoe en waar volg je Wimbledon?

Kanshebbers 2019

Titelverdediger Djokovic gaat bij de mannen op jacht naar zijn 5e Wimbledontitel. Of weet legende Roger Federer de 9e titel op zijn naam te schrijven? De speculaties over een mogelijk afscheid van de oudgediende nemen toe. En wat zou er mooier zijn dan afscheid nemen met het winnen van het eerste grandslamtoernooi dat hij op zijn naam schreef?

Bij de vrouwen gaat Angelique Kerber proberen haar titel te verdedigen. En na een teleurstellend verlopen Roland Garros en de net misgelopen Libéma Open-titel is er voor onze eigen Kiki Bertens veel aan gelegen om haar status als top 5-speelster waar te maken.

Federer kijken op Wimbledon 2019

Prijzengeld

De spelers en speelsters hoeven in ieder geval niet hun witte kleding in te ruilen voor gele hesjes in de eis voor meer prijzengeld. Het prijzengeld voor de winnaars van het enkelspel is verhoogd van € 2,27 miljoen naar maar liefst € 2,7 miljoen.

Nieuwe regel

Geen John Isner-taferelen meer; Wimbledon krijgt namelijk vanaf dit jaar een tiebreak voor de beslissende set. Uren durende marathonpartijen zijn schaars, maar een tiebreak bij 6-6 in de laatste set is ook niet gewenst. De 12-12-regel is daarom een goede balans tussen het maximaal presteren van spelers en speelsters en het afsluiten van een wedstrijd in een redelijke tijdsduur.

Wimbledon live op tv

Naast Ziggo Sport (kanaal 14) zenden de NOS en Eurosport ook live wedstrijden uit van Wimbledon. Wat zie je op Ziggo Sport?

  • Overdag (tot en met 10 juli) een liveverslag van Wimbledon. Check het schema voor de uitzendtijden.
  • ’s Avonds om 22.00 uur* zie je alle hoogtepunten van de dag in Wimbledon Today: highlights, interviews, analyses en reportages.

* Let op de uitzonderingen! Op zondag 7 juli begint Wimbledon Today om 20.15 uur, donderdag 11 juli om 22.30 uur, zaterdag 13 juli om 20.15 uur en zondag 14 juli om 19.55 uur. 

Dit zie je op Ziggo Sport kanaal 14

Datum

Tijd

Maandag 1 juli  t/m vrijdag 5 juli

12.00 - 22.00 uur

Zaterdag 6 juli

12.00 - 13.55 uur en 16.00 - 22.00 uur

Zondag 7 juli

Geen uitzending

Maandag 8 juli

12.00 - 22.00 uur

Dinsdag 9 juli en woensdag 10 juli

14.00 - 22.00 uur

Donderdag 11 juli t/m zondag 14 juli

Geen uitzending

Onder voorbehoud van wijzigingen. Check de Ziggo Sport tv-gids voor het meest actuele uitzendschema.

Livestream van Wimbledon?

Ben je onderweg maar wil je geen ace of matchpoint missen van Wimbledon? Kijk dan via je laptop, tablet of smartphone met de gratis app Ziggo GO. Kosteloos binnen de hele EU. 

Triviant-weetjes over Wimbledon:

  • Rufus de havik vliegt het hele jaar over de tennisbanen om duiven en ander ongedierte op afstand te houden. Dat doet de roofvogel ook een uurtje in alle ochtenden tijdens het toernooi. Hij leent trouwens niet zijn ogen voor het Hawk-Eye-systeem op Centre Court en Court 1.
  • Wimbledon doet niet aan sponsoruitingen rond de banen, behalve op het scorebord.
  • Op Middle Sunday wordt niet getennist. Dan is er tijd om de grasbanen te verzorgen. Als er vanwege de regen in de eerste week een achterstand in het schema is ontstaan, wordt er nog weleens een wedstrijd op Middle Sunday ingehaald. Dat is in 1991, 1997 en 2003 gebeurd. In dat geval maakt Wimbledon er een People’s Sunday van: zonder gereserveerde plaatsen en met goed verkrijgbare en goedkopere toegangskaarten.
  • Wimbledon kent een strenge all-white dresscode wat inhoudt dat alle spelers geheel in het wit gekleed moeten zijn. Een beetje kleur mag inmiddels wel, maar dan op zijn hoogst als accentkleur. Fluorescerende kleuren zijn en blijven uit den boze. En gebruik je kleur, dan toch het liefst pastels. Broekjes, rokjes, petten, sokken, schoenen: die zijn natuurlijk alleen wit. ‘Tradition, Sir. Tradition.’
  • Wimbledon heeft het bij de spelers en speelsters over ‘Ladies & Gentlemen’ in plaats van ‘Men & Women’.
  • Advies voor de huisgenoten van de tennisfans tijdens Wimbledon: quiet please!

Meer Ziggo Sport: