Volg de Davis Cup: Canada -Nederland live op Ziggo Sport

Davis Cup: Canada – Nederland

Volg de Oranje-mannen live bij Ziggo Sport en Ziggo Sport Totaal

Van vrijdag 14 t/m zondag 16 september strijdt het Nederlandse Davis Cupteam voor behoud van een plek in de Wereldgroep. Lukt het kopman Robin Haase en zijn teamgenoten Canada te verslaan?

Met spelers als Milos Raonic en Denis Shapovalov wordt het een stevige klus om Canada in Toronto te verslaan. Maar het is zeker niet onmogelijk: onlangs klopte Haase het toptalent Shapovalov nog op het Masters-toernooi van Toronto.

Nederland in de Davis Cup

In september 2017 veroverde Nederland voor het eerst sinds 2014 weer een plek in de Wereldgroep. In het duel tegen Tsjechië werd er met 3-2 gewonnen. Nederland verloor in februari van Frankrijk, waardoor nu de play-offs duidelijkheid moeten bieden. Door het tijdsverschil volg je de Davis Cup ’s avonds en ’s nachts op Ziggo Sport en met Ziggo Sport Totaal. Benieuwd naar de uitzendtijden? Bekijk het schema hieronder.

Sportfan-alert! Van 13 t/m 17 september is het Super Sport Weekend. Geniet een lang weekend gratis van topduels met Ziggo Sport Totaal (kanaal 401 t/m 406). 

Canada - Nederland

Datum

Tijd

Zender

Vrijdag 14 september

23.40 - 6.00 uur

Ziggo Sport (14) + Ziggo Sport Select (401)

Zaterdag 15 september

20.30 - 4.30 uur

Ziggo Sport Docu (405)

Zondag 16 september

0.10 - 4.30 uur

Ziggo Sport (14) + Ziggo Sport Select (401)

Zondag 16 september

20.00 - 4.00 uur

Ziggo Sport Docu (405)

Onder voorbehoud van wijzigingen.

Naast Nederland zenden we tijdens het SuperSportWeekend ook andere wedstrijden van de Davis Cup uit. Bekijk de Ziggo Sport tv-gids voor het uitzendschema.

Davis Cup flink op de schop

Volgend jaar vindt een aantal veranderingen plaats. Er komt een finaletoernooi met achttien landenteams op één locatie. Dat betekent onder andere dat de Wereldgroep verdwijnt. Wat verandert er nog meer?

Sinds het ontstaan van de Davis Cup (1900) bestaat een duel uit vijf wedstrijden. Dit worden er volgend jaar drie. Met deze opzet verandert ook de duur van een duel tussen landen. Duels worden nu op één dag gespeeld: twee enkelspelen en een dubbelspel. Daarnaast worden de partijen ingekort van een 'best-of-five sets' naar een 'best-of-three'. Als dat nodig is wordt de derde set beslist via een tiebreak.