Super Bowl 2017

Super Bowl 2017

Live op FOX Sports

EVENEMENT IS GEWEEST
Live op FOX Sports
06 februari 2017, 00.30 uur
Het is bijna tijd voor de Super Bowl! En dat betekent weer een nachtje vol grappige commercials en een heerlijke halftime show. Want wees eerlijk, die wedstijd is toch gewoon bijzaak?

Ken je klassiekers

Weet jij eigenlijk nog wie vorig jaar de Super Bowl won? Nee hè? Dat waren de Denver Broncos. No biggie dat je dat niet wist. Maar weet je dan misschien nog wie er in de rust van de Super Bowl losgingen? Juist: Beyoncé, Coldplay en Bruno Mars! En wat een spektakel was dat.

Met jou kijken er op 5 februari weer meer dan honderd miljoen mensen naar de Super Bowl. Of het ze nou gaat om het football of om de reclames, schandalen of het optreden in de rust. De Super Bowl is een van de best bekeken evenementen ter wereld. En om je alvast een beetje in de stemming te brengen geven we je hier een voorproefje met onze top vijf beste halftime shows en onze top vijf beste commercials. 

Atlanta Falcons - New England Patriots

Vooruit, omdat we de lulligste niet zijn, hebben we voor de echte amercianfootballfans natuurlijk ook gewoon een voorbeschouwing. Zoals je weet is de Super Bowl een wedstrijd tussen de kampioen van de American Football Conference (AFC) en die van de National Football Conference (NFC). Inmiddels zijn de finalisten voor de 51e Super Bowl bekend. Op 5 februari strijden de Atlanta Falcons tegen de New England Patriots. En reken maar dat we wat vuurwerk kunnen verwachten.

Zowel de Falcons als de Patriots waren in hun league de teams met de hoogste gemiddelde score per wedstrijd, respectievelijk 33,8 en 27,6. Voor de Patriots wordt het alweer de negende keer dat ze de Super Bowl spelen, een nieuw all-time record. Ze wonnen de Vince Lombardi Trophy vier keer, de laatste keer was in 2015.  De Falcons speelden een keer eerder de finale. De eerste keer was in 1999, toen verloren ze vrij kansloos van de Broncos.

In de wedstrijd voorafgaand aan de Super Bowl, de wedstrijd om de Conference-titel, maakten allebei de Super Bowl-finalisten gehakt van hun tegenstanders.

Brady weer-ga-loos

In de wedstrijd om de AFC-titel draaide het allemaal om Tom Brady. De 39-jarige quarterback van de Patriots schitterde zoals je van hem mag verwachten. Brady gaf in totaal 32 van de 42 gevraagde passes die goed waren voor 384 yards en drie touchdowns. Uiteindelijk wonnen de Patriots ruim van de Steelers: 36-17. Voor Brady wordt het zijn zevende Super Bowl.

Magistraal teamwerk

Ook de Falcons versloegen hun tegenstander, de Packers, vrij eenvoudig met 44-21. Grote man bij de Falcons was ook een quarterback: Matt Ryan. Samen met wide receiver Julio Jones leidde hij Atlanta naar de overwinning. Ryan was goed voor vier touchdownpasses en gooide 392 yards; Jones nam van die passes twee touchdowns voor zijn rekening en legde 180 yards af. 

Gek, gekker, Gaga

En dan natuurlijk waar het allemaal echt om draait bij de Super Bowl: de halftime show. En dit jaar is niemand minder dan Lady Gaga uitgenodigd voor een spetterend optreden. En vraag je Lady Gaga, dan weet je dat je het een dolle boel gaat worden.

De diva heeft al aangekondigd dat ze een gedeelte van haar show vanaf het dak van het stadion wil opvoeren. Verzekeraars zijn daar in ieder geval niet zo blij mee. Wel heeft ze de organisatie beloofd zich in te houden qua kledingkeus. De NFL wil koste wat kost een tweede nipple gate voorkomen. Vandaar dat de kleren van Gaga aan haar lichaam worden vastgeplakt. Better safe than sorry. Nou nog hopen dat ze niet helemaal losgaat over Trump.

Beyoncé, Coldplay en Bruno Mars tijdens Super Bowl 2016

image Top vijf halftime shows

Top vijf halftime shows

De halftime show bij de Super Bowl lijkt met het jaar doller te worden. Toch waren er jaren geleden ook al memorabele optredens bij. Onze top vijf (in willekeurige volgorde):

  • Michael Jackson (1993)
  • Prince (2007)
  • U2 (2002)
  • Beyoncé (2013)
  • Bruce Springsteen E Street Band (2009)

Top vijf beste Super Bowl commercials

En wat zouden we dit jaar voorgeschoteld krijgen aan topreclames? In willekeurige volgorde onze top vijf beste Super Bowl-commercials ooit:

 Budweiser - 'Wassup' (1999)

Wassup van Budweiser (1999)

 Pepsi - 'Your Cheating Heart' (1996)

Your Cheating Heart van Pepsi (1996)

Tide To Go - 'Talking Stain' (2008)

Talking Stain van Tide To Go (2008)

Apple - 'Introducing Macintosh' (1984)

Introducing Macintosh van Apple (1984)

Volkswagen - 'The Force' (2011)

The Force van Volkswagen (2011)